Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Ένα γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης έδωσε το Κύπελλο Αγγλίας στην Τσέλσι. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, μετά από ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε η τακτική, επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγιναν η πρώτη ομάδα που σηκώνει τρόπαιο στο νέο "Γουέμπλεϊ". Κατά τι καλύτεροι οι "κόκκινοι διάβολοι", βρήκαν μπροστά τους τον εξαιρετικό Πετρ Τσεχ.

Τσέλσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

Ένα γκολ του Ντιντιέ Ντρογκμπά τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης έδωσε το Κύπελλο Αγγλίας στην Τσέλσι. Οι παίκτες του Ζοσέ Μουρίνιο, μετά από ένα ματς στο οποίο κυριάρχησε η τακτική, επικράτησαν 1-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και έγιναν η πρώτη ομάδα που σηκώνει τρόπαιο στο νέο " Γουέμπλεϊ". Κατά τι καλύτεροι οι "κόκκινοι διάβολοι", βρήκαν μπροστά τους τον εξαιρετικό Πετρ Τσεχ.

Μόλις λίγες μέρες μετά το άνοστο –και βαθμολογικά αδιάφορο- παιχνίδι για το πρωτάθλημα, Τσέλσι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήρθαν να μας προσφέρουν ακόμη μία «σούπα», σε έναν τελικό που βασίστηκε στη δύναμη, στην τακτική και στην εξουδετέρωση των ατού. Μ’αυτά και μ’αυτά το θέαμα έμεινε… εκτός Γουέμπλεϊ, με αποτέλεσμα να παρακολουθούμε ίσως τον χειρότερο τελικό των τελευταίων ετών.

Σε αυτό έπαιξε έβαλε το χεράκι του και ο Ζοζέ Μουρίνιο, ο οποίος κατέβασε μια ενδεκάδα με ενισχυμένη την άμυνα, αλλά και το κέντρο με στόχο να εγκλωβίσει τους «κόκκινους διαβόλους» και να τους περιορίσει εκτός περιοχής.

H Eικόνα της Αναμέτρησης:

23ο λεπτό: Μακρινό σουτ του Ντρογκμπά, η μπάλα λίγο άουτ.

30ο λεπτό: Ωραία προσπάθεια του Φίλιπς από τα δεξιά, η μπάλα φτάνει στο Λάμπαρντ, ο οποίος μέσα από την περιοχή κάνει το πλασέ, αλλά ο Φαν ντερ Σαρ δεν είχε πρόβλημα να μπλοκάρει.

35ο λεπτό: Σουτ του Ρονάλντο μέσα στην περιοχή κι από πλάγια θέση, η μπάλα άουτ.

37ο λεπτό: Σουτ του Λάμπαρντ έξω από την περιοχή, η μπάλα πάνω από το δοκάρι του Φαν ντερ Σαρ.

47ο λεπτό: Ωραία ατομική προσπάθεια και σουτ του Ρούνεϊ, ο Τσεχ διώχνει.

60ο λεπτό: Εξυπνη εκτέλεση φάουλ από τον Ντρογκμπά, η μπάλα δοκάρι κι έξω.

88ο λεπτό: Προσωπική ενέργεια του Ρονάλντο και σουτ από πλάγια θέση, η μπάλα στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

103ο λεπτό: Παράλληλη μπαλιά του Ρούνεϊ στον Γκιγκς,ο οποίος κάνει την προβολή, ο Τσεχ μπλοκάρει, αλλά περνάει με τη μπάλα τη γραμμή του τέρματος. Ωστόσο, προηγήθηκε φάουλ του παίκτης της Γιουνάιτεντ, το οποίο ο διαιτητής δεν είδε.

114ο λεπτό: Ωραία ατομική ενέργεια του Μίκελ, ο οποίος κάνει το πλασέ, με τη μπάλα να περνάει λίγο άουτ.

116ο λεπτό: Γκολ για την Τσέλσι! Ωραίος συνδυασμός Μίκελ-Λάμπαρντ-Ντρογκμπά, με τον τελευταίο να πλασάρει εύστοχα προ του Φαν ντερ Σαρ και να ανοίγει το σκορ.

Μια χαρά τα κατάφερε ο Πορτογάλος, αφού στο πρώτο μέρος οι πρωταθλητές Αγγλίας μπορεί να είχαν την κατοχή της μπάλας, αλλά αξιώθηκαν να δημιουργήσουν ίχνος ευκαιρίας στο 35ο λεπτό, σε σουτ του Ρονάλντο που πέρασε άουτ. Αντίθετα, οι «μπλε» έδειχναν πιο δραστήριοι και με τους Λάμπαρντ, Φίλιπς και Ντρογκμπά σε κέφια, προσπάθησαν να δημιουργήσουν τις φάσεις και να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο, οι δύο άξιες αναφοράς ευκαιρίες –σε πλασέ και σουτ του Λάμπαρντ- δεν ανησύχησαν ιδιαίτερα τον Φαν ντερ Σαρ.

Στα πρώτα λεπτά της επανάληψης η εικόνα του αγώνα φάνηκε να αλλάζει και το παιχνίδι να ανοίγει. Σε αυτό έπαιξε ρόλο η είσοδος του «διεμβολιστή» Ρομπέν, ο οποίος προσπάθησε από τα πλάγια να διασπάσει την άμυνα της Γιουνάιτεντ και να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για γκολ. Στην αντίπερα όχθη, ο Ρούνεϊ άρχισε να ανεβάζει αισθητά την απόδοσή του και με προσωπικές ενέργειες είχε... βάλει στόχο να γίνει ο πρωταγωνιστής του τελικού.

Η χαρά μας δεν κράτησε πολύ, αφού οι δύο ομάδες επέστρεψαν στον ανούσιο τρόπο παιχνιδιού τους. Μπορεί το συγκρότημα του Φέργκιουσον να ήταν καλύτερο από την Τσέλσι, οι φάσεις όμως μπροστά από τις δύο εστίες ήταν είδος προς εξαφάνιση. Ετσι, με μαθηματική ακρίβεια οδηγηθήκαμε στην ημίωρη διαδικασία της παράτασης.

Το θέαμα στην παράταση καλυτέρευσε και σε αυτό μάλλον έπαιξε ρόλο πως οι δύο προπονητές δεν ήθελαν να πάνε στα πέναλτι. Ο σερ Αλεξ Φέργκιουσον έριξε στον αγωνιστικό χώρο τους Σμιθ και Σόλσκιερ, ενώ ο Μουρίνιο στάθηκε άτυχος αφού έχασε τον Ρομπέν λόγω τραυματισμού.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της παράτασης η Τσέλσι αγκάλιασε σφιχτά το κύπελλο, με τον Ντρογκμπά να ανοίγει το σκορ, μετά από ωραίο συνδυασμό με τους Μίκελ και Λάμπαρντ. Oι τελευταίες προσπάθειες της Μάντσεστερ να ισοφαρίσει θύμισαν λίγο τον τελικότης Βαρκελώνης με την Μπάγερν, το τέλος όμως δεν ήταν ίδιο. Η Τσέλσι πανηγύρισε την κατάκτηση του κυπέλλου, του μοναδικού που έλειπε από τη συλλογή του Μουρίνιο.


Οι συνθέσεις:

Μαν. Γιουνάιτεντ
: Φαν ντερ Σαρ, Μπράουν, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Χάιντσε, Φλέτσερ (93' Σμιθ), Σκόουλς, Κάρικ (112' Ο'Σι), Ρονάλντο, Γκιγκς (112' Σόλσκιερ), Ρούνεϊ.

Τσέλσι
: Τσεχ, Φερέιρα, Εσιέν, Τέρι, Μπριτζ, Μίκελ, Μακελελέ, Λάμπαρντ, Ράιτ Φίλιπς (94' Καλού), Κόουλ (46' Ρομπέν - 108' Α.Κόουλ), Ντρογκμπά.


News 24/7

24MEDIA NETWORK