Έβαζε… έμπαζε

Την ευκαιρία να εκμεταλλευτεί τις βαθμολογικές απώλειες του ΑΠΟΕΛ και της Ομόνοιας έχασε η Ανόρθωση, η οποία παραχώρησε στην έδρα της ισοπαλία 2-2 στον ουραγό Αρη!

Έβαζε… έμπαζε

Το ντεμπούτο του Ρόνι Λέβι στον πάγκο της «Κυρίας» δεν συνοδεύτηκε από νίκη, με τους φιλοξενούμενους μάλιστα να φτάνουν στην ισοφάριση, αφότου έμειναν με δέκα παίκτες, εκμεταλλευόμενοι τα τραγικά λάθη της άμυνας της Ανόρθωσης.

Ταυτόχρονα ο Αρης πέτυχε τα πρώτα εκτός έδρας γκολ του στο φετινό πρωτάθλημα, διευρύνοντας την παράδοση που έχει δημιουργήσει η Ανόρθωση στο σπίτι της: έχει να κερδίσει στο γήπεδό της από τις 10 Απριλίου (από το περασμένο πρωτάθλημα), όταν είχε επικρατήσει 2-0 της ΑΕΚ!

Η «Κυρία» δικαιούται να διαμαρτύρεται για το γκολ του Κωνσταντίνου που κακώς ακυρώθηκε στο 65’ (θα γινόταν το 3-2), οφείλει όμως να αναζητήσει και τους λόγους που δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που απέκτησε από το 58’! Αυτοί που σίγουρα δεν στάθηκαν στο ακυρωθέν γκολ είναι οι φίλαθλοι των γηπεδούχων, όπως φανερώνουν κάποια σφυρίγματα που ακούστηκαν στο τέλος.

Ο Γιαν Ρέζεκ τα έκανε όλα για την Ανόρθωση, αλλά δεν έφταναν. Πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε την αποβολή του Βασιλίεφ, αποτέλεσε τη βασική απειλή για την αντίπαλη άμυνα. Αρχικά έδωσε το προβάδισμα στους γηπεδούχους, μόλις στο 5’ μετά από εξαιρετική κάθετη πάσα του Κόλινς, ωστόσο το πρόωρο τέρμα του δεν στάθηκε αρκετό για να απελευθερώσει τους παίκτες της Ανόρθωσης.

Άνετη επικράτηση προμήνυε το πρόωρο γκολ, αλλά... Ο Κόλινς έκανε στο 28’ (με αυτογκόλ) δώρο στην «Ελαφρά Ταξιαρχία» το πρώτο της φετινό εκτός έδρας γκολ και το άγχος άρχισε να φορτώνει τα πόδια των παικτών της «Κυρίας», η οποία δεν είχε άλλη ουσιαστική ευκαιρία μέχρι το τέλος του ημιχρόνου (μέχρι το 1-1 είχε δύο καλές ευκαιρίες με Ρέζεκ και Οκκά).

Με την έναρξη της επανάληψης ο Ρέζεκ «ξαναχτύπησε», διαμορφώνοντας το 2-1. Η Ανόρθωση, η οποία έχασε ευκαιρία για το 3-1 με τον Οκκά στο 48’. έδειξε να «κλειδώνει» το ματς, όταν ο Βασιλίεφ αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για δυνατό μαρκάρισμα στον σκόρερ των γηπεδούχων.

Δύσκολα τα πράγματα με το καλημέρα για τον Ρόνι Λέβι. Ουδείς θα σταθεί στο γεγονός ότι είναι ο ένατος στη σειρά προπονητής που ντεμπουτάρει στην Ανόρθωση χωρίς να χάσει…

Up: Πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε μία αποβολή. Τι άλλο να κάνει ο Ρέζεκ για να κερδίσει η Ανόρθωση;

Down: Η ανασταλτική λειτουργία της Ανόρθωσης. Ο Αρης δεν είχε σκοράρει μέχρι χθες σε τρία εκτός έδρας και σε ένα παιχνίδι πέτυχε δύο…

MVP: Μπορεί να δέχτηκε δύο γκολ ο Κόβατς, αλλά αν δεν υπήρχαν οι επεμβάσεις του, ο Αρης δεν θα έπαιρνε το βαθμό.

Πού κρίθηκε: Στο γεγονός ότι η Ανόρθωση δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί το αριθμητικό πλεονέκτημα που είχε για 36 (με τις καθυτερήσεις) λεπτά!

Ενδεκάδες:

Ανόρθωση: Κόζαρτσικ, Λεϊβακαμπέσι (34’ Αντιτς), Τόμασιτς, Κόλινς, Τζανίσιο, Αγκέλοφ, Μαρκίνιος, Ράμος (46 Ρονκάτο), Οκκάς, Ρέζεκ, Κωνσταντίνου.

Αρης: Κόβατς, Λόμπε, Ραντοσάβλιεβιτς, Ιμπεριάλε, Βασίλιεφ, Θεοφάνους, Κέρκες, Ιονέσκου, Λάζιτς (75’ Μάρκου), Βασιλείου (64’ Χαραλάμπους), Γκονζάλες.

• Εκστρατεία ενίσχυσης του συνδέσμου «Κάνε μια ευχή» για παιδιά με καρκίνο και άλλες συναφείς παθήσεις πραγματοποιεί για δεύτερη συνεχή χρονιά η Ανόρθωση σε συνεργασία με τον εν λόγω φορέα. Πριν την έναρξη του αγώνα όσοι φίλαθλοι επιθυμούσαν αγόραζαν δελτία εισφοράς προς ένα ευρώ, ενώ ο Σάββας Κάκος παρέδωσε στον σύνδεσμο επιταγή ύψους 1.000 ευρώ. Επιταγ΄500 ευρώ παρέδωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Φιλάθλων της Ανόρθωσης.

Δείτε εδώ τα video με τα goal του αγώνα

News 24/7

24MEDIA NETWORK