Όταν ο Μαραντόνα δίδασκε τη ραμπόνα (VIDEO)

Το γκολ του Έρικ Λαμέλα επί του Αστέρα Τρίπολης εντυπωσίασε τους απανταχού ποδοσφαιρόφιλους κι ευκαιρίας δοθείσης το Contra.gr σας θυμίζει έναν άλλο μαιτρ της ραμπόνα, συμπατριώτη του άσου της Τότεναμ, που ακούει στο όνομα Ντιέγκο Μαραντόνα. Καλή απόλαυση.

Όταν ο Μαραντόνα δίδασκε τη ραμπόνα (VIDEO)

Σε ένα video διάρκειας 5:10 έχετε τη δυνατότητα να απολαύσετε ουκ ολίγες πάσες και σέντρες του άλλοτε άσου της Μπόκα Τζούνιορς, της Μπαρτσελόνα, της Νάπολι και της εθνικής Αργεντινής με ραμπόνα.

Η ραμπόνα (σ.σ. σημαίνει κοπάνα) έγινε γνωστή στη δεκαετία του 1970 από τον Ιταλό μεσοεπιθετικό Ζιοβάνι Ροκοτέλι, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες, οι ρίζες της κρατούν από το 1948 και συγκεκριμένα από ένα ματς Εστουδιάντες-Ροζάριο.

Ο Ρικάρντο Ινφάντε της Εστουδιάντες σκόραρε από μακρινή απόσταση με το συγκεκριμένο τρόπο και το περιοδικό "Grafico" χρησιμοποίησε τον όρο ραμπόνα για να το περιγράψει.

Εν έτει 1998, όταν δηλαδή συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από το περίφημο σουτ, ο Ινφάντε δήλωσε ότι δεν πήρε την αναγνώριση που του άξιζε επειδή το ματς δεν είχε τηλεοπτική κάλυψη.

Ως εκ τούτου, ο Ροκοτέλι της Άσκολι πιστώθηκε τη ραμπόνα το 1978, όταν τροφοδότησε τον Τζιάκομο Ταφούρο σε μία αναμέτρηση με την Μόντενα.

Οι ποδοσφαιριστές εφαρμόζουν τη ραμπόνα για να αποφύγουν το σουτ με το αδύναμο πόδι τους (οκ, κάποιοι το κάνουν και για εντυπωσιασμό).

Ιδού κι ένα video με τα καλύτερα γκολ-ραμπόνα

Διαβάστε ακόμη:

Το έχει ξανακάνει ο Λαμέλα! (VIDEOS)

To 2-0 με ραμπόνα ο Λαμέλα!

News 24/7

24MEDIA NETWORK