Γκαλίτσιος στο Contra.gr: Νιώθω δικαιωμένος

Ο Γιώργος Γκαλίτσιος ζει το δικό του όνειρο στο βελγικό πρωτάθλημα φορώντας τη φανέλα της Λόκερεν με την οποία στέφθηκε πέρυσι Κυπελλούχος. Ο Ελληνας δεξιός μπακ μιλά στο Contra.gr για την παρουσία του στην Jupiler League, τη θητεία του στον Ολυμπιακό, την προσμονή της κλήσης του στην Εθνική ομάδα αλλά και το μεγάλο όνειρο να κατακτήσει το ελληνικό πρωτάθλημα με την ΑΕΛ.

Γκαλίτσιος στο Contra.gr: Νιώθω δικαιωμένος
INTIME SPORTS

Μετά από σχεδόν ένα χρόνο παρουσίας σου στη Λόκερεν, πως κρίνεις την απόφασή σου να συνεχίσεις την καριέρα σου στο Βέλγιο;

Νιώθω δικαιωμένος απ´όλες τις απόψεις. Και από την πορεία της ομάδας και από τη συμμετοχή μου σε αυτήν και από την αγάπη του κόσμου και από την εμπιστοσύνη του προπονητή στο πρόσωπό μου.

Μοναδικός στόχος ήταν το εξωτερικό ή υπήρχε και η επιστροφή στην Ελλάδα στο μυαλό σου;

Είχα πάρει την απόφαση ότι προτεραιότητα μου ήταν να αγωνιστώ στο εξωτερικό με σκοπό να αποκομίσω νέες εμπειρίες στη καριέρα μου και να βελτιωθώ σε όλα τα επίπεδα.

Δοκιμάστηκες στη Γερμανία, κατέληξες στη Λόκερεν. Πως έγινε αυτό;

Με εκπροσωπεί ο κ.Πωλ Κουτσολιακος και στην περίσταση εκείνη στα μέσα της χρονιάς κρίναμε ότι η Λόκερεν ήταν ιδανική περίπτωση για μένα ύστερα από την πρόταση της ομάδας.

Εκανες πολλά ήδη από τον πρώτο σου χρόνο στο Βέλγιο. Πήρες Κύπελλο και καθιερώθηκες. Το συμβόλαιό σου όμως το καλοκαίρι τελειώνει. Εχεις σκεφτεί τι θα κάνεις;

Πράγματι, πέρυσι φτάσαμε στην κατάκτηση του Κυπέλλου που για μένα είχε ιδιαίτερη σημασία καθώς ήταν ο πρώτος τίτλος μου στο εξωτερικό αλλά και ο πρώτος της ομάδας. Φέτος η ομάδα διαγράφει μία αξιοπρόσεκτη πορεία, έχουμε επτά συνεχείς νίκες, και εύχομαι να συνεχίσουμε έτσι. Το συμβόλαιό μου τελειώνει το καλοκαίρι αλλά έχει οψιόν ανανέωσης για δύο χρόνια. Το θέμα θα συζητηθεί εκ νέου τον Μάρτιο.

Εσύ, σαν Γιώργος, τι θα ήθελες; Το όνομά σου έχει ακουστεί και για την Αντερλεχτ…

Δεν κρύβω ότι νιώθω όμορφα στην Λόκερεν και έχω δεθεί με την ομάδα. Βεβαίως θέτω συνεχώς νέους στόχους. Η Αντερλεχτ αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του Βελγίου και σίγουρα θα εξέταζα προσεκτικά μια ενδεχόμενη πρόταση. Γράφονται πολλά στο βελγικό Τύπο αλλά προσπαθώ να είμαι συγκεντρωμένος αποκλειστικά στην ομάδα μου.

Να πάμε λίγο στη θητεία σου στον Ολυμπιακό.Νιώθεις ότι αδικήθηκες, νιώθεις ότι και εσύ δεν έδωσες όσα θα μπορούσες;

Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια στον Ολυμπιακό. Αγαπώ την ομάδα και παρακολουθώ την πορεία του αλλά και της ΑΕΛ διότι αποτέλεσαν δύο βασικούς σταθμούς στη μέχρι τώρα πορεία μου. Ο δρόμος στο ποδόσφαιρο, όπως και σε κάθε επάγγελμα, δεν είναι πάντα εύκολος. Χρειάζεται υπομονή και επιμονή.

Τι όμως δεν πήγε καλά και δεν παρέμεινες περισσότερο;

Δεν αναζητώ ευθύνες και δεν επιρρίπτω ευθύνες σε κανέναν, ενάμιση χρόνο μετά το τέλος της συνεργασίας μας με τον Ολυμπιακό. Κρατώ μόνο τα θετικά από τη διάρκεια των τριών αυτών χρόνων. Εμαθα πολλά πράγματα, το κυριότερο να ανταπεξέρχομαι στις δυσκολίες. Αλλωστε στο ποδόσφαιρο όλα τα σενάρια είναι πιθανά.

Η Εθνική ομάδα είναι στο μυαλό σου; Περιμένεις κλήση από τον κύριο Σάντος;

Σίγουρα είναι στο μυαλό μου η Εθνική ομάδα και παρακολουθώ στενά την πορεία της. Αποτελεί ηθική καταξίωση για κάθε Ελληνα ποδοσφαιριστή η συμμετοχή στην Εθνική, έτσι και για μένα. Θα με χαροποιούσε πολύ μία ενδεχόμενη κλήση. Εχω εμπιστοσύνη στην κρίση του κυρίου Σάντος.

Αλήθεια, μία πρόταση από ελληνικό σύλλογο το καλοκαίρι θα την συζητούσες;

Κάθε πρόταση είναι καλοδεχούμενη. Από εκεί και πέρα έχουμε αποφασίσει με τους ανθρώπους που είναι δίπλα μου, ότι προτεραιότητά μου είναι να συνεχίσω την καριέρα μου στο εξωτερικό.

Και για λόγους που έχουν να κάνουν με την οικονομική κρίση;

Η οικονομική κρίση έχει επηρεάσει το ποδόσφαιρο όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε όλη την Ευρώπη. Αποκλειστικός λόγος όμως της απόφασης για συνέχιση της καριέρας μου στο εξωτερικό είναι οι φιλοδοξίες μου και οι νέες προκλήσεις με τις οποίες μου αρέσει να έρχομαι αντιμέτωπος.

Μιλάς για προκλήσεις. Ποια θα ήταν για σένα μεγάλη πρόκληση;

Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις θα ήταν η κατάκτηση ενός πρωταθλήματος στο εξωτερικό.

Είναι νωρίς για σένα καθώς είσαι μόλις 26 χρονών αλλά την καριέρα σου πως και που θα ήθελες να την κλείσεις; Μήπως στην ΑΕΛ, εκεί που ξεκίνησες;

Σωστά διέκρινες ότι θα ήθελα να κλείσω την καριέρα μου εκεί από όπου ξεκίνησα, στην ΑΕΛ, και γιατί όχι να κατακτήσω το πρωτάθλημα επαναλαμβάνοντας την ιστορική στιγμή που έζησε ο πατέρας μου το 1988.

Ζεις στη χώρα στην οποία παίρνονται όλες οι μεγάλες αποφάσεις για την Ελλάδα. Πως αντιμετωπίζουν οι Βέλγοι την ελληνική κρίση και τους Ελληνες; Εχει τύχει να γίνεις αντικείμενο απαξιωτικής συμπεριφοράς;

Κάθε άλλο παρά απαξιωτική είναι η συμπεριφορά τους. Με έχουν αγκαλιάσει. Και αυτό το αποδεικνύει η παρουσία τους σε κάθε αγώνα με ελληνικές σημαίες στο γήπεδο. Οι Βέλγοι λατρεύουν την Ελλάδα, την επισκέπτονται συχνά και ελπίζουν ότι σύντομα θα μπορέσει να ανακάμψει. Ευχή δική μου είναι ξεφύγουμε από τη δυσμενή θέση που βρισκόμαστε ώστε να ανοίξει η αγορά εργασίας και να μπορέσουν και πάλι οι νέοι να ονειρεύονται.

News 24/7

24MEDIA NETWORK