15η αγ.: Η ημέρα των σκόρερ

Οι Γουέιν Ρούνεϊ και Λουίς Σουάρες έδωσαν τέλος στην επιθετική τους ξηρασία και οδήγησαν τις ομάδες τους στη νίκη. Συνεχίζει το εκπληκτικό σερί του ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι, έφθασε τα 33 γκολ μέσα στο 2011.

Manchester United's English striker Wayne Rooney (3rd L) celebrates with team-mates after scoring the second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford in Manchester, north-west England on December 10, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images)
Manchester United's English striker Wayne Rooney (3rd L) celebrates with team-mates after scoring the second goal during the English Premier League football match between Manchester United and Wolverhampton Wanderers at Old Trafford in Manchester, north-west England on December 10, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Στο "Ολντ Τράφορντ" η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήθελε να γιατρέψει τις πληγές του αποκλεισμού της από το Τσάμπιονς Λιγκ και άνοιξε το σκορ μόλις στο 17’ ο Νάνι-μετά από παράλληλη κίνηση-με σουτ από το ύψος της περιοχής. Δέκα λεπτά μετά ο Ρούνεϊ επιχείρησε από λίγο πιο μπροστά και έδωσε τέλος στο σερί των οκτώ αγώνων χωρίς γκολ. Για πρώτη φορά μετά τις 18/09 ο Άγγλος επιθετικός σκόραρε στην Πρέμιερσιπ και έδειξε ανακουφισμένος. Η Γουλβς ξαναμπήκε στο παιχνίδι με κεφαλιά του Φλέτσερ, με τον Σκωτσέζο να πανηγυρίζει το 11ο του γκολ στα τελευταία 16 παιχνίδια. Το κοινό του "Ολντ Τράφορντ" μούδιασε για λίγο, αλλά σε διάστημα έξι λεπτών οι πρωταθλητές σκόραραν δις. Στο 56’ ο Βαλέντσια σέντραρε και ο Νάνι έκανε το 3-1 με κίνηση στην περιοχή. Στο 62’ ήταν η σειρά του Ρούνεϊ να διπλασιάσει τα ατομικά του τέρματα και να φθάσει τα 113 με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ. Ξεπέρασε μάλιστα τον Τόμι Τέιλορ και μπήκε στη λίστα με τους πρώτους δέκα σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου.

Η Λίβερπουλ έφθασε αισίως τα 14 δοκάρια στην εφετινή Πρέμιερσιπ, αλλά τουλάχιστον έδωσε τέλος στο σερί των 4 εντός έδρας ισοπαλιών. Μετά από οκτώ παιχνίδια ο Λουίς Σουάρες βρήκε δίχτυα για τους "κόκκινους" και χάρισε τη νίκη με γκολ στο 47’. Η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς ήταν καλύτερη σε όλο τον αγώνα, αλλά ο τερματοφύλακας της ΚΠΡ έκανε μεγάλο παιχνίδι.

Αναλόγως πήγε να την…πατήσει και η Άρσεναλ κόντρα στην Έβερτον. Οι "κανονιέρηδες" ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος, αλλά παρά τις ευκαιρίες που είχαν δεν μπόρεσαν να ανοίξουν το σκορ. Εν τέλει λυτρώθηκαν στο 70’, όταν ο Σονγκ σέντραρε και ο Φαν Πέρσι έκανε το 1-0 με εξαιρετικό αριστερό εναέριο βολέ. Ο Ολλανδός έφθασε τα 33 γκολ στο 2010, βρίσκεται στο -1 από το 34 του Τιερί Ανρί (σ.σ ήταν στις εξέδρες και χειροκροτούσε) και στο -3 από το απόλυτο 36 του Άλαν Σίρερ. Με το γκολ του Ολλανδού η Άρσεναλ γιόρτασε με νίκη τη συμπλήρωση 125 χρόνων από την ίδρυσή της.

Εφιαλτικό βράδυ για τον Κλιντ Ντέμπσεϊ στο εκτός έδρας παιχνίδι της Φούλαμ με τη Σουόνσι. Ο Αμερικανός χάρισε στην ομάδα του τη νίκη την περασμένη Δευτέρα, με αντίπαλο τη Λίβερπουλ, αλλά αυτή τη φορά υπέπεσε σε διπλό λάθος. Στο 56’ έβαλε το πόδι του στο σουτ του Σινκλέρ και μπέρδεψε τον Σβάρτσερ για να γίνει το 1-0 για τους Ουαλούς. Αργότερα είχε την ευκαιρία να εξιλεωθεί, αλλά έχασε πέναλτι, Ο εξαιρετικός Ολλανδός τερματοφύλακας Μίκαελ Φορμ έσωσε εκ νέου τη Σουόνσι. Το 2-0 του Γκρέιαμ στις καιθυστερήσεις σφράγισε την 4η εφετινή νίκη των νεοφώτιστων, όλες μέσα στο "Λίμπερτιι".

H απουσία του Φαμπρίτσιο Κολοτσίνι από την άμυνα κόστισε στη Νιούκαστλ την 3η ήττα της στους τελευταίους 4 αγώνες. Η Νόριτς προηγήθηκε στο 39’ με αυτογκόλ του Σίμπσον και δεν απογοητεύτηκε ακόμα και όταν στο τέλος του πρώτου μέρους ο Μπα ισοφάρισε με το 10ο γκολ του στα ισάριθμα τελευταία παιχνίδια. Ο Γκραντ Χολτ ξανάδωσε το προβήδισμα στην ομάδα του με κεφαλιά στο 59’ και διαμόρφωσε το τελικό 4-2, με τον ίδιο τρόπο. Από αέρος είχε χτυπήσει στο 63’ και ο Μόρισον, πριν μειώσει στο 71’ ο Μπα. Η αποβολή του Γκόσλινγκ στο 66’ κόστισε στη Νιούκαστλ.

Πρώτη εκτός έδρας νίκη για την Άστον Βίλα (με 2-1 μέσα στην έδρα της Μπόλτον), βγήκε από τη ζώνη του υποβιβασμού η Γουίγκαν, η οποία με το ίδιο σκορ πέρασε από το "Χόθορνς".

Οι "χωριάτες" προηγήθηκαν με γκολ των Ολμπράιτον και Πετρόφ στο 33' και το 39' και κράτησαν ως το 55', όταν ο Κλάσιντς σημείωσε το 7ο εφετινό του τέρμα. Ο Κροάτης θέλει ένα για να ισοφαρίσει το ρεκόρ γκολ που κατέχει σε μία χρονιά στην Πρέμιερ, αλλά η ομάδα του έπεσε στην τελευταία θέση της βαθμολογίας.

Γι' αυτό ευθύνεται και η Γουίγκαν, η οποία πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη μέσα στην έδρα της Γουέστ Μπρόμιτς. Για την τελευταία άνοιξε το σκορ στο 33' ο Ριντ, αλλά τέσσερα λεπτά αργότερα ο Μόζες ισοφάρισε. Ο σκόρερ της Μπρόμιτς παραχώρησε πέναλτι στο 57', το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο φορμαρισμένος Γκόμεθ.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 15ης αγωνιστικής

Σάββατο 10/12

Άρσεναλ-Έβερτον 1-0

(70’ Φαν Πέρσι)

Μπόλτον-Άστον Βίλα 1-2

(55’ Κλάσνιτς - 33’ Ολμπράιτον, 39’ Πετρόφ)

Λίβερπουλ-ΚΠΡ 1-0

(47’ Σουάρες)

Μαν.Γιουνάιτεντ-Γουλβς 4-1

(17’, 56’ Νάνι, 27’, 62’ Ρούνεϊ – 47’ Φλέτσερ)

Νόριτς-Νιούκαστλ 4-2

(39’ αυτ. Σίμπσον, 59’, 82’ Χολτ, 63’ Μόρισον – 45, 77’ Μπα)

Σουόνσι-Φούλαμ 2-0

(56’ Σινκλέρ, 91’ Γκράχαμ)

Γουέστ Μπρομ-Γουίγκαν 1-2

(33’ Ριντ – 37’ Μόζες, 57’ πεν. Γκόμεθ)

Κυριακή 11/12

Σάντερλαντ-Μπλάκμπερν (15:30)

Στόουκ-Τότεναμ (18:00)

Δευτέρα 12/12

Τσέλσι-Μαν.Σίτι (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK