Πρόεδρος CAF: "Αν αναβληθεί το Κύπελλο Εθνών, υπογράφουμε τη θανατική καταδίκη μας"

O πρόεδρος της CAF "έκρουσε" τον κώδωνα του κινδύνου, τονίζοντας πως αν αναβληθεί η διεξαγωγή του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής για το 2015 η Ομοσπονδία θα χάσει την αξιοπιστία της.

Πρόεδρος CAF: "Αν αναβληθεί το Κύπελλο Εθνών, υπογράφουμε τη θανατική καταδίκη μας"
PHOTOGRAPH: FADEL SENNA/AFP/GETT

Σε δηλώσεις του, ο Ισά Χαγιατού τόνισε πως μία τέτοια απόφαση "θα υπογράφει το θάνατο της Αφρικανικής Ομοσπονδίας", καθώς κανείς από τους χορηγούς δεν θα θελήσει να συνεχίσει την συνεργασία του με την CAF.

"Αν αναβάλλουμε την διοργάνωση, θα "ανοίξει" η πόρτα έτσι ώστε ο καθένας να ζητάει μία μικρή καθυστέρηση σε κάθε διοργάνωση και δεν θα είμαστε πλέον αξιόπιστοι".

"Αυτό θα "πληγώσει" τους χορηγούς και τους συνεργάτες μας. Ο καθένας θα λέει πως δεν είναι έτοιμος και τελικά αυτή που θα πληρώσει το τίμημα θα είναι η ομοσπονδία. Αυτό είπα στους Μαροκινούς".

"Δεν μπορούμε να υπογράψουμε τη "θανατική καταδίκη" μας, καθώς αν αναβάλουμε το γεγονός θα είναι τεράστιο πλήγμα για το Αφρικανικό ποδόσφαιρο. Για 57 χρόνια, χτίσαμε υπομονετικά αυτή τη διοργάνωση, η οποία αυτή τη στιγμή είναι η τιμή της Αφρικής".

"Διοργανώνουμε το Κύπελλο Εθνών Αφρικής κάθε δύο χρόνια και δεν θα δώσουμε σε κανέναν το δικαίωμα να καταστρέψει όσα με κόπο "χτίσαμε" όλα αυτά τα χρόνια".

Τέλος, όσον αφορά τη χώρα που θα διοργανώσει τελικά το Cup of Nations, ο Χαγιατού δεν θέλησε να δώσει κάποια είδηση: "Δεν μπορώ να σας πω που θα διεξαχθεί. Το μόνο που μπορώ να σας πω είναι πως θα πραγματοποιηθεί".

Διαβάστε ακόμα:

Το Μαρόκο πλήρωσε τις συνέπειες για τον Έμπολα

News 24/7

24MEDIA NETWORK