22η αγ.: "Πεντάρα" της Ομόνοιας στο "Τσίρειο"

Σε ένα χορταστικό παιχνίδι με έντονες διακυμάνσεις, η Ομόνοια ξέσπασε στο δεύτερο μισό του δευτέρου μέρους και εν τέλει έφτασε σε μία θριαμβευτική νίκη επί του Απόλλωνα Λεμεσού (5-2).

22η αγ.: "Πεντάρα" της Ομόνοιας στο "Τσίρειο"

Οι "τριφυλλοφόροι" προηγήθηκαν δύο φορές με τα γκολ των Χριστοφή (στο 19' μετά από εξαιρετική προσπάθεια του Αλωνεύτη) και Φρέντι (στο 41' έπειτα από νέα, ωραία προσπάθεια του Αλωνεύτη), όμως, οι γηπεδούχοι απάντησαν και στις δύο περιπτώσεις. Στο 31', μετά από εκτέλεση φάουλ, η μπάλα στρώθηκε στον Μερκή που έκανε το 1-1, ενώ στο 55' ο Μπανγκουρά ισοφάρισε εκ νέου από το σημείο του πέναλτι.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα οι φιλοξενούμενοι επέβαλαν πλήρως το ρυθμό τους και αφού έκαναν άμεσα το 3-2 (με κεφαλιά του Αγκουιάρ, ύστερα από μπαλιά του Μακρίδη), εκμεταλλεύθηκαν τα κενά των αντιπάλων τους και έφτασαν στον θρίαμβο. Στο 85' ο Αβραάμ "κλείδωσε" τη νίκη, ενώ στο 91' ο Άλβες έγραψε το τελικό 2-5.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Στην κορυφή της βαθμολογίας διατηρήθηκε η ΑΕΛ, μετά την επαγγελματική νίκη επί της αδύναμης Αναγέννησης. Ο λεμεσιανός σύλλογος είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα κι όταν ο Πέλιτς έχασε ανεπανάληπτο τετ α τετ στο 51', οι φιλοξενούμενοι αφυπνίστηκαν. Αυτή η πίεση απέφερε καρπούς στο 69ο λεπτό, όταν μετά από σέντρα του Καρλίτος, ο Ντίκσον έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Μάστρου.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Με γκολ του Γκόρκα Πιντάδο στο 74ο λεπτό, η ΑΕΚ Λάρνακας ξεπέρασε το εμπόδιο του Άρη Λεμεσού και ανέβηκε στην 5η θέση της βαθμολογίας. Ο Ισπανός σκόραρε με σουτ έξω από την περιοχή κι ενώ 22 λεπτά νωρίτερα είχε σημαδέψει με κεφαλιά το οριζόντιο δοκάρι του Κόβατς.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ, η Αλκή πήρε μία ακόμη σπουδαία νίκη -αυτή τη φορά επί του Ολυμπιακού- αποδίδοντας πολύ καλό ποδόσφαιρο. Η ομάδα της πρωτεύουσας προηγήθηκε με πέναλτι του Κουτσούκοβιτς στο 35', οι φιλοξενούμενοι όμως, ανέτρεψαν τα δεδομένα μέσα ένα δίλεπτο (44'-46') χάρη στα γκολ των Τανάσα (με πέναλτι) και Κόντε (με προβολή). Ο Ολυμπιακός ισοφάρισε με νέο πέναλτι του Κουτσούκοβιτς, ωστόσο εκείνος που είπε την τελευταία λέξη ήταν ο Οχένε, δέκα λεπτά πριν από το φινάλε.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τα αποτελέσματα της 22ης αγωνιστικής

Απόλλων Λεμεσού - Ομόνοια 2-5

(31' Μερκής, 55' πεν. Μπανγκουρά / 19' Χριστοφή, 41' Φρέντι, 56' Αγκουιάρ, 85' Αβραάμ, 91' Άλβες)

ΑΕΚ Λάρνακας - Άρης Λεμεσού 1-0

(74' Πιντάδο)

Ολυμπιακός Λευκωσίας - Αλκή 2-3

(35' πεν., 79' πεν. Κουτσούκοβιτς / 44' πεν. Τανάσα, 46' Κόντε, 80' Οχένε)

Αναγέννηση Δερύνειας - ΑΕ Λεμεσού 0-1

(69' Ντίκσον)

Κυριακή 26 Φεβρουαρίου

Άχνα - ΕΝΠ (15:00)

Ερμής Αραδίππου - Ανόρθωση (17:00)

ΑΠΟΕΛ - Νέα Σαλαμίνα (18:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK