1η αγ.: Με το αριστερό η Άντερλεχτ

Η Άντερλεχτ δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε τις υποχρεώσεις της στην Jupiler League, αφού παραχώρησε ισοπαλία (1-1) στην Κόρτραϊκ.

1η αγ.: Με το αριστερό η Άντερλεχτ

Οι πρωταθλητές απείλησαν από... ψηλά (κεφαλιές Μποκανί και Κανού), πριν οι γηπεδούχοι ανοίξουν το σκορ στην πρώτη καλή ευκαιρία που δημιούργησαν. Το ρολόι σημάδευε το 21ο λεπτό, όταν μετά από εκτέλεση φάουλ του Καπόν, ο Ζουκάνοβιτς νίκησε τον Προτό με κοντινή προσπάθεια.

Παρά το γκολ που δέχθηκε, η Άντερλεχτ δεν μπορούσε να επιβάλει πλήρως το ρυθμό της. Εντούτοις ο Μποκανί κέρδισε πέναλτι στο 61ο λεπτό (αποβλήθηκε ο Βαν Χουτ), ωστόσο ο αναπληρωματικός γκολκίπερ, Ντάρεν Κιτ απέκρουσε.

Όπως ήταν φυσικό οι φιλοξενούμενοι κυριάρχησαν στο τελευταίο ημίωρο της αναμέτρησης και άρχισαν να απειλούν. Πρώτα με τους Γιακοβένκο και Μποκανί, μετά με τον Ντε Σουτέρ και εκ νέου με τον Γιακοβένκο.

Τελικά η πολυπόθητη ισοφάριση επετεύχθη στο 81ο λεπτό με μονοκόμματο σουτ του Ντεσάχτ, έπειτα από κεφαλιά-πάσα του Ζιλέ, ο οποίος λίγο έλειψε να γίνει ήρωας στο φινάλε, αλλά ο Κιτ απέκρουσε το δυνατό σουτ που επιχείρησε.

Εν αντιθέσει με την Άντερλεχτ, η Κλαμπ Μπριζ συνδύασε με νίκη την πρώτη της επίσημη αναμέτρηση για τη νέα σεζόν, καθώς έκαμψε εύκολα την αντίσταση της Βάασλαντ, η οποία πραγματοποιεί την παρθενική της εμφάνιση στην Jupiler League.

Πριν συμπληρωθούν πέντε λεπτά αγώνα, ο Οτζίτζα κέρδισε πέναλτι από τον Μπελοσίν και ο Ραφαέλοφ το εκτέλεσε εύστοχα, ανοίγοντας το σκορ. Ο ίδιος παίκτης έκανε το 2-0 στο 28', ενώ δέκα λεπτά αργότερα ο Μονιέ "κλείδωσε" τη νίκη για τους γηπεδούχους.

Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν σε 3-1 με τον Ντα Σίλβα στο 44ο λεπτό. Στο δεύτερο μέρος ο ρυθμός έπεσε αισθητά, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθούν ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής

Κόρτραϊκ - Άντερλεχτ 1-1

Γκέρμιναλ - Λόκερεν 2-4

Κλαμπ Μπριζ - Βάασλαντ 3-1

Μαλίν - Σαρλερουά 4-2

Μονς - Λέουβεν 5-2

Γάνδη - Λιρς 2-0

Σταντάρ Λιέγης - Ζούλτε Βάρεγκεμ 0-1

Γκενκ - Σερκλ Μπριζ 3-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK