12η αγ.: Η Νόριτς γκρέμισε από την κορυφή τη Γιουνάιτεντ

Με γκολ του Άντονι Πίλκινγκτον στο 60ό λεπτό, η Νόριτς νίκησε 1-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και δώρισε την κορυφή στη Σίτι, η οποία συνέτριψε 5-0 την Άστον Βίλα. Η Άρσεναλ πήρε το ντέρμπι με την Τότεναμ (5-2), ενώ η Τσέλσι έχασε κι άλλο έδαφος, αφού έχασε 2-1 από τη Γουέστ Μπρομ.

12η αγ.: Η Νόριτς γκρέμισε από την κορυφή τη Γιουνάιτεντ

Η Νόριτς όχι μόνο κοίταξε στα μάτια τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα ήταν καλύτερη και δίκαια πήρε αυτή τη σπουδαία νίκη. Στο πρώτο ημίχρονο τα "καναρίνια" έχασαν δύο πολύ καλές ευκαιρίες, η πιο κλασική όμως, προήλθε από τους φιλοξενούμενους λίγο πριν την ανάπαυλα (ο Ρούντι απέκρουσε σωτήρια την προσπάθεια του Άσλεϊ Γιανγκ).

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μία ευκαιρία του Φαν Πέρσι, η επόμενη καλή στιγμή μπροστά από τις δύο εστίες όμως, μετουσιώθηκε σε γκολ από τον Πίλκινγκτον. Ο Χούλαχαν έδωσε στον Γαρίδο, ο οποίος έκανε τη σέντρα από τα αριστερά και ο 24χρονος επιθετικός με κεφαλιά, έδωσε το προβάδισμα στη Νόριτς.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης οι παίκτες του σερ Άλεξ Φέργκιουσον πολιόρκησαν τα καρέ του Ρούντι, όμως δεν μπόρεσαν να τον νικήσουν σε τρεις περιπτώσεις. Από την άλλη πλευρά τα "καναρίνια" έβγαλαν μία υποδειγματική αντεπίθεση, αλλά το σουτ του Χάουσον πέρασε ελάχιστα άουτ.

12η αγ.: Η Νόριτς γκρέμισε από την κορυφή τη Γιουνάιτεντ

Η αποβολή του Εμάνουελ Αντεμπαγιόρ στο 18ο λεπτό έγειρε την πλάστιγγα υπέρ της Άρσεναλ στο λονδρέζικο ντέρμπι με την Τότεναμ που βρήκε νικητές τους "κανονιέρηδες" με 5-2. Ως εκ τούτου συνεχίστηκε η παράδοση που θέλει τις δύο ομάδες να βάζουν πολλά γκολ στις μεταξύ τους αναμετρήσεις, ενώ επαναλήφθηκε το περυσινό σκορ του "Έμιρεϊτς".

Περιπετειώδες ήταν το πρώτο 20λεπτο του αγώνα στο "Έμιρεϊτς". Μετά το σωστά ακυρωθέν γκολ του Γκαλάς, ο Αντεμπαγιόρ πήρε το... ριμπάουντ μετά την απόκρουση του Μανόνε στο πλασέ του Ντεφό και από κοντά έδωσε το προβάδισμα στην Τότεναμ, αλλά οκτώ λεπτά αργότερα (18') έκανε ένα πολύ σκληρό μαρκάρισμα στον Αρτέτα και αποβλήθηκε.

Από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Άρσεναλ επέβαλε το ρυθμό της και αφού ο Γιορίς εξουδετέρωσε μία φαρμακερή κεφαλιά του Ζιρού, ο Μέρτεσακερ ισοφάρισε με ωραία κεφαλιά στο 24'. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε ικανοποιημένο τον Αρσέν Βενγκέρ, καθώς ο Ποντόλσκι σκόραρε με περιπετειώδη τρόπο στο 42' κι ο Ζιρού με εν κινήσει πλασέ έκανε το 3-1.

Με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα ο Καθόρλα έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή αφού έγινε αποδέκτης της μπάλας μετά από ωραία επιθετική συνεργασία. Ο Μπέιλ μείωσε στο 71ο λεπτό, αλλά ο τελευταίος λόγος ανήκε στον Γουόλκοτ, ο οποίος σκόραρε το 5ο του γκολ σε 12 αναμετρήσεις και έγραψε το τελικό 5-2.

12η αγ.: Η Νόριτς γκρέμισε από την κορυφή τη Γιουνάιτεντ

Το πρώτο γκολ του Νταβίδ Σίλβα στην Premier από τις 11 Απριλίου άνοιξε το δρόμο στη Μάντσεστερ Σίτι για τη νίκη με 5-0 επί της Άστον Βίλα. Στα τελευταία οκτώ παιχνίδια, εξάλλου, που σκόραρε ο Ισπανός μέσος, οι "πολίτες" έφυγαν με τους τρεις βαθμούς από το γήπεδο. Για να συμβεί αυτό, πάντως, ο Τζόε Χαρτ χρειάστηκε να επέμβει σωτήρια στη φάση του 18ου λεπτού (αποσόβησε αυτογκόλ του Κομπανί) και σε εκείνη του 21ου, όπου απέκρουσε την κεφαλιά του Μπεντέκε.

Η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι χρειάστηκε, επίσης, μία αμφιλεγόμενη απόφαση του βοηθού στο 54ο λεπτό για να κάνει το 2-0 με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αγκουέρο και να αποκτήσει ισχυρό προβάδισμα, ενώ αντίθετα, πεντακάθαρο ήταν το πέναλτι που κέρδισαν λίγο αργότερα οι γηπεδούχοι και εκτέλεσε ψύχραιμα ο Τέβες. Με τη βοήθεια του Στίβενς, ο Αγκουέρο σκόραρε εκ νέου στο 67ο λεπτό, ενώ το τελικό αποτέλεσμα έγραψε ο Τέβες στο 74'.

12η αγ.: Η Νόριτς γκρέμισε από την κορυφή τη Γιουνάιτεντ

Ούτε ο πιο αισιόδοξος φίλος της Λίβερπουλ δεν θα προέβλεπε ότι η ομάδα του θα έπιανε τόσο καλή απόδοση στο δεύτερο μέρος του αγώνα με τη Γουίγκαν αν είχε παρακολουθήσει το πρώτο 45λεπτο. Πολλές πάσες, αλλά λίγες τελικές προσπάθειες επιχείρησαν οι "κόκκινοι", προς τέρψιν των φιλοξενούμενων που άκοπα κρατούσαν το μηδέν.

Τα δεδομένα άλλαξαν όταν ο... μόνιμος σκόρερ της ομάδας του Ρότζερς (Λουίς Σουάρες) εκμεταλλεύθηκε μία ωραία προσπάθεια του Στέρλινγκ και άνοιξε το σκορ στο 47', ενώ στο 58' είπε "ευχαριστώ" στον Χοσέ Ενρίκε για το γεγονός ότι έφτασε τα 10 γκολ στην Premier. Η μόλις τέταρτη εντός έδρας νίκη της Λίβερπουλ εν έτει 2012 εξασφαλίστηκε στο 65ο λεπτό όταν ο Χοσέ Ενρίκε έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα του Αλ Χαμπσί και έγραψε το τελικό 3-0.

12η αγ.: Η Νόριτς γκρέμισε από την κορυφή τη Γιουνάιτεντ

Μακριά από τη νίκη για 4η σερί αγωνιστική έμεινε η Τσέλσι, καθώς ηττήθηκε 2-1 από τη Γουέστ Μπρομ. Το πρώτο ημίχρονο σημαδεύθηκε από τις έντονες διαμαρτυρίες των δύο αντιπάλων (ιδίως των γηπεδούχων) για τις αποφάσεις του διαιτητή. Στο αγωνιστικό κομμάτι η ομάδα του Κλαρκ άνοιξε το σκορ με κεφαλιά του Λονγκ, δευτερόλεπτα μετά τη μεγάλη ευκαιρία του Μπερτράν, η προσπάθεια του οποίου αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή. Ο Αζάρ ισοφάρισε στο 39ο λεπτό, αλλά ο Οντεμβίγκι σκόραρε με κεφαλιά στο 50ό λεπτό και χάρισε τη νίκη στη Γουέστ Μπρομ, αφού οι δύο προσπάθειες του Στάριτζ στα τελευταία λεπτά δεν είχαν την επιθυμητή -για εκείνον- κατάληξη.

Σε ρυθμούς twitter

# Η Τότεναμ προσπαθούσε να αντεπιτεθεί, ώστε να ξαναμπεί στο παιχνίδι και ο εγωισμός του Γκάρεθ Μπέιλ, που αντί για πάσα προτίμησε να σουτάρει από θέση που δεν του επέτρεπε να σκοράρει, εξόργισε τον Τζερμέιν Ντεφό.

# Η αναμετρήσεις της Άρσεναλ με την Τότεναμ είναι οι πιο παραγωγικές στην ιστορία της Premier League, καθώς έχουν σημειωθεί 121 γκολ.

# Η Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε την πιο εμφαντική εντός έδρας νίκη της μετά το 5-0 επί της Σάντερλαντ τον Απρίλιο του 2011.

# Η Σουόνσι νίκησε για πρώτη φορά τη Νιούκαστλ από το 1980.

# Ο Απόστολος Βέλλιος συμπεριλήφθηκε στην αποστολή, αλλά δεν αγωνίστηκε στην ήττα της Έβερτον από τη Ρέντινγκ.

# Η προηγούμενη νίκη της Ρέντινγκ στην Premier σημειώθηκε την τελευταία αγωνιστική της σεζόν 2007-08 (4-0 επί της Ντέρμπι), ωστόσο δεν έφτανε για να την κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.

# Η Σαουθάμπτον συγκέντρωσε τους πρώτους της βαθμούς μακριά από το "Σεντ Μέρις".

Τα αποτελέσματα της 12ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Τότεναμ 5-2

(24' Μέρτεσακερ, 42' Ποντόλσκι, 45+1' Ζιρού, 60' Καθόρλα, 91' Γουόλκοτ / 10' Αντεμπαγιόρ, 71' Μπέιλ)

Λίβερπουλ - Γουίγκαν 3-0

(47', 58' Σουάρες, 66' Ενρίκε)

Μάντσεστερ Σίτι - Άστον Βίλα 5-0

(43' Σίλβα, 54' πέν, 67' Αγκουέρο, 65' πέν, 74' Τέβες)

Νιούκαστλ - Σουόνσι 1-2

(93' Μπα / 58' Μίτσου, 87' Ντε Γκουζμάν)

ΚΠΡ - Σαουθάμπτον 1-3

(49' Χόιλετ / 23' Λάμπερτ, 45+1' Πάντσεον, 83' αυτ. Φέρντιναντ)

Ρέντινγκ - Έβερτον 2-1

(51', 79' πέν. Λε Φοντρ / 10' Νέισμιθ)

Γουέστ Μπρομ - Τσέλσι 2-1

(10' Λονγκ, 50' Οντεμβίγκι / 39' Αζάρ)

Νόριτς - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-0

(60' Πίλκινγκτον)

Κυριακή 18 Νοεμβρίου

Φούλαμ - Σάντερλαντ (18:00)

Δευτέρα 19 Νοεμβρίου

Γουέστ Χαμ - Στόουκ (22:00)

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

Ρέντινγκ - Έβερτον 2-1

Νιούκαστλ - Σουόνσι 1-2

ΚΠΡ - Σαουθάμπτον 1-3

News 24/7

24MEDIA NETWORK