Πρόκριση στα πέναλτι για Αργεντινή

Σ' ένα ματς γεμάτο ένταση, πάθος και δυνατά μαρκαρίσματα, η Αργεντινή πήρε την πρόκριση στους "4" του Copa America στη διαδικασία των πέναλτι με 5-4 (0-0 κ.δ.) επί της Κολομβίας.

Πρόκριση στα πέναλτι για Αργεντινή

O αγώνας μεταξύ της Αργεντινής και της Κολομβίας ήταν η επιτομή ενός λατινοαμερικάνικου ντέρμπι. Οι δυνατές μονομαχίες, οι εντάσεις και τα σκληρά μαρκαρίσματα δεν έλειψαν. Το επιβεβαιώνουν οι 8 κίτρινες κάρτες που έδειξε στους παίκτες των δύο ομάδων ο Μεξικανός διαιτητής της αναμέτρησης.

Οι Κολομβιανοί είχαν σε εκπληκτική βραδιά τον Νταβίντ Οσπίνα, ο οποίος, όποτε χρειάστηκε κατά τη διάρκεια της κανονικής διάρκειας του αγώνα, δήλωσε "παρών" και έσωσε την ομάδα του. Η Αργεντινή ήταν καλύτερη, έχασε αρκετές ευκαιρίες, με κορυφαία τη διπλή ευκαιρία των Σέρχιο Αγκουέρο και Λιονέλ Μέσι στο 27ο λεπτό.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε. Η "αλμπισελέστε" πίεζε για το γκολ, ενώ οι παίκτες του Χοσέ Νέστορ Πέκερμαν προσπάθησαν κυρίως μέσω αντεπιθέσεων να απειλήσουν την εστία του Σέρχιο Ρομέρο. Παρόλα αυτά, οι δύο ομάδες δεν κατάφεραν να παραβιάσουν τις δύο εστίες και έτσι οδηγήθηκαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί, ο τελικός νικητής κρίθηκε στις 14 εκτελέσεις. Οι τέσσερις από τις πέντε τελευταίες ήταν άστοχες. Το τελευταίο πέναλτι εκτελέστηκε από τον Κάρλος Τέβες, ο οποίος νίκησε τον Οσπίνα κι έστειλε την Αργεντινή στην ημιτελική φάση του Copa America, εκεί όπου θα αντιμετωπίσει το νικητή του Βραζιλία - Παραγουάη (0:30, ΣΚΑΪ).

Η διαδικασία των πέναλτι:

Αργεντινή: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Γκαράι, Οταμέντι, Ρόχο, Μπίγλια, Μαστσεράνο, Μέσι, Παστόρε (77' Μπανέγα), Ντι Μαρία (87' Λαβέτσι), Αγουέρο (73' Τέβες).

Κολομβία: Οσπίνα, Σούνιγα, Σαπάτα, Μουρίγιο, Άριας, Μεχία, Ιμπάρμπο (86' Μουριέλ), Κουαδράδο, Χάμες Ροντρίγκες, Τζάκσον Μαρτίνες (74' Φαλκάο), Τεόφιλο Γκουτιέρες (25' Καρδόνα).

News 24/7

24MEDIA NETWORK