Πρώτη η Βραζιλία στον Β' όμιλο

Με τους Πάτο και Νεϊμάρ να σκοράρουν από δύο φορές η Βραζιλία πέτυχε την πρώτη της νίκη στο φετινό Κόπα Αμέρικα με 4-2 επί του Εκουαδόρ και αυτή ήταν αρκετή ώστε να πάρει την πρώτη θέση στον Β' όμιλο. Δεύτερη κατετάγη η Βενεζουέλα η οποία απέσπασε ισοπαλία 3-3 από την Ουρουγουάη, αν και έχανε 3-1 στο 86ο λεπτό.

Πρώτη η Βραζιλία στον Β' όμιλο

Η Βραζιλία χρειαζόταν νίκη αλλά και διαφορά δύο τερμάτων με αντίπαλο το Εκουαδόρ ώστε να έχει το πάνω χέρι στην ισοβαθμία με τη Βενεζουέλα, σε περίπτωση που η τελευταία έπαιρνε ισοπαλία από την Παραγουάη. Κι έτσι κι έγιναν τα πράγματα στο δεύτερο όμιλο του Κόπα Αμέρικα.

Η σελεσάο με πρωταγωνιστές του Πάτο και Νεϊμάρ προηγήθηκαν με 1-0 στο 28ο λεπτό και 2-1 στο 49ο. Στο 37' ο Καϊσέδο είχε μειώσει σε 2-1 και ο ίδιος παίκτης στο 59' έφερε εκ νέου το ματς στα ίσα. Η τρίτη φορά που πέρασε μπροστά η Βραζιλία ήταν και η... φαρμακερή για το Εκουδόρ, το οποίο μετά το 3-1 του Πάτο στο 61ο λεπτό, δέχθηκε και τέταρτο γκολ από τον Νεϊμάρ στο 72'.

Λίγη ώρα νωρίτερα η Παραγουάη έχασε σπουδαία ευκαιρία να ανέβει εκείνη στην κορυφή καθώς είχε προβάδισμα με 3-1 κόντρα στη Βενεζουέλα, αλλά το τελικό 3-3 έφερε την αντίπαλό της στη δεύτερη θέση του ομίλου.

Οι Βενεζουελάνοι άνοιξαν το σκορ με τον Ροντόν στο 5ο λεπτό αλλά η Παραγουάη ανέτρεψε πλήρως τα δεδομένα του ματς σκοράροντας τρεις φορές με τους Αλκαράζ (33'), Μπάριος (63') και Ριβέρος (86'). Παρά τα στενά χρονικά περιθώρια η Βενεζουέλα αντέδρασε και με τέρματα των Φεντόρ στο 90' και Περόσο στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων πήρε τον πολύτιμο βαθμό.

Ετσι, Βραζιλία και Βενεζουέλα τερμάτισαν έχοντας από 5 βαθμούς και η σελεσάο πήρε την πρώτη θέση λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων. Μετά την ολοκλήρωση του δεύτερου ομίλου έγιναν γνωστά και τα τέσσερα ζευγάρια των προημιτελικών οι οποίοι θα γίνουν το τριήμερο 16-18/07:

Κολομβία - Περού, Αργεντινή - Ουρουγουάη, Βραζιλία - Παραγουάη και Χιλή - Βενεζουέλα

News 24/7

24MEDIA NETWORK