Θρίαμβος της Σουόνσι στον τελικό με την Μπράντφορντ

Η Σουόνσι μετέτρεψε σε περίπατο τον τελικό του "Γουέμπλεϊ" με την Μπράντφορντ και χάρη στο εμφατικό 5-0 (σκορ-ρεκόρ) έγινε η πρώτη ουαλική ομάδα που κατακτά το League Cup.

Θρίαμβος της Σουόνσι στον τελικό με την Μπράντφορντ

Η διαφορά τριών κατηγοριών αρκούσε για να φτάσει η Σουόνσι στην κατάκτηση του πρώτου League Cup της ιστορίας της απέναντι σε μία ομάδα που απέκλεισε τρεις ομάδες της Premier League (Γουίγκαν, Άρσεναλ, Άστον Βίλα) και, βέβαια, δίκαια κέρδισε το θαυμασμό των απανταχού ποδοσφαιρόφιλων.

Δεκαέξι λεπτά μετά τη σέντρα του τελικού, ο Ματ Ντιουκ απέκρουσε το διαγώνιο σουτ του Μίτσου, δεν μπόρεσε, όμως, να κάνει τίποτα για να σταματήσει τον επερχόμενο Νάθαν Ντάιερ, ο οποίος άνοιξε το σκορ. Από την πλευρά του ο Μίτσου έκανε το 2-0 με έξυπνο πλασέ στο 41' και κάπου εκεί η σεμνή τελετή έλαβε τέλος.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, οι παίκτες της Σουόνσι... έκρυψαν την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης της (Ντάιερ) την έστειλε στα δίχτυα του Ντιουκ για τρίτη φορά, ενώ στο 56' ο τελευταίος ανέτρεψε τον Τζόναθαν ντε Γκουζμάν, ο οποίος έκανε το 4-0 από το σημείο του πέναλτι.

Το τελευταίο ημίωρο κύλησε χωρίς πολλές συγκινήσεις, αφού τα πάντα είχαν κριθεί και η Μπράντφορντ έπαιζε με 10 παίκτες λόγω της αποβολής του Ντιουκ στη φάση που κέρδισε το πέναλτι ο Ντε Γκουζμάν. Ο Ολλανδός μέσος, πάντως, "ζήλεψε" τον Ντάιερ και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Οι συνθέσεις

Μπράντφορντ: Ντιουκ, Ντάρμπι, Μακχιού, Μακέιρντλ, Γκουντ (46' Ντέιβις), Τόμπσον (73' Χάινς), Άτκινσον, Τζόουνς, Ντόιλ, Χάνσον, Γουέλς (57' Μακλάφλιν).

Σουόνσι: Τρίμελ, Γουίλιαμς, Ράνχελ, Ντέιβις, Μπρίτον, Μίτσου, Πάμπλο, Ντάιερ (77' Λαμά), Ράουτλετζ, Ντε Γκουζμάν, Κι (62' Μονκ).

Σε ρυθμούς twitter

# Η Σουόνσι σημείωσε την πιο εμφατική νίκη σε τελικό League Cup. Μέχρι πρότινος ανήκε στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία είχε επικρατήσει 4-0 της Γουίγκαν το 2006.

# Η Μπράντφορντ έχασε εύκολα, ωστόσο μπορεί να νιώθει υπερήφανη για το γεγονός ότι έγινε η μόλις 2η ομάδα της 4ης κατηγορίας που προκρίνεται στον τελικό του League Cup. Την είχε προλάβει η Ρότσντεϊλ το μακρινό 1962.

Διαβάστε ακόμη:

Η "χρυσή Βίβλος" του League Cup

News 24/7

24MEDIA NETWORK