H Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana (VIDEOS)

H Ρίβερ Πλέιτ επικράτησε με 2-0 της Ατλέτικο Νασιονάλ στον 2ο τελικό του Copa Sudamericana και κατέκτησε το πρώτο τρόπαιο της ιστορίας της στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Λεονάρντο Πισκουλίτσι.

H Ρίβερ Πλέιτ κατέκτησε το Copa Sudamericana (VIDEOS)

Η Ρίβερ Πλέιτ ήταν η μεγάλη νικήτρια στο δεύτερο ημιτελικό, καθώς επικράτησε με 2-0 της Ατλέτικο Νασιονάλ και σε συνάρτηση με το 1-1 του πρώτου αγώνα στέφθηκε πρωταθλήτρια.

Ακόμα μία φορά μεγάλος πρωταγωνιστής ήταν ο Λεονάρντο Πισκουλίτσι, καθώς και τα 2 γκολ της Ρίβερ προήλθαν από δικές του εκτελέσεις κόρνερ. Τα τέρματα πέτυχαν οι Γκαμπριέλ Μερκάδο και Χερμάν Πεσέλα σε διάστημα 5 λεπτών.

Από την πλευρά των Κολομβιανών, ο τερματοφύλακας της ομάδας, Φράνκο Αρμάνι, έκανε ότι μπορούσε, σταματώντας 4 φορές τον επιθετιικό της Ρίβερ, Τεόφιλο Γκουτιέρες, στο πρώτο ημίχρονο.

Τελικά, στο 55' ο Γκαμπριέλ Μερκάδο "έσπασε τον γόρδιο δεσμό" για τους Αργεντινούς, στέλνοντας την μπάλα στα δίχτυα με εξαιρετική κεφαλιά. Τέσσερα λεπτά αργότερα και πάλι από εκτέλεση κόρνερ του Πισκουλίτσι, ο έτερος αμυντικός, Χέρμαν Πεσέλα και πάλι με κεφαλιά έκανε το 2-0, το οποίο ήταν και το τελικό σκορ.

Αυτό ήταν το πρώτο Copa Sudamericana στην ιστορία της Ρίβερ, καθώς στο παρελθόν έχει κατακτήσει δύο φορές το Copa Libertadores.

Ρίβερ Πλέιτ: Μπαροβέρο, Μερκάδο, Πεσέλα, Ραμίρο Φούνες Μόρι, Βανχιόνι, Πόνσιο (82' Κρανεβίτερ), Κάρλος Σάντσες, Ρόχας, Πισκουλίτσι (90' Ντριούσι), Μόρα, Τεόφιλο Γκουτιέρες (80' Καβενάγκι).

Ατλέτικο Νασιονάλ: Αρμάνι, Μποκανέγκρα, Νάχερα (65' Μουρίγιο), Αλέξις Ενρίκες, Χουάν Βαλένσια, Φαρίντ Ντίας (66' Χουισάο), Μπερνάλ, Μεχία, Καρδόνα, Μπερίο (73' Κάρδενας), Λουίς Κάρλος Ρουίς.

Δείτε τις καλύτερες στιγμές:

Η στιγμή της απονομής:

Διαβάστε ακόμη

Η "χρυσή Βίβλος" του Copa Sudamericana

News 24/7

24MEDIA NETWORK