3η αγ.: Εύκολες εκτός έδρας νίκες για ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση

Ο ΑΠΟΕΛ ξεπέρασε με χαρακτηριστική άνεση το εμπόδιο της Αλκής (3-1) και διατηρήθηκε στην κορυφή της βαθμολογίας. Αναλόγως έπραξε και η Ανόρθωση, η οποία επέστρεψε στις επιτυχίες μετά την εντός έδρας ισοπαλία με την ΕΝΠ.

3η αγ.: Εύκολες εκτός έδρας νίκες για ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση

Με γκολ του Μάριο Μπούντιμιρ μόλις 18 δευτερόλεπτα μετά την έναρξη της αναμέτρησης στο "ΓΣΖ", ο ΑΠΟΕΛ πήρε το προβάδισμα επί της Αλκής. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του Κροάτη με τη φανέλα της ομάδας του Γιοβάνοβιτς, η οποία "καθάρισε" το ματς στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου.

Τέσσερα λεπτά μετά την έναρξη της επανάληψης, ο Σολωμού συνεργάστηκε με τον Μπούντιμιρ κι εκείνος έδωσε στον Μαντούκα, ο οποίος διπλασίασε τα τέρματα των φιλοξενούμενων. Οι τελευταίοι "κλείδωσαν" τη νίκη στο 60' έπειτα από νέα ασίστ του Μπούντιμιρ και γκολ του Αντόρνο, το έκτο στο πρωτάθλημα.

Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 70ό λεπτό με κεφαλιά του Βασκοντσέλος, αφού στο 75' το ψηλοκρεμαστό σουτ του Πίντο, από πλευράς ΑΠΟΕΛ, κατέληξε στο δοκάρι της εστίας του Γιωργαλλίδη.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Ένα δίλεπτο ήταν αρκετό για να περάσει αλώβητη από το "Αμμόχωστος" η Ανόρθωση, η οποία επικράτησε 2-0 της Δόξας Κατωκοπιάς.

Μετά από ένα πρώτο ημίχρονο που κύλησε με λίγες ευκαιρίες, ο Οκκάς μπήκε ως αλλαγή και ετοίμασε το πρώτο γκολ της "κυρίας" (στο 57' με τον Σπαντάτσιο). Δύο λεπτά αργότερα ο Ρέζεκ έγραψε το τελικό αποτέλεσμα με εκπληκτική, μακρινή εκτέλεση φάουλ.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Όπως στο ματς με την Άχνα έτσι και σήμερα, η εστία της Ομόνοιας παραβιάστηκε στο 84ο λεπτό, με αποτέλεσμα να ηττηθεί 1-0 από την ΑΕΚ Λάρνακας στο άδειο -λόγω τιμωρίας- "ΓΣΠ". Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στο ματς και άγγιξαν το γκολ στο 7ο λεπτό, όταν ο Ασίς με σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Χαϊμόφ. Στη συνέχεια ο ρυθμός τους έπεσε αισθητά, οι ευκαιρίες μειώθηκαν και η άμυνα των φιλοξενούμενων κρατούσε το "μηδέν".

Τελικά, γκολ σημειώθηκε στην αναμέτρηση, αλλά όχι από πλευράς Ομόνοιας. Με τη συμπλήρωση 84 λεπτών αγώνα, ο νεοεισελθών Ντα Σίλβα με ωραίο σουτ σκόραρε κατά της πρώην ομάδας του και χάλασε για τα καλά το ντεμπούτο του Σοφοκλή Σοφοκλέους στον πάγκο της Ομόνοιας. Αυτή ήταν η τρίτη νίκη της ΑΕΚ σε ισάριθμες αγωνιστικές.

Σημειώνεται ότι το παιχνίδι ήταν κεκλεισμένων των θυρών, αλλά όπως αναφέρει η επίσημη ιστοσελίδα των "τριφυλλοφόρων" οι φίλοι της ομάδας "έκοψαν" 7.630 εισιτήρια στην προσπάθεια που καταβάλλεται για οικονομική ενίσχυση.

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αλέξη Γαρπόζη στο 87ο λεπτό, η ΑΕΠ πήρε τον πρώτο της βαθμό στο πρωτάθλημα (1-1 με την ΕΝΠ) και έφτασε τους -2 βαθμούς (σ.σ. λόγω τιμωρίας).

Διαβάστε περισσότερα εδώ.

Τα αποτελέσματα της 3ης αγωνιστικής

ΕΝΠ - ΑΕΠ 1-1

(61' Λεονάρντο / 87' πέν. Γαρπόζης)

Ομόνοια - ΑΕΚ Λάρνακας 0-1

(84' Ντα Σίλβα)

Αλκή - ΑΠΟΕΛ 1-3

(70' Βασκοντσέλος / 1' Μπούντιμιρ, 50' Μαντούκα, 60' Αντόρνο)

Δόξα Κατωκοπιάς - Ανόρθωση 0-2

(57' Σπαντάτσιο, 59' Ρέζεκ)

Νέα Σαλαμίνα - Αγία Νάπα 1-0

(65' Ρόκε)

Ολυμπιακός Λευκωσίας - Άχνα 3-1

(19' Ενρίκε, 38' Τσιντί, 52' Ενρίκε / 11' Ολιβέιρα)

Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου

Απόλλων Λεμεσού - ΑΕ Λεμεσού (19:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK