Νικήτρια η Ουρουγουάη

Η Ουρουγουάη του Σουάρες και του Φορλάν πανηγυρίζει το 15ο Copa America της ιστορίας της (3-0 την Παραγουάη). Είναι πλέον η πολυνίκης του θεσμού, με ένα τρόπαιο παραπάνω από την Αργεντινή.

Carrying the trophy, Uruguay's Diego Lugano, right, celebrates with teammates at the end of the Copa America final soccer match against Paraguay in Buenos Aires, Argentina, Sunday, July 24, 2011. Uruguay won the Copa America for a record 15th time after beating Paraguay 3-0 with two goals scored by Diego Forlan and one by Luis Suarez. (AP Photo/Natacha Pisarenko)
Carrying the trophy, Uruguay's Diego Lugano, right, celebrates with teammates at the end of the Copa America final soccer match against Paraguay in Buenos Aires, Argentina, Sunday, July 24, 2011. Uruguay won the Copa America for a record 15th time after beating Paraguay 3-0 with two goals scored by Diego Forlan and one by Luis Suarez. (AP Photo/Natacha Pisarenko) AP

Από τα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού η "σελέστε" έδειξε πως δεν θα αφήσει να περάσει ανεκμετάλλευτη η "χρυσή" ευκαιρία που είχε για να γίνει η πολυνίκης ομάδα στη διοργάνωση.

Μόλις στο 12ο λεπτό, ο Λουίς Σουάρες άνοιξε το σκορ με σουτ μέσα από την περιοχή, αφού πρώτα η μπάλα είχε χτυπήσει στο δοκάρι της εστίας του Βιγιάρ.

Στη συνέχεια, ο εκρηκτικός ρυθμός της Ουρουγουάης έδωσε τη θέση του στα σκληρά μαρκαρίσματα ένθεν κακείθεν. Πολλές οι διακοπές στο ματς και οι κίτρινες κάρτες, από το 15ο μέχρι το 30ό λεπτό της συνάντησης.

Από εκεί και πέρα, η "σελέστε" επανήλθε στο προσκήνιο και άρχισε να βομβαρδίζει εκ νέου την εστία της Παραγουάης. Ο Φορλάν μπορεί να αστόχησε την πρώτη φορά από πολύ καλή θέση (στο 32'), όχι όμως και τη δεύτερη. Τρία λεπτά πριν από τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου, ο άσος της Ατλέτικο Μαδρίτης έκανε το 2-0 με σουτ-κεραυνό από τα δεξιά.

Στις αρχές του δευτέρου μέρους, η Παραγουάη έφτασε μία ανάσα από την ισοφάριση όταν το βολέ του Νέλσον Βαλδές κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι του Μουσλέρα.

Εν συνεχεία, η Ουρουγούαη απλά φρόντισε να διατηρήσει το προβάδισμα που είχε από το πρώτο ημίχρονο και όταν βρήκε την κατάλληλη στιγμή "χτύπησε" με τον Φορλάν. Στο 90ό λεπτό ο Λουίς Σουάρες έκανε την κεφαλιά-πάσα και ο αρχηγός της "σελέστε" νίκησε με πλασέ τον Βιγιάρ και έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Δείτε τα γκολ

Η απονομή στην Ουρουγουάη

News 24/7

24MEDIA NETWORK