Γήπεδο στην Αφρική φωτίζεται από τα βήματα των ποδοσφαιριστών!

Ένα από τα πιο σύγχρονα ποδοσφαιρικά γήπεδα του κόσμου έχει δημιουργηθεί στο Λάγκος της Νιγηρίας, το οποίο φωτίζεται μαζεύοντας ενέργεια από τα βήματα των ποδοσφαιριστών!

Γήπεδο στην Αφρική φωτίζεται από τα βήματα των ποδοσφαιριστών!

Σταθερά βήματα προόδου κάνει η Αφρική όσον αφορά τις εναλλακτικές πηγές ενέργειας. Ήδη στην ανατολική πλευρά της ηπείρου πολλές εταιρείες έχουν αρχίσει να χρησιμοποιούν την ηλιακή ενέργεια, ενώ και στο δυτικό της τμήμα γίνονται κινήσεις προς αυτή την πλευρά.

Ένα νέο "πείραμα" που δοκιμάστηκε και δείχνει να έχει επιτυχία είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο που έχει στηθεί στο Λάγος της Νιγηρίας. Το γήπεδο λοιπόν αυτό εκτός από την ηλιακή ενέργεια που χρησιμοποιεί για να ανάβει τους προβολείς του, χρησιμοποιεί και κινητική ενέργεια η οποία παράγεται από τα βήματα των ποδοσφαιριστών κατά τη διάρκεια των αγώνων!

Γήπεδο στην Αφρική φωτίζεται από τα βήματα των ποδοσφαιριστών!

Την κατασκευή του ανέλαβε η εταιρεία Shell, ο γνωστός τραγουδιστής Akon, ο οποίος ασχολείται αρκετά με το θέμα της ηλιακής ενέργειας, αλλά και η Pavegen μια βρετανική Start-up επιχείρηση, με στόχο να παρέχει φθηνές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας στην αφρικανική ήπειρο.

Η Pavegen έχει εγκαταστήσει ειδικές πλάκες κάτω από τον πλαστικό χλοοτάπητα του γηπέδου, οι οποίες παράγουν ηλεκτρισμό, "συλλέγοντας" την ενέργεια που παράγεται από την κίνηση των ποδοσφαιριστών. Η κινητική ενέργεια που παράγεται, σε συνδυασμό με την ηλιακή, είναι αρκετές για να κρατήσουν αναμμένα τα φώτα της τοπικής κοινότητας 24 ώρες το 24ωρο!

Γήπεδο στην Αφρική φωτίζεται από τα βήματα των ποδοσφαιριστών!

"Το πρότζεκτ αποδεικνύει πως ο συνδυασμός του μέλλοντος μεταξύ κινητικής και ηλιακής ενέργειας μπορεί να κάνει καλύτερη τη ζωή των κατοίκων", τονίζει ο ιδρυτής της βρετανικής επιχείρησης, Λόρενς Κέμπολ-Κουκ.

Πάντως τεχνολογία της Pavegen είναι ακόμη πιο χρήσιμη εάν τοποθετηθεί σε μέρη που περνάει κόσμος, όπως για παράδειγμα σε μεγάλα εμπορικά κέντρα, αγορές, ή σχολεία στα οποία θα μπορεί να παραχθεί ακόμη μεγαλύτερη ποσότητα κινητικής ενέργειας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK