Λίβερπουλ - Μίντλεσμπρο, όπως Ολυμπιακός - ΑΕΚ (VIDEO)

Τα 30 πέναλτι που χρειάστηκαν για να προκριθεί η Λίβερπουλ επί της Μίντλεσμπρο (τελικό 14-13) έφεραν σε πολλούς στο μυαλό τον αξέχαστο τελικό Κυπέλλου του 2008 μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ (15-14 στα πέναλτι). Διαβάστε όμως ποιο ματς έχει το ρεκόρ στις εκτελέσεις από την άσπρη βούλα.

Λίβερπουλ - Μίντλεσμπρο, όπως Ολυμπιακός - ΑΕΚ (VIDEO)

Συνολικά 30 πέναλτι (27 εύστοχο) χρειάστηκαν να εκτελεστούν στον αγώνα της Λίβερπουλ με την Μίντλεσμπρο, για να προκριθούν τελικά οι "κόκκινοι". Η τρομερή διαδικασία των πέναλτι που παρακολούθησαν οι θεατές του αγώνα, έφερε στο μυαλό τον αξέχαστο τελικό Κυπέλλου του 2008 μεταξύ Ολυμπιακού και ΑΕΚ (15-14 στα πέναλτι).

Το σκορ στα 90 λεπτά ήταν 4-4, με τις δύο ομάδες να χρειάζονται 34 (!) πέναλτι για να στεφθούν τελικά οι "ερυθρόλευκοι" Κυπελλούχοι Ελλάδος. Θυμηθείτε την διαδικασία:

Το παγκόσμιο ρεκόρ ωστόσο για τις περισσότερες εκτελέσεις πέναλτι το έχουν η ΚΚ Πάλας με την Σϊβικς, σε αγώνα για τον τελικό του Κυπέλλου της Ναμίμπια το 2005. Οι δύο ομάδες ήρθαν ισόπαλες με 2-2 στα 90 λεπτά και πήγαν κατευθείαν στη διαδικασία των πέναλτι.

Εκεί χρειάστηκαν συνολικά 48 εκτελέσεις, μέχρι η ΚΚ Πάλας να στεφθεί Κυπελλούχος με σκορ 17-16.

Θυμηθείτε τι έγινε στο Λίβερπουλ:

News 24/7

24MEDIA NETWORK