Χάουγκ: "Η Μερσέντες χρειάζεται το Σουμάχερ"

Το αφεντικό της Mercedes, Νόρμπερτ Χάουγκ θεωρεί τον πολύπειρο οδηγό απαραίτητο προκειμένου η ομάδα του να βρεθεί στην κορυφή. Ο επτά φορές πρωταθλητής δεσμεύεται με συμβόλαιο με τη γερμανική μάρκα μόνο μέχρι το τέλος της επόμενης σεζόν.

Χάουγκ: "Η Μερσέντες χρειάζεται το Σουμάχερ"

Το 2012 θα είναι η τρίτη σεζόν από τη στιγμή που η Mercedes αγόρασε τη Brawn GP, ο αγωνιστικός διευθυντής Νόρπμερτ Χάουγκ πιστεύει ωστόσο ότι χρειάζεται περισσότερος χρόνος για να έρθουν οι επιτυχίες.

"Θα συνεχίσουμε να εδραιώνουμε τα καινούρια "ασημένια βέλη" στη Formula 1. Η εξέλιξη μας και η εμπειρίες μας θα μας φέρουν στην κορυφή σταδιακά, βήμα προς βήμα, από τέταρτη δύναμη που είμαστε τώρα σε τρίτη, έπειτα σε δεύτερη και τελικά στη θέση νούμερο ένα. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με χρόνια σκληρής και συγκεντρωμένης δουλειάς. Οι τωρινοί παγκόσμιοι πρωταθλητές (Ρεντ Μπουλ) χρειάστηκαν πέντε χρόνια για την πρώτη τους επιτυχία", δήλωσε στο Eurosport Deutschland.

Ο Χάουγκ υποστηρίζει πως η Mercedes έχει τους κατάλληλους οδηγούς, το Σουμάχερ και το Νίκο Ρόσμπεργκ, για να πραγματοποιήσει αυτό το πλάνο.

"Είμαστε απόλυτα ευχαριστημένοι μαζί τους καθώς από τη στιγμή που θα τους παρέχουμε ένα μονοθέσιο που θα μπορεί να κερδίσει, θα κερδίζουν με αυτό. Ο Σουμάχερ έχει πλάνο, όπως είχε ένα στη Φεράρι, όπου πάλεψε πέντε χρόνια μέχρι τον πρώτο του τίτλο. Έχει την ίδια σπιρτάδα όπως πάντα και παραμένει ένας από τους κορυφαίους οδηγούς", τόνισε ο Χάουγκ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK