1η αγ.: Θρίαμβος στην πρεμιέρα για τη Σίτι

Η Μάντσεστερ Σίτι έβγαζε "φωτιές" στο δεύτερο μέρος και με πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αγουέρο που σημείωσε δύο γκολ, επιβλήθηκε με 4-0 της Σουόνσι.

1η αγ.: Θρίαμβος στην πρεμιέρα για τη Σίτι

Η φιλότιμη Σουόνσι αντιστάθηκε μόνο στο πρώτο ημίχρονο, στο οποίο οι γηπεδούχοι είχαν δύο δοκάρια (με τους Σίλβα και Μπάρι στο 29' και στις καθυστερήσεις αντίστοιχα).

Η αρχή του... τέλους για την ουαλική ομάδα έγινε στο 57ο λεπτό, όταν ο Φορν απέκρουσε ασταθώς το σουτ του Τζόνσον και ο Τζέκο από κοντά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων. Δύο λεπτά αργότερα, ο Σέρχιο Αγουέρο μπήκε στον αγωνιστικό χώρο και έφερε τα πάνω-κάτω. Στο 68' (κι ενώ ήδη είχε δύο ευκαιρίες για γκολ), το νέο "αστέρι" της Σίτι έκανε το 2-0 με κοντινό πλασέ, έπειτα από χαμηλή παράλληλη μπαλιά του Ρίτσαρντς.

Τα πάντα κρίθηκαν στο 71' όταν ο "Κουν" πέρασε την μπάλα πάνω από τον Φορν και εν συνεχεία την έστρωσε πριν βγει κόρνερ στον επερχόμενο Σίλβα, που διεύρυνε το προβάδισμα για τους "πολίτες". Το τελικό 4-0 διαμόρφωσε ο ασταμάτητος Αγουέρο με πανέμορφο πλασέ από το ύψος της μεγάλης περιοχής.

Έστω και δύσκολα, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ξεπέρασε το εμπόδιο της Γουέστ Μπρομ (1-2), η οποία αδικείται από το αποτέλεσμα.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" ξεκίνησαν δυνατά το ματς και μόλις στο 13ο λεπτό ευτύχησαν να προηγηθούν με δυνατό πλασέ του Γουέιν Ρούνεϊ. Η υπεροχή τους συνεχίστηκε μέχρι τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού, όταν σταδιακά οι γηπεδούχοι άρχισαν να κερδίζουν έδαφος στο χώρο του κέντρου. Στο 35' ο ντε Χέα απέκρουσε εντυπωσιακά το κοντινό σουτ του Σάρνερ, δύο λεπτά αργότερα όμως εκτέθηκε ανεπανόρθωτα, όταν ο Λονγκ επιχείρησε ένα σχετικά αδύναμο σουτ και ο Ισπανός γκολκίπερ είδε την μπάλα να περνά μέσα από τα χέρια του και να καταλήγει στο βάθος της εστίας του.

Η ομάδα του Φέργκιουσον δεν μπόρεσε να επιβληθεί ούτε στο δεύτερο μέρος, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα να φαντάζει πιθανό το ενδεχόμενο στραβοπατήματος, όπως συνέβη με τις Άρσεναλ, Λίβερπουλ και Τσέλσι.

Τελικά εννέα λεπτά πριν από το φινάλε, το νέο μεταγραφικό απόκτημα των πρωταθλητών Άσλεϊ Γιανγκ μπήκε στην αντίπαλη περιοχή από τα αριστερά, έκανε ένα γύρισμα και η μπάλα αφού κόντραρε σε δύο αμυντικούς (!) κατέληξε στα δίχτυα του ανήμπορου να αντιδράσει Φόστερ. Με αυτόν τον τρόπο η Γιουνάιτεντ έβαλε στο σακούλι της τους πρώτους τρεις βαθμούς για τη φετινή Premier League.

Ισόπαλο χωρίς τέρματα έληξε το παιχνίδι του "Μπριτάνια" μεταξύ της Στόουκ και της Τσέλσι. Οι "μπλε" άργησαν χαρακτηριστικά να επιβάλουν το ρυθμό τους, με συνέπεια να το πληρώσουν. Η πρώτη καλή στιγμή ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, όταν το πλασέ του Φερνάντο Τόρες πέρασε λίγο άουτ. Είχε προηγηθεί το εντός μεγάλης περιοχής χέρι του Τζον Τέρι στο 39'.

Στο δεύτερο ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοσή τους, είχαν δοκάρι με τον Ανελκά, ωστόσο δεν κατάφεραν να σημειώσουν το πολυπόθητο γκολ της νίκης. Στο 55' ο Μπέγκοβιτς έδιωξε σε κόρνερ το ψηλοκρεμαστό σουτ του Όμπι-Μίκελ, ενώ στο 72' μπλόκαρε την καρφωτή κεφαλιά του Καλού (στο ξεκίνημα της φάσης είχε προηγηθεί το φαλτσαριστό σουτ του Ανελκά στο οριζόντιο δοκάρι).

Ιδανικό ήταν το ξεκίνημα της Λίβερπουλ στην αναμέτρηση με τη Σάντερλαντ. Ιδανικό και δυναμικό, αφού στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης έχασε πέναλτι και πέτυχε γκολ, όλα με τον Σουάρες. Αρχικά, στο 5ο λεπτό, ο Ουρουγουανός κέρδισε πέναλτι από τον Ρίτσαρντσον (μετά από τραγικό λάθος των φιλοξενούμενων), ανέλαβε ο ίδιος την εσχάτη των ποινών, αλλά έστειλε τη μπάλα... στα πουλιά. Λίγο αργότερα, όμως, και συγκεκριμένα στο 11' ο Σουάρες βρήκε στόχο και εξιλεώθηκε ανοίγοντας το σκορ. Το εξαιρετικό πρώτο μέρος των "κόκκινων" συνεχίστηκε με σωρεία χαμένων ευκαιριών (και ένα δοκάρι) για ένα μεγαλύτερο σκορ.

Στο δεύτερο μέρος οι της Σάντερλαντ μπήκαν πιο δυνατά και προσπάθησαν να "παγώσουν" το Ανφιλντ δημιουργώντας κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των γηπεδούχων. Ευτύχησαν να ισοφαρίσουν στο 57' με θαυμάσιο σουτ από στάση του Λάρσον δίνοντας νέα τροπή στο ματς. Οι γηπεδούχοι δεν μπόρεσαν να ακολουθήσουν τον ίδιο ρυθμό με το πρώτο μέρος, δεν απείλησαν ιδιαίτερα και η Σάντερλαντ μάλλον κράτησε με ευκολία το 1-1.

Εύκολο έργο είχε η Μπόλτον, η οποία με ξέσπασμα στο δεύτερο ημίχρονο συνέτριψε την ΚΠΡ, που επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, με 0-4. Το σκορ άνοιξε ο Κέιχλ στο 45' για να έρθει στο 67' ο Γκάμπιντον με αυτογκόλ να κάνει, άθελά του, το 0-2. Στο 70' ο Κλάσνιτς άνοιξε τον προσωπικό του λογαριασμό με τη Μπόλτον και στο 79' ο Μουάμπα διαμόρφωσε το τελικό και θραιμαβευτικό 0-4.

Χωρίς νικητή έληξε και η αναμέτρηση στο Νιούκαστλ. Στη σκιά της επικείμενης μεταγραφής του Φάμπρεγας στη Μπαρτσελόνα και του Ναστρί στη Μάντσεστερ Σίτι, το συγκρότημα του Αρσέν Βενγκέρ δεν μπόρεσε να ξεκινήσει με τρίποντο το φετινό πρωτάθλημα μένοντας στο 0-0 με τη Νιούκαστλ.

Κατά τα λοιπά, Φούλαμ και Αστον Βίλα έμειναν στο 0-0, Γουίγκαν και Νόργουϊτς στο 1-1, ενώ η Μπλάκμπερν ήταν το θύμα του σαββατιάτικου προγράμματος της πρεμιέρας της Premiership, αφού ηττήθηκε 2-1 στην έδρα της από τη Γουλβς. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 20ο λεπτό με τον Φορμίκα, αλλά η Γουλβς με τους Φλέτσερ και Γουάρντ πήρε τους τρεις βαθμούς της νίκης. Μάλιστα, είχε την ευκαιρία και για τρίτο γκολ, αλλά ο Ντόιλ αστόχησε από την άσπρη βούλα του πέναλτι.

Υπενθυμίζουμε πως η αναμέτρηση του Γουάιτ Χαρτ Λέιν μεταξύ της Τότεναμ και της Εβερτον αναβλήθηκε μετά τα τελευταία γεγονότα και τις αναταραχές στο βόρειο Λονδίνο.

Τα αποτελέσματα της 1ης αγωνιστικής:

Λίβερπουλ-Σάντερλαντ 1-1

(11' Σουάρες – 57' Λάρσον)

Μπλάκμπερν-Γουλβς 1-2

(20' Φορμίκα – 22' Φλέτσερ, 48' Γουάρντ)

Φούλαμ-Αστον Βίλα 0-0

ΚΠΡ-Μπόλτον 0-4

(45' Κέιχιλ, 67' Γκάμπιντον αυτ., 70' Κλάσνιτς, 79' Μουάμπα)

Γουϊγκαν-Νόργουϊτς 1-1

(21' Γουότσον πεν. - 45' Χούλαχαν)

Τότεναμ-Εβερτον αναβολή

Νιούκαστλ-Αρσεναλ 0-0

Στόουκ-Τσέλσι 0-0

Γουέστ Μπρομ-Μάντσεστερ Γ. 1-2
(37' Λονγκ - 13' Ρούνεϊ, 81' Γιανγκ)

Μάντσεστερ Σίτι-Σουόνσι 4-0

(57' Τζέκο, 68', 91' Αγουέρο, 71' Σίλβα)

News 24/7

24MEDIA NETWORK