Πρωταθλήτρια η Ακτή στα πέναλτι (VIDEO)

Η Ακτή Ελεφαντοστού επικράτησε 9-8 της Γκάνας στη διαδικασία των πέναλτι και αναδείχθηκε πρωταθλήτρια Αφρικής μετά από 23 ολόκληρα χρόνια.

Πρωταθλήτρια η Ακτή στα πέναλτι (VIDEO)

Στο πρώτο ημίχρονο η Ακτή ήταν ανώτερη, αλλά η σημαντικότερη ευκαιρία χάθηκε από πλευράς Γκάνας (στο 26ο λεπτό με το δοκάρι του Κρίστιαν Άτσου), ενώ στο δεύτερο τα "μαύρα αστέρια" απείλησαν ουκ ολίγες φορές για το γκολ.

Τελικά η κανονική διάρκεια και η παράταση έληξαν χωρίς γκολ, με συνέπεια ο τελικός του Αφρικανικού Κυπέλλου Εθνών να οδηγηθεί στη διαδικασία των πέναλτι.

Ο Μπουμπακάκ Κοπά Μπαρί έπιασε το πέναλτι του Ράζακ Μπρίμα, το 11ο δηλαδή της διαδικασίας και εν συνεχεία τον νίκησε στη δική του εκτέλεση, χαρίζοντας το τρόπαιο στους "ελέφαντες".

Ως εκ τούτου, η Ακτή Ελεφαντοστού κατέκτησε τον τίτλο για δεύτερη φορά στην ιστορία της και πρώτη μετά από το 1992, ενώ η Γκάνα αγνοεί την επιτυχία από το 1982.

Ακτή Ελεφαντοστού (4-4-2): Μπαρί, Οριέ, Μπαλί, Κ. Τουρέ, Κανόν, Ντιέ, Γ. Τουρέ, Γκραντέλ (67' Ντουμπιά), Τιενέ (116' Καλού), Ζερβίνιο (122' Ταλό), Μπονί.

Γκάνα (4-4-2): Μπρίμα, Άφουλ, Μπόι, Μένσα, Μπάμπα, Μουμπάρακ, Άκουα, Άτσου (117' Ατσεαμπόνγκ), Α. Αγιού, Άπια (99' Ζ. Αγιού), Ασαμόα Γκιάν (121' Αγκιεμάνγκ-Μπάντου).

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Ασαμόα Γκιάν πάτησε τον Ερίκ Μπαλί αλλά δεν τιμωρήθηκε

# O Zερβίνιο δεν είδε τη διαδικασία των πέναλτι!

# Ο Αβραάμ Γκραντ δεν έχει κερδίσει τελικό σε καμία διοργάνωση (Champions League, FA Cup, League Cup, Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών)

# Ο Ερβέ Ρενάρ είχε κατακτήσει το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών και το 2012 ως προπονητής της Ζάμπια. Μάλιστα, η τότε ομάδα του είχε νικήσει την Γκάνα στον ημιτελικό και την Ακτή στον τελικό

News 24/7

24MEDIA NETWORK