Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ 1-0

Την ημέρα που η μισητή Γιουνάιτεντ ανακηρυσσόταν πρωταθλήτρια, η Μάντσεστερ Σίτι έδινε την απάντησή της με την κατάκτηση του κυπέλλου στον τελικό του Ουέμπλεϊ. Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι νίκησε 1-0 τη Στόουκ και πανηγύρισε τον πρώτο τίτλο της μετά από 35 χρόνια! Η επένδυση των εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ απέδωσε τους πρώτους καρπούς της.

Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ 1-0
Η αναμέτρηση στο "ναό του ποδοσφαίρου" είχε φαβορί και αουτσάιντερ και καθ' αυτόν τον τρόπο συμπεριφέρθηκαν οι δύο φιναλίστ στη διάρκεια του 90λεπτου. Η Σίτι επιχείρησε -και επί της ουσίας πέτυχε- να γίνει το αφεντικό στον αγωνιστικό χώρο, την ίδια στιγμή που η Στόουκ, με τα 10/11 παραταγμένα πίσω από την μπάλα, είχε πρώτο στόχο να εξουδετερώσει κάθε αντίπαλη επιθετική προσπάθεια.

Τέβες και Μπαλοτέλι, το δίπολο των "πολιτών" στην επίθεση,απείλησαν με μακρινά σουτ τον Σόρενσεν, όμως ήταν φανερό ότι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι αντιμετώπιζε πρόβλημα στη διάσπαση της σφιχτήςδιπλής άμυνας ζώνης των "πότερς". Στη μοναδική στιγμή που η άμυνα της Στόουκ αδράνησε, ο Σίλβα στο 35' σούταρε άουτ σε αφύλακτη από γκολκίπερ εστία.

Ήταν δεδομένο πως όσο περνούσε η ώρα τόσο θα αυξανόταν η πίεση της Σίτι. Μόνο που ταυτόχρονα δημιουργήθηκαν κενά στην άμυνα. Τα πλάγια μπακ (Ρίτσαρντς και Κολάροφ) ανέβαιναν πολύ, με αποτέλεσμα τα στόπερ να εκτεθούν στη φάση του 62'. Μόνο που ο Τζόουνς νικήθηκε από τον Χαρτ στο τετ α τετ και η Στόουκ πέταξε τη μοναδική ευκαιρία που δημιούργησε σε όλο το παιχνίδι. Ίσως εκεί να κρίθηκε και ο τελικός.

Γιατί η Σίτι ήταν βέβαιο πως θα απειλήσει πάλι. Την επόμενη μάλιστα φορά, στο 74',ο Γιάγια Τουρέ δεν αστόχησε από το ύψος του πέναλτι και το 1-0 έμεινε μέχρι τέλους. Μάλιστα παρά την πίεση της ομάδας του Τόνι Πούλις στα τελευταία λεπτά, ο Σίλβα ήταν εκείνος που είχε την ευκαιρία να χριστεί σκόρερ.



Το live του αγώνα

5ο λεπτό: Δυνατό σουτ του Τέβες μέσα από την περιοχή, ο Σόρενσεν αποκρούει.

10o λεπτό: Στη σέντρα του Σίλβα ο Σόκρος απειλεί με... αυτογκόλ τον Σόρενσεν.

15ο λεπτό: Διαιτητής και βοηθός δεν βλέπουν την αγκωνιά του Χουτ στον Μπαλοτέλι.

24ο λεπτό: Φαλτσαριστό σουτ του Μπαλοτέλι, ο Σόρενσεν διώχνει σε κόρνερ.









35ο λεπτό: Φάση διαρκείας στην περιοχή της Στόουκ. Ο Σόρενσεν προλαβαίνει τον Μπαλοτέλι, ο Σίλβα παίρνει το... ριμπάουντ, αλλά το σουτ του σε κενή εστία περνά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

56ο λεπτό: Το σουτ του Τέβες από πλεονεκτική θέση, κοντράρει και περνάει κόρνερ

62ο λεπτό: Ο Χαρτ σώζει τη Σίτι στο τετ α τετ με τον Τζόουνς.

74ο λεπτό: Γκολ! Ο Γιάγια Τουρέ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι στέλνει την μπάλα στα δίχτυα του Σόρενσεν

84ο λεπτό: Διαγώνιο σουτ του Σίλβα, ο Σόρενσεν διώχνει με δυσκολία.


Μάντσεστερ Σίτι: Χαρτ, Ρίτσαρντς, Κομπανί, Λέσκοτ, Κολάροφ, ντε Γιονγκ, Μπάρι (73' Τζόνσον), Σίλβα (92' Βιεϊρά), Τουρέ, Τέβες (88' Σαμπαλέτα), Μπαλοτέλι

Στόουκ: Σόρενσεν, Ουίλκινσον, Χουτ, Σόκρος, Ουίλσον, Πέναντ, Ουίλαν (85' Πιου), Ντελάπ (81' Κάριου), Εθέρινγκτον (63' Ουάιτχεντ), Ουόλτερς, Τζόουνς








News 24/7

24MEDIA NETWORK