Gold Cup: Οι ΗΠΑ έκαναν σκόνη την Κούβα

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Κλιντ Ντέμπσεϊ που σημείωσε χατ-τρικ, οι ΗΠΑ διέλυσαν με 6-0 την Κούβα και προκρίθηκαν πανηγυρικά στα ημιτελικά του Gold Cup. Πρόκριση και για Τζαμάικα που επικράτησε με 1-0 της Αϊτής.

Gold Cup: Οι ΗΠΑ έκαναν σκόνη την Κούβα

Σκόνη και θρύψαλα έκαναν την άμυνα της δύσμοιρης Κούβας οι Αμερικάνοι στον πρώτο προημιτελικό του Gold Cup. H ομάδα του Γιούργκεν Κλίνσμαν κατέβηκε αποφασισμένη από το πρώτο δευτερόλεπτο του αγώνα και έφτασε σε μια σπουδαία νίκη μεβ παίρνοντας την πρόκριση στα ημιτελικά.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 3ο λεπτό ο Κλιντ Ντέμπσεϊ, ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Ζάρντες έγραψε το 2-0. Η Κούβα έδειχνε ανήμπορη να κρατήσει την κατοχή της μπάλας με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να δημιουργούν συνεχώς φάσεις. Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου μάλιστα είχαν καταφέρει να πετύχουν άλλα δύο γκολ, με τους Γιόχανσον (31') και Γκονζάλες (44').

Στην επανάληψη, ο απόλυτος πρωταγωνιστής του αγώνα, Κλιντ Ντέμπσεϊ, σημείωσε δύο ακόμη τέρματα στο 63' και στο 76', ολοκληρώνοντας έτσι το χατ-τρικ του.

Οι συνθέσεις:

ΗΠΑ: Γκουζάν, Τζόνσον (65' Γεντλίν), Αλβαράδο, Γκονζάλες, Τσάντλερ (46' Έβανς), Γιόχανσον, Μπέκερμαν (46' Κορόνα), Μπεντόγια, Ντέμπσεϊ, Ζάρντες, Μπράντλεϊ

Κούβα: Γκέρα, Νάπολες, Όρτα, Πε, Ρουίς, Κλαβέλο, Σάες (68' Λόπες), Κοράλες, Γκόμες (74' Γκέρα), Πέρες (56' Κορονό), Ρέγες

Στο άλλο παιχνίδι των προημιτελικών, η Τζαμάικα επικράτησε με 1-0 της Αϊτής χάρη σε γκολ του Μπαρνς στο 6ο λεπτό και θα κληθεί να αντιμετωπίσει την οικοδέσποινα Αμερική στα ημιτελικά.

Το πρόγραμμα των υπόλοιπων αναμετρήσεων των προημιτελικών:

Τρινιντάντ και Τομπάγκο - Παναμάς

Μεξικό - Κόστα Ρίκα

News 24/7

24MEDIA NETWORK