17η αγ.: Η εκδίκηση της Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκδικήθηκε τη Σάντερλαντ για τη συμπεριφορά των οπαδών της στο άκουσμα της είδησης ότι η Μάντσεστερ Σίτι κατέκτησε τον περυσινό τίτλο. Το τελικό 3-1 την αδικεί, αφού οι παίκτες της έχασαν ευκαιρίες για σκορ-μαμούθ.

17η αγ.: Η εκδίκηση της Γιουνάιτεντ

"Όταν βγαίνει το πρόγραμμα της εκάστοτε σεζόν, κοιτάζω ποιες μέρες παίζουμε με τη Σίτι, τη Λίβερπουλ και την Έβερτον. Αυτή τη φορά τσέκαρα και την ημερομηνία των αγώνων με τη Σάντερλαντ!", ανέφερε στην αυτοβιογραφία του ο Γουέιν Ρούνεϊ. Η εξήγηση αυτής της πρότασης έγκειται στο γεγονός ότι οι οπαδοί της τελευταίας μιμήθηκαν αυτούς της Μάντσεστερ Σιτι (πανηγυρισμός "Πόζναν"), όταν έμαθαν πως οι "πολίτες" κατέκτησαν τον περυσινό τίτλο. Σημαντική λεπτομέρεια: H Σάντερλαντ έπαιζε με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ εκείνο το απόγευμα της 13ης Μαΐου...

Η ομάδα του σερ Άλεξ Φέργκιουσον κυριάρχησε στο πρώτο ημίχρονο και καθάρισε το παιχνίδι μέσα σε ένα τρίλεπτο. Στο 16' ο Άσλεϊ Γιανγκ κατάφερε να βγάλει τη σέντρα από τα αριστερά, ο Τζον Ο' Σέι δεν μπόρεσε να απομακρύνει και ο Ρόμπιν φαν Πέρσι άνοιξε το σκορ, ενώ στο 19' οι γηπεδούχοι έκρυψαν την μπάλα και ο τελικός αποδέκτης της (Τομ Κλέβερλι) έκανε το 2-0 με τεχνικό πλασέ.

Εξίσου επιθετική ήταν η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και στα πρώτα λεπτά του δευτέρου ημιχρόνου. Στο 49' ο Ρούνεϊ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στο 50' ο Φαν Πέρσι έχασε ακόμα μία κλασική ευκαιρία και στο 59' ο Ρούνεϊ έκανε το 3-0 με κοντινή προσπάθεια, ύστερα από ωραία συνεργασία του Γιανγκ με τον Φαν Πέρσι. Ένας πρώην παίκτης των "κόκκινων διαβόλων" (Φρέιζερ Κάμπελ) έβαλε το γκολ της παρηγοριάς για τη Σάντερλαντ με κοντινή κεφαλιά, ωστόσο δεν θέλησε να το πανηγυρίσει.

17η αγ.: Η εκδίκηση της Γιουνάιτεντ

Η Μάντσεστερ Σίτι άφησε πίσω της την ήττα από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση επικράτησε 3-1 της Νιούκαστλ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ". Οι γηπεδούχοι απείλησαν στο ξεκίνημα της αναμέτρησης, όμως, ο Τζο Χαρτ κράτησε το μηδέν και η συνέχεια ανήκε στους πρωταθλητές. Στο 10ο λεπτό ο Γιάγια Τουρέ έβγαλε μία εξαιρετική κάθετη στον Σαμίρ Νασρί, εκείνος πρόλαβε την έξοδο του Τιμ Κρουλ και πάσαρε στον Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος άνοιξε το σκορ σε κενή εστία. Λίγο αργότερα οι παίκτες του Ρομπέρτο Μαντσίνι συνεργάστηκαν άψογα, αλλά ο Κρουλ απέκρουσε την προσπάθεια του Κάρλος Τέβες. Το τέλος του πρώτου ημιχρόνου βρήκε τους "πολίτες" προηγούμενους με 2-0, αφού στο 39' ο Χάβι Γκαρσία είχε κάνει το 2-0 με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση κόρνερ.

Οι "καρακάξες" μπήκαν δυνατά στο δεύτερο ημίχρονο και στο 51ο λεπτό μείωσαν με κεφαλιά του Ντεμπά Μπα, ο οποίος έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Σίτι. Οι "πολίτες" αισθάνθηκαν πίεση σε εκείνο το χρονικό σημείο, ωστόσο έπαιξαν συνετά και έφτασαν στο τρίτο γκολ που τους εξασφάλισε τη νίκη. Στο 78ο λεπτό ο Πάμπλο Σαμπαλέτα έκανε το γύρισμα από τα αριστερά και ο Τουρέ με πλασέ έγραψε το τελικό 3-1. Υπενθυμίζεται ότι η ομάδα του Ρομπέρτο Μαντσίνι είναι η μοναδική που δεν έχει ηττηθεί εκτός έδρας στο εφετινό πρωτάθλημα.

17η αγ.: Η εκδίκηση της Γιουνάιτεντ

Προερχόμενη από τις δύο σερί νίκες στο πρωτάθλημα και την πρόκριση στη φάση των "32" του Europa League, η Λίβερπουλ έβλεπε το ματς με την Άστον Βίλα ως μία μεγάλη ευκαιρία για να διευρύνει το μίνι σερί της, δεδομένου ότι η τελευταία βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Όμως προσγειώθηκε ανώμαλα...

Η ομάδα του Μπρένταν Ρότζερς ήταν κυρίαρχη στο πρώτο ημίωρο, αλλά υστέρησε στην τελική προσπάθεια και εν τέλει το πλήρωσε. Ο χορός των γκολ άνοιξε στο 29ο λεπτό με μακρινό σουτ του Κρίστιαν Μπεντέκε στη δεξιά γωνία του Πέπε Ρέινα, συνεχίστηκε στο 40ό με κοντινή προβολή του Αντρέας Βάιμαν και έκλεισε στο 51ο με ωραία ατομική προσπάθεια του Μπεντέκε. Το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με κεφαλιά-ψαράκι του Τζέραρντ στο 87'.

Σε ρυθμούς twitter

# Στους αγώνες της 17ης αγωνιστικής ακούστηκε για πρώτη φορά η διασκευή του τραγουδιού "He Ain't Heavy, He's My Brother", με σκοπό να συγκεντρωθούν χρήματα για τις οικογένειες των θυμάτων του "Χίλσμπορο".

# Οι Γιώργος Καραγκούνης και Απόστολος Βέλλιος δεν αγωνίστηκαν ούτε λεπτό στις αναμετρήσεις των ομάδων τους με ΚΠΡ και Στόουκ αντίστοιχα.

# Η Άστον Βίλα είχε σκοράρει μόλις 4 φορές σε εκτός έδρας αναμετρήσεις. Στο "Άνφιλντ", πάντως, έβαλε 3 γκολ. Ίσως να έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι παρατάχθηκε με τη νεότερη ενδεκάδα της ιστορίας της στην Premier (μ.ό. ηλικίας 23 έτη και 308 ημέρες).

# Η ΚΠΡ σημείωσε την πρώτη της νίκη στην εφετινή Premier, με αποτέλεσμα να μην ισοφαρίσει το αρνητικό ρεκόρ της Μπόλτον από τη σεζόν 1902-03. Τότε οι "τρότερς" δεν είχαν πανηγυρίσει για, τουλάχιστον, 17 αγώνες.

# Η Έβερτον έφτασε τα 1.000 γκολ παθητικό στην Premier. Σκόρερ του ιστορικού αυτού τέρματος ήταν ο Κένιουιν Τζόουνς.

# Η Νόριτς έφτασε τις 5 σερί εντός έδρας νίκες και ισοφάρισε την επίδοση του 1977.

Τα αποτελέσματα της 17ης αγωνιστικής

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 1-3

(51' Μπα / 10' Αγκουέρο, 39' Χ. Γκαρσία, 78' Γ. Τουρέ)

Λίβερπουλ - Άστον Βίλα 1-3

(87' Τζέραρντ / 29', 51' Μπεντέκε, 40' Βάιμαν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σάντερλαντ 3-1

(16' Φαν Πέρσι, 19' Κλέβερλι, 59' Ρούνεϊ / 72' Κάμπελ)

Νόριτς - Γουίγκαν 2-1

(15' Πίλκινγκτον, 64' Χούλαχαν / 51' Μαλόνεϊ)

ΚΠΡ - Φούλαμ 2-1

(52', 68' Τααράμπτ / 88' Πέτριτς)

Στόουκ - Έβερτον 1-1

(52' Τζόουνς / 36' αυτ. Σόουκρος)

Τσέλσι - Σαουθάμπτον (αναβολή) *

Τότεναμ - Σουόνσι 1-0

(75' Βέρτονγκεν)

Γουέστ Μπρομ - Γουέστ Χαμ 0-0

Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου

Ρέντινγκ - Άρσεναλ

* Η αναμέτρηση Τσέλσι - Σαουθάμπτον αναβλήθηκε αφού οι "μπλε" συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Τα υπόλοιπα videos της ημέρας

ΚΠΡ - Φούλαμ 2-1

Στόουκ - Έβερτον 1-1

Νόριτς - Γουίγκαν 2-1

Τότεναμ - Σουόνσι 1-0

News 24/7

24MEDIA NETWORK