Mιλά: "Αποικιοκρατικές οι συμφωνίες των ευρωπαϊκών ομάδων στην Αφρική"

Καταπέλτης για το είδος των συμφωνιών που υπογράφουν οι ευρωπαϊκοί σύλλογοι με αντίστοιχους της Αφρικής για την αξιοποίηση των ποδοσφαιριστών ταλέντων της Μαύρης Ηπείρου εμφανίστηκε ο Ροζέ Μιλά.

Mιλά: "Αποικιοκρατικές οι συμφωνίες των ευρωπαϊκών ομάδων στην Αφρική"

Ο ήρωας του Καμερούν στο Μουντιάλ του 1990, ο οποίος εργάζεται πια για την κυβέρνηση της χώρας του, χαρακτήρισε τις εν λόγω συμφωνίες αποικιοκρατικές μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα "El Pais". Υπάρχουν και κάποιες που μπορείς να τις χαρακτηρίσει ακριβώς έτσι. Είναι πολύ επικίνδυνο και για τις ομάδες και τους ποδοσφαιριστές να υπογράφουν τέτοιου είδους συμβάσεις. Οι ομάδες από την Ευρώπη που θέλουν να κάνουν επενδύσεις στην Αφρική θα πρέπει να είσαι σοβαρές. Πολλές φορές τα παιδιά και οι οικογένειές τους εξαπατώνται!"

Στο ίδιο μήκος κύματος συνεχίζει: " Είναι σαφές ότι οι οικογένειες το κάνουν για τα χρήματα, τις περισσότερες φορές οι ομάδες απευθύνονται σε φτωχούς ανθρώπους. Δεν καταλαβαίνω γιατί να φύγει ένα παιδί από εδώ για να πάει να παίξει στην Ευρώπη και να μην παίξει πρώτα εδώ. Δεν είναι λίγα τα παιδιά που έφυγαν από το Καμερούν σε μικρή ηλικία, οι οικογένειές τους πίστεψαν ότι θα βγάλουν χρήματα και τελικά κατέληξαν στο δρόμο. Ο ανταγωνισμός στην Ευρώπη δεν είναι κάτι εύκολο".

Μιλώντας, τέλος, για τον εαυτό του και συγκρίνοντας την εποχή του με τη σημερινή είπε: "Η μοίρα ήθελε να γεννηθώ τότε που γεννήθηκα. Σήμερα το ποδόσφαιρο αφορά πολύ τους χορηγούς και τα μέσα ενημέρωσης, το κοινό είναι επίσης περισσότερο. Μιλάμε για εκατομμύρια σε μισθούς και μεταγραφές. Αν στην εποχή μου υπήρχαν τόσα χρήματα, θα ήμουν ο καλύτερος παίκτης στον κόσμο".

News 24/7

24MEDIA NETWORK