12η αγ: Αδικία για Γιουνάιτεντ, γκέλα για Άρσεναλ, 3ο γκολ ο Βέλλιος

Την πρώτη της ισοπαλία στο "Ολντ Τράφορντ" παραχώρησε η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ένα ανύπαρκο πέναλτι επέτρεψε στη Νιούκαστλ να φύγει με 1-1 από την έδρα των πρωταθλητών. Το 3ο του εφετινό γκολ πανηγύρισε ο Βέλλιος.

Newcastle United's French midfielder Hatem Ben Arfla (2nd R) speaks with Argentinian defender Fabricio Coloccini (2nd L) during the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford in Manchester, north-west England on November 26, 2011. AFP PHOTO/PAUL ELLIS

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications (Photo credit should read PAUL ELLIS/AFP/Getty Images)
Newcastle United's French midfielder Hatem Ben Arfla (2nd R) speaks with Argentinian defender Fabricio Coloccini (2nd L) during the English Premier League football match between Manchester United and Newcastle United at Old Trafford in Manchester, north-west England on November 26, 2011. AFP PHOTO/PAUL ELLIS RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications (Photo credit should read PAUL ELLIS/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Το πρώτο μέρος δεν είχε πολλές φάσεις. Η Γιουνάιτεντ πίεσε και αυτό που ξεχώρισε ήταν μία εξαιρετική επέμβαση του Κρουλ στο 31’, σε προσπάθεια από κοντά του Ράιαν Γκιγκς. Οι "καρακάξες" είχαν βρεθεί και αυτές κοντά στο γκολ με τον Τέιλορ, αλλά το 0-0 δεν άλλαξε. Οι "κόκκινοι διάβολοι" είναι αήττητοι στα τελευταία 20 εντός έδρας παιχνίδια με το ημίχρονο στο 0-0 και έσπευσαν να το επιβεβαιώσουν νωρίς στην επανάληψη, αφού μόλις στο 49’ ο Χαβιέ Ερνάντες άνοιξε το σκορ, όπως έκανε και μία εβδομάδα πριν κόντρα στη Σουόνσι. Στο 64’ ο διαιτητής της αναμέτρησης Μάικ Τζόουνς (σ.σ είχε αντικαταστήσει τον άρρωστο Φιλ Ντάουντ) είδε πέναλτι στο καθαρό τάκλιν του Φέρντιναντ στον Μπεν Αρφά και ο Μπα έφερε το παιχνίδια στα ίσια. Οι διαμαρτυρίες του Άγγλου αμυντικού ήταν έντονες, αλλά η απόφαση δεν άλλαξε. Στο 79’ ο Γκουτιέρες αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα και έδωσε την ευκαιρία στους πρωταθλητές να πιέσουν. Οι προσπάθειές τους έπεσαν στο κενό και υποχρεώθηκαν στην πρώτη τους εντός έδρας εφετινή ισοπαλία.

Η Τσέλσι "καθάρισε" από το πρώτο μέρος με αντίπαλο τη Γουλβς και επέστρεψε στις επιτυχίες. Ο Τζον Τέρι πήδηξε ψηλότερα απ’ όλους στο 7’ και έκανε το 1-0 με διαγώνια κεφαλιά, έπειτα από κόρνερ του Μάτα. Ο Ισπανός ήταν δημιουργός και στο 2-0 των "μπλε", με την ωραία ομαδική προσπάθεια να καταλήγει στον ίδιο και αυτός να "σερβίρει" στον Στάριτζ για ένα άνετο 2-0. Μετά από δύο ασίστ ο πρώην παίκτης της Βαλένθια άλλαξε ρόλο στο τέλος του πρώτου μέρους. Ο Μάτα αξιοποίησε εξαιρετικά τη σέντρα του Κόουλ και διαμόρφωσε από νωρίς το τελικό σκορ. Αυτή ήταν μία νίκη-ανάσα για τον Άντε Βίλας-Μπόας και τους παίκτες του.

Η Άρσεναλ επέστρεψε στις μέτριες εμφανίσεις και έμεινε στο εντός έδρας 1-1 με αντίπαλο τη Φούλαμ. Οι "κανονιέρηδες"...πέταξαν ένα ημίχρονο και επέτρεψαν στους συμπολίτες τους να περάσουν ένα εύκολο πρώτο 45λεπτο. Ο Τόμας Φερμάελεν ήταν ο πρωταγωνιστής του αγώνα, αφού σημείωσε αυτογκόλ στο 65' και γκολ στο 82'. Έγινε έτσι ο 31ος παίκτης στην ιστορία της Πρέμιερ που το κάνει αυτό και η ομάδα του δεν μπόρεσε να πιάσει την Τσέλσι στην 4η θέση. Για να διατηρηθεί το 1-1 έβαλε το χέρι του και ο Μαρκ Σβάρτσερ, ενώ στο τέλος ο Φαν Πέρσι είχε ευκαιρία να συνεχίσει το εκπληκτικό σερί του, αλλά τη σπατάλησε.

Το 3 του γκολ στην Πρέμιερσιπ πανηγύρισε ο Απόστολος Βέλλιος. Ο Έλληνας επιθετικός της Έβερτον μπήκε ως αλλαγή στο 74’ του εκτός έδρας αγώνα με την Μπόλτον και τέσσερα λεπτά μετά πήρε την πάσα του Κέιχιλ (σ.σ συμπλήρωσε 250 εμφανίσεις με τη φανέλα της ομάδας) και με κίνηση αριστερά της μικρή περιοχής πλάσαρε και διαμόρφωσε το τελικό 0-2. Τα "ζαχαρωτά" είχαν προηγηθεί στο 49’ με το πρώτο εφετινό γκολ του Φελαϊνί, ενώ για τους γηπεδούχους στοίχισε η αποβολή του Γουίτερ στο πρώτο μέρος. Ο Έλληνας επιθετικός έχει σκοράρει και τα τρία του γκολ μπαίνοντας ως αλλαγή.

Ο Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση και το αποδεικνύει αγώνα με τον αγώνα. Ο επιθετικός από το Τόγκο ήταν εξαιρετικός στο 1-3 της Τότεναμ επί της Γουέστ Μπρόμιτς. Παρά το ότι προηγήθηκε στο 10' με κεφαλιά του Μουλούμπου η ομάδα του Χόγκτσον δεν μπόρεσε να αντέξει. Στο 25' ο Αντεμπαγιόρ πήρε το ριμπάουντ από δικό του χαμένο πέναλτι και έκανε το 1-1. Η κυριαρχία των "πετεινών" στην επανάληψη δικαιώθηκε στο 82', με τον Τογκολέζο να πασάρει και τον Ντεφόε να κάνει το 1-2. Στις καθυστερήσεις ο Αντεμπαγιόρ διαμόρφωσε το τελικό 1-3 και πλέον οι Λονδρέζοι είναι στο -2 από τη δεύτερη Γιουνάιτεντ.

Τέλος στο αρνητικό σερί των τεσσάρων συνεχόμενων ηττών έδωσε η Στόουκ. Η ομάδα του Τόνι Πιούλις επικράτησε με 3-1 της Μπλάκμπερν και αποσπάστηκε από την επικίνδυνη ζώνη. Οι "potters" προηγήθηκαν στο 28’ με κεφαλιά του Ντελάπ και άνοιξαν το δρόμο για την επιστροφή στις επιτυχίες. Το πρώτο εφετινό γκολ του Γκλεν Γουίλαν ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0 (58’). Το 3-0 διαμόρφωσε στο 72’ ο Κράουτς, σε μία φάση που η άμυνα των γηπεδούχων έδειχνε να τα…έχει χαμένα. Η μείωση του σκορ από τον Φορμίκα στο 89’ δεν άλλαξε τη μοίρα της Μπλάκμπερν. Με μόλις 6 νίκες στα τελευταία 33 παιχνίδια πρωταθλήματος οι φωνές για τον Στιβ Κιν αυξάνονται, παρά το ότι η διοίκηση ανανέωσε πρόσφατα την εμπιστοσύνη της προς το πρόσωπό του.

Από την τελευταία θέση της βαθμολογία ξέφυγε η Γουίγκαν μετά τη νίκη της με 1-2 μέσα στην έδρα της Σάντερλαντ. Ένα φοβερό λάθος του Μπράουν επέτρεψε στον Ντι Σάντο να χαρίσει στην ομάδα του τη 2η εφετινή της νίκη και να αφήσει τις "μαύρες γάτες" για 4ο συνεχόμενο αγώνα χωρίς τρίποντο. Οι φιλοξενούμενοι είχαν ισοφαρίσει στο 44' με πέναλτι του Γκόμεθ. Θύτης ο Σεμπάστιαν Λάρσον, ο οποίος είχε ξεκινήσει το παιχνίδι με γκολ στο 8'.

Τη μάχη για το ποια από τις Νόριτς ή ΚΠΡ θα ανέβουν πάνω από το μέσο της βαθμολογίας έκρινε ο Γκραντ Χολτ. Ο Άγγλος επιθετικός πέρασε ως αλλαγή στο 70' και τρία λεπτά αργότερα υπέγραψε το τελικό 2-1 για την ομάδα του. Τα "καναρίνια" είχαν προηγηθεί με τον Μάρτιν στο 14. Το 100ό γκολ επί εποχής Γουόρνοκ είχε ως σκόρερ των Γιανγκ στο 59', αλλά δεν ήταν αρκετό για να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα η ΚΠΡ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Σάββατο 26/11

Στόουκ-Μπλάκμπερν 3-1

(28’ Ντελάπ, 58’ Γουίλαν, 72’ Κράουτς – 89’ Φορμίκα)

Μπόλτον-Έβερτον 0-2

(49' Φελαϊνί, 78' Βέλλιος)

Τσέλσι-Γουλβς 3-0

(7' Tέρι, 29' Στάριτζμ 45' Μάτα)

Μαν.Γιουνάιτεντ-Νιούκαστλ 1-1

(49' Ερνάντες - 64 πεν. Μπα)

Νόριτς-ΚΠΡ 2-1

(15' Μάρτιν, 73' Χολτ - 59' Γιανγκ)

Σάντερλαντ-Γουίγκαν 1-2

(8' Λάρσον - 44' πεν. Γκόμεθ, 93' Ντι Σάντο)

Γουέστ Μπρομ-Τότεναμ 1-3

(10' Μουλούμπου - 24', 93' Αντεμπαγιόρ, 82' Ντεφόε)

Άρσεναλ-Φούλαμ 1-1

(82' Φερμάελεν - 65' αυτ. Φερμάελεν)

Κυριακή 27/11

Σουόνσι-Άστον Βίλα (15:30)

Λίβερπουλ-Μαν.Σίτι (18:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK