Αποκλεισμός της Νιγηρίας από τη FIFA

Η FIFA επέβαλε βαριά τιμωρία στην ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Νιγηρίας εξαιτίας των παρεμβάσεων που υπέβαλε η νιγηριανή κυβέρνηση σε αυτήν.

Αποκλεισμός της Νιγηρίας από τη FIFA

Το άρθρο 13, παράγραφος 1 και το άρθρο 17, παράγραφος 1 του καταστατικού της FIFA υποχρεώνει τις ενώσεις-μέλη να διαχειρίζονται τις υποθέσεις τους χωρίς καμία επιρροή από τρίτους.

Ως εκ τούτου το γεγονός ότι η κυβέρνηση του αφρικανικού κράτους έδειξε την πόρτα της εξόδου και συνέλαβε τον πρόεδρο Αμινού Μαϊγκαρί μετά την επιστροφή της Εθνικής από το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας κρίθηκε παράνομο και η FIFA αποφάσισε να αποκλείσει από κάθε ποδοσφαιρική δραστηριότητα όλες τις ομάδες της χώρας, εθνικές και μη.

Πρώτο "θύμα" αυτής της απόφασης είναι η γυναικεία ομάδα U20 που δεν έχει δικαίωμα να λάβει μέρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο (5-24 Αυγούστου).

Η 15η Ιουλίου είναι η ημερομηνία "κλειδί" που έχει δοθεί στη Νιγηρία, ώστε να μπορέσει να διορθώσει την κατάσταση. Ήδη η πολιτική ηγεσία της Νιγηρίας έχει κινήσει τις διαδικασίες να διορίσει νέα διοίκηση στην ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της χώρας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK