Αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια στο NASCAR

Νέες ιδέες για τη βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών και των θεατών, έπειτα από το ατύχημα στο Sprint Cup της Δευτέρας στην Daytona, ετοιμάζεται να εφαρμόσει η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος NASCAR.

Αυξημένα μέτρα για την ασφάλεια στο NASCAR

O Steve O'Donnell, αντιπρόεδρος του πρωταθλήματος ΝΑSCAR, δήλωσε ότι ο προστατευτικός φράχτης έκανε σε μεγάλο βαθμό τη δουλειά του στο ατύχημα της Daytona, αλλά πως θα παρθούν και νέα μέτρα για τη βελτίωση της ασφάλειας των οδηγών και των θεατών.

"Ο προστατευτικός φράχτης έχει δημιουργηθεί για να συγκρατεί τα αυτοκίνητα και εν προκειμένω το έκανε. Το επόμενο βήμα δεν είναι να μάθουμε τι μπορεί να προσφέρει ένας φράχτης, αλλά πώς μπορούμε να ευνοηθούμε από νέα τεχνολογικά μέσα", δήλωσε ο Steve O'Donnell.

O αντιπρόεδρος του πρωταθλήματος ΝΑSCAR προανήγγειλε επιπλέον μέτρα για τον επόμενο αγώνα, εκείνον του Οκτωβρίου στην Talladega της Αλαμπάμπα.

Ο Austin Dillon, εκ των εμπλεκόμενων οδηγών στο σοβαρό ατύχημα της Daytona, είπε: "Μπορούμε σίγουρα να κάνουμε κάποιες κινήσεις για την πρόληψη τέτοιων ατυχημάτων. Θα εξετάσουν το αυτοκίνητο και θα αναζητήσουν τρόπους για να μην χάνουν την επαφή τους με το οδόστρωμα".

Επιπλέον, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος NASCAR ανακοίνωσε κανόνες στον τομέα της αεροδυναμικής σε μία προσπάθεια να βελτιωθεί η ποιότητα των αγώνων, ενώ η Goodyear θα προβεί σε αλλαγές στη γόμα για τον αγώνα του Richmond.

Διαβάστε ακόμη:

Φοβερό ατύχημα-καραμπόλα σε αγώνα Nascar

News 24/7

24MEDIA NETWORK