Ημιτελικά: Άντεξε και πήγε τελικό η Λίβερπουλ

Μετά από ένα εντυπωσιακό παιχνίδι η Λίβερπουλ πήρε την πρόκριση για τον τελικό του Λιγκ Καπ. Το 2-2 του "Άνφιλντ" ευνόησε τους "κόκκινους" έπειτα και από το 0-1 του πρώτου αγώνα με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Σίτι.

Liverpool's Craig Bellamy celebrates his goal against Manchester City with Jordan Henderson (L) during their English League Cup semi-final soccer match at Anfield in Liverpool, northern England January 25, 2012. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER CARLING CUP) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS
Liverpool's Craig Bellamy celebrates his goal against Manchester City with Jordan Henderson (L) during their English League Cup semi-final soccer match at Anfield in Liverpool, northern England January 25, 2012. REUTERS/Nigel Roddis (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER CARLING CUP) FOR EDITORIAL USE ONLY. NOT FOR SALE FOR MARKETING OR ADVERTISING CAMPAIGNS. NO USE WITH UNAUTHORIZED AUDIO, VIDEO, DATA, FIXTURE LISTS, CLUB/LEAGUE LOGOS OR "LIVE" SERVICES. ONLINE IN-MATCH USE LIMITED TO 45 IMAGES, NO VIDEO EMULATION. NO USE IN BETTING, GAMES OR SINGLE CLUB/LEAGUE/PLAYER PUBLICATIONS REUTERS

Στην αρχή του αγώνα ο Χαρτ έκανε τα πάντα για να κρατήσει το μηδέν της εστίας του. Αρχικά ο Χοσέ Ενρίκε και μετά οι Σκρτελ και Ντάουνινγκ προσπάθησαν να τον νικήσουν, αλλά αυτός απέδειξε γιατί δίκαια χαρακτηρίζεται ως ένας από τους καλύτερους τερματοφύλακες του κόσμου.

Αφού άντεξε το σφυροκόπημα η Σίτι προηγήθηκε με μακρινό πλασέ του Ντε Γιόνγκ στο 31', σε μία φάση που ο Ολλανδός γλίστρησε αλλά χάρισε ένα μοναδικό γκολ. Δέκα λεπτά μετά η πίεση της Λίβερπουλ καρποφόρησε. Ο Άγκερ σούταρε από το σημείο του πέναλτι, ο Ρίτσαρντς έπεσε με απλωμένα τα χέρια και παρά το ότι η μπάλα βρήκε αρχικά το σώμα του η μπάλα στήθηκε στα 11 βήματα. Όπως και στον πρώτο αγώνα ο Τζέραρντ δεν αστόχησε και ισοφάρισε σε 1-1.

Ο Μαντσίνι έριξε στον αγώνα τον Αγουέρο ελπίζοντας στο γκολ που θα έφερνε την ομάδα του σε θέση πρόκρισης. Αρχικά είδε και πάλι τον Χαρτ να σταματά με εξαιρετικές επεμβάσεις τους Κάουτ, Ντάουνινγκ και μετά πανηγύρισε για δεύτερη φορά. Αυτό έγινε στο 67' με σκόρερ τον Τζέκο, αλλά οι "πολίτες" δεν μπόρεσαν να χαρούν για πολύ το προβάδισμά τους. Ο Μπέλαμι ισοφάρισε στο 74', έγινε ο δεύτερος παίκτης της Λίβερπουλ (σ.σ μετά τον Σουάρες) που σκοράρει σε όλες τις διοργανώσεις και έστειλε την ομάδα του στον τελικό.

Αντίπαλος της Λίβερπουλ θα είναι η Κάρντιφ, με τους "κόκκινους" να στοχεύουν στο 8ο τίτλο τους στη διοργάνωση του Λιγκ Καπ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK