Πρόκριση για Ακτή Ελεφαντοστού, αποκλεισμός για Αλγερία

Η Ακτή Ελεφαντοστού έκανε πάρτι απέναντι στην Τυνησία, επιβλήθηκε με 3-0 και προκρίθηκε στην προημιτελική φάση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής. Το Τόγκο πέταξε εκτός την Αλγερία.

Πρόκριση για Ακτή Ελεφαντοστού, αποκλεισμός για Αλγερία

Η Ακτή Ελεφαντοστού έκανε το 2 στα 2 στον 4ο όμιλο, νικώντας 3-0 την Τυνησία και εξασφαλίζοντας από νωρίς το "εισιτήριο" στις νοκ άουτ φάσεις της διοργάνωσης. Οι "Ελέφαντες" ήταν καλύτεροι σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και προηγήθηκαν με τον Ζερβίνιο στο 21ο λεπτό, μετά από καταπληκτικό 1-2 με τον Λασινά Τραορέ, ο οποίος προτιμήθηκε αντί του Ντιντιέ Ντρογκμπά στο βασικό σχήμα. Η ομάδα του Σαμπρί Λαμουσί διατήρησε τον έλεγχο του αγώνα και μετά το γκολ και έκλεισε το ματς με 2 τέρματα ακόμα, των Γιάγια Τουρέ και Ντιντιέ Για Κονάν.

Μετρημένες φαίνεται πως θα είναι οι ημέρες του Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς στον πάγκο της Αλγερίας, μετά την ήττα 2-0 από το Τόγκο που επέφερε το μαθηματικό αποκλεισμό των "αλεπούδων της ερήμου" από την επόμενη φάση. Η ομάδα του Ντιντιέ Σις δεν ήταν καλύτερη, ήταν πιο αποτελεσματική όμως, με συνέπεια να φτάσει σε 2 καθοριστικά τέρματα με τους Εμανουέλ Αντεμπαγιόρ στο 1ο ημίχρονο και Ντοβ Γουομέ στο 2ο, παίρνοντας την πρώτη νίκη της στο θεσμό. Αξίζει να σημειωθεί ότι το παιχνίδι έληξε με 13 λεπτά καθυστέρηση, διότι σκίστηκαν τα δίχτυα της εστίας του Τόγκο στο τέλος.

News 24/7

24MEDIA NETWORK