Βέλγιο: Από το νούμερο 71, στην κορυφή του κόσμου!

Πριν από οκτώ χρόνια το Βέλγιο βρισκόταν στην 71η θέση της παγκόσμιας κατάταξης, όμως από το βράδυ της Τρίτης (13/10) αποτελεί την κορυφαία ομάδα του κόσμου σύμφωνα με το FIFA Ranking!

Βέλγιο: Από το νούμερο 71, στην κορυφή του κόσμου!
© EPA

Στην κορυφή του κόσμου βρίσκεται το Βέλγιο από το βράδυ της Τρίτης (13/10). Η νίκη του επί του Ισραήλ (3-1) στην τελευταία αγωνιστική των προκριματικών του Euro 2016, σηματοδότησε και την άνοδο της χώρας στην πρώτη θέση της παγκόσμιας κατάταξης, ξεπερνώντας την πρωταθλήτρια κόσμου, Γερμανία, αλλά και την Αργεντινή.

Βέλγιο: Από το νούμερο 71, στην κορυφή του κόσμου!

Το Βέλγιο που στη λίστα του Οκτώβρη βρέθηκε στην τρίτη θέση (αλλά σε αυτή του Νοέμβρη θα είναι στην πρώτη) είχε καλύτερα αποτελέσματα από τους Γερμανούς στα προκριματικά με 7 νίκες, 2 ισοπαλίες και μία ήττα, έναντι των 7 νικών, 1 ισοπαλίας και δύο ηττών των "πάντσερ".

Παράλληλα το κακό ξεκίνημα της Αργεντινής (μία ήττα και μία ισοπαλία) στα προκριματικά της Νοτίου Αμερικής για το Μουντιάλ της Ρωσίας, έφεραν τους Βέλγους στην κορυφή για πρώτη φορά στην ιστορία τους.

Και να σκεφτεί κανείς ότι το 2007 η ομάδα βρισκόταν στη θέση νούμερο 71! Υπάρχει δηλαδή μια τεράστια εξέλιξη χρόνο με το χρόνο, κάτι που όπως είναι λογικό δημιουργεί μεγάλες προσδοκίες ενόψει του Euro της Γαλλίας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK