20ή αγ.: Σόου Σουάρες στο θρίαμβο της Λίβερπουλ

Ο Λουίς Σουάρες εξέθεσε ουκ ολίγες φορές την προβληματική άμυνα της ΚΠΡ και σκοράροντας δύο φορές, οδήγησε τη Λίβερπουλ σε μία από τις πιο εύκολες νίκες της εφετινής σεζόν με 3-0.

20ή αγ.: Σόου Σουάρες στο θρίαμβο της Λίβερπουλ

"Αυτό, πιθανότατα, να ήταν το πιο μονόπλευρο πρώτο ημίχρονο που έχω δει ποτέ στην Premier League", έγραψε στο twitter ο Μάικλ Όουεν και έχει απόλυτο δίκιο, αφού η Λίβερπουλ έκανε ό,τι ήθελε την άμυνα της ΚΠΡ. Υπό τις οδηγίες του Κόλιν Πασκό, ο οποίος αντικατέστησε τον ασθενή Μπρένταν Ρότζερς, οι "κόκκινοι" πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα και μέσα σε ένα εξάλεπτο έβαλαν τις βάσεις για τη νίκη.

Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών παιχνιδιού, ο Λουίς Σουάρες εξέθεσε τον Κλιντ Χιλ με μία υπέροχη ενέργεια, πλάσαρε ιδανικά τον Ζούλιο Σέζαρ και άνοιξε το σκορ. Στο 16' ο ίδιος παίκτης έκανε το γύρισμα από τα δεξιά, η μπάλα κόντραρε και στρώθηκε στο αριστερό του πόδι για να καταλήξει στα δίχτυα του εξουδετερωμένου Σέζαρ.

20ή αγ.: Σόου Σουάρες στο θρίαμβο της Λίβερπουλ

Ο Άγκερ γράφει το τελικό αποτέλεσμα

Η Λίβερπουλ συνέχισε να ασκεί πίεση παρά τα δύο γκολ που πέτυχε και αφού ο Σουάρες έχασε μεγάλη ευκαιρία για να πετύχει χατ-τρικ, ο Στίβεν Τζέραρντ έκανε τη σέντρα για το κεφάλι του προωθημένου Ντάνιελ Άγκερ, ο οποίος έγραψε το 3-0 στο 28ο λεπτό. Ακολούθησαν οι ευκαιρίες των Τζόρνταν Χέντερσον και Τζέραρντ από το τέλος του πρώτου μέρους.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός του αγώνα έπεσε αισθητά, πράγμα φυσιολογικό αν αναλογιστεί κανείς ότι η τύχη του είχε κριθεί. Οι "κόκκινοι" είχαν και πάλι την πρωτοβουλία των κινήσεων, ενώ στη σημαντικότερη ευκαιρία που δημιούργησαν, ο Σέζαρ απέκρουσε την προσπάθεια του Σουάρες και εν συνεχεία η μπάλα βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι του. Στον αντίποδα η αντικατάσταση του αρνητικού Τζιμπρίλ Σισέ λειτούργησε θετικά στην επιθετική λειτουργία της ΚΠΡ, η οποία, πάντως, δεν μπόρεσε να βάλει το γκολ της παρηγοριάς.

20ή αγ.: Σόου Σουάρες στο θρίαμβο της Λίβερπουλ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον υπό αποχώρηση Φρανκ Λάμπαρντ και έχοντας για σύμμαχο την τύχη, η Τσέλσι επικράτησε 2-1 της Έβερτον στο "Γκούντισον Παρκ" και επανήλθε στην 3η θέση της Premier League. Τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε ο 400άρης Πετρ Τσεχ.

Ο Στίβεν Πίενααρ σημείωσε το γρηγορότερο γκολ της Έβερτον στην Premier League (63''), μετά τον Γιακούμπου Αγιεγκμπένι, ο οποίος είχε σκοράρει στα 47'' της αναμέτρησης με την Πόρτσμουθ το Μάρτιο του 2008. Ο Φιλ Τζαγκιέλκα έκανε τη σέντρα από τα δεξιά, ο Βίκτορ Ανιτσέμπε (με υποψία επιθετικού φάουλ) πήρε την κεφαλιά και ο Νοτιοαφρικανός εκτέλεσε από κοντά τον Τσεχ.

Αυτό το γκολ έδωσε ώθηση στα "ζαχαρωτά", τα οποία πίεσαν για ένα δεύτερο γκολ, αλλά δεν είχαν την τύχη στο πλευρό τους. Συγκεκριμένα στο 10ο λεπτό το φάουλ του Νίκιτσα Γέλαβιτς κατέληξε στο αριστερό δοκάρι της Τσέλσι. Ο Τσεχ συνδύασε με εκπληκτική εμφάνιση την 400ή συμμετοχή του σε αγώνα πρωταθλήματος και οι "μπλε" άρχισαν σιγά-σιγά να συνέρχονται. Το ματς άρχισε από την αρχή όταν ο Φρανκ Λάμπαρντ ισοφάρισε με κεφαλιά στο 42ο λεπτό.

20ή αγ.: Σόου Σουάρες στο θρίαμβο της Λίβερπουλ

Ο Λάμπαρντ ισοφαρίζει

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία σημαντική απώλεια για τους πρωταθλητές Ευρώπης, αφού ο Τσεχ τραυματίστηκε στον αστράγαλο και αντικαταστάθηκε από τον Ρος Τέρνμπουλ. Ο τελευταίος στάθηκε τυχερός στη φάση του 69ου λεπτού, αφού μετά την ψηλοκρεμαστή μπαλιά του Λέιτον Μπέινς, ο Γέλαβιτς σημάδεψε για δεύτερη φορά το αντίπαλο δοκάρι (αυτή τη φορά το οριζόντιο).

Εν αντιθέσει με τον Γέλαβιτς, ο Λάμπαρντ ήταν κατά ελάχιστα εκατοστά πιο εύστοχος και χάρισε τη νίκη στην Τσέλσι. Το ρολόι σημάδευε το 72ο λεπτό, όταν μετά από κεφαλιά του Εντέν Αζάρ, ο Χουάν Μάτα έκανε το σουτ που αποκρούστηκε και στην επαναφορά ο αρχηγός των "μπλε" δεν δυσκολεύτηκε να γράψει το 2-1. Στα τελευταία λεπτά η Έβερτον πίεσε για την ισοφάριση, αλλά δεν τα κατάφερε.

Σε ρυθμούς twitter

20ή αγ.: Σόου Σουάρες στο θρίαμβο της Λίβερπουλ

# Ο Λάμπαρντ έβαλε 2 γκολ, επιχείρησε 4 τελικές προσπάθειες, δημιούργησε 3 ευκαιρίες, έκανε 2 τάκλιν, ακούμπησε την μπάλα 62 φορές και την έχασε μόλις μία! Έτσι δικαιολογείται η επιθυμία της κυρίας στο πλαίσιο της διαφαινόμενης αποχώρησης του επί σειρά ετών ηγέτη της Τσέλσι.

# Η Τσέλσι σημείωσε την 3η σερί εκτός έδρας νίκη της. Από τον Αύγουστο-Σεπτέμβριο του 2009 είχε να πετύχει κάτι ανάλογο στην ίδια σεζόν.

# Η Έβερτον γνώρισε την πρώτη της εντός έδρας ήττα και, πλέον, η μοναδική ομάδα που δεν έχει χάσει στο "σπίτι" της είναι η Στόουκ. Τα "ζαχαρωτά", πάντως, έχουν τα πρωτεία στα δοκάρια (17).

# "You're nothing special, we lose every week!", φώναξαν οι ιδιαίτερα ευρηματικοί φίλαθλοι της ΚΠΡ. Δηλαδή: "Δεν είστε τίποτα ιδιαίτερο, κάθε εβδομάδα χάνουμε!" Η ιδεατή συνύπαρξη αυτοσαρκασμού και πικαρίσματος στον αντίπαλο.

Τα αποτελέσματα της 20ής αγωνιστικής

Άστον Βίλα - Γουίγκαν 0-3

(3' Ραμίς, 52' Μπόις, 56' Κονέ)

Σάντερλαντ - Τότεναμ 1-2

(40' Οσέι / 48' αυτ. Κουέγιαρ, 51' Λένον)

Φούλαμ - Σουόνσι 1-2

(56' Ρουίς / 19' Γκράχαμ, 52' Ντε Γκουζμάν)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Γουέστ Μπρομ 2-0

(9' αυτ. Μακόλεϊ, 91' Φαν Πέρσι)

Νόριτς - Μάντσεστερ Σίτι 3-4

(15' Πίλκινγκτον, 63', 75' Μάρτιν / 2', 4' Τζέκο, 50' Αγουέρο, 67' αυτ. Μπαν)

Ρέντινγκ - Γουέστ Χαμ 1-0

(5' Πογκρέμπνιακ)

Στόουκ - Σαουθάμπτον 3-3

(16' Τζόουνς, 67' Άπσον, 91' Τζέρομ / 10' Λάμπερτ, 24' Ροντρίγκες, 36' αυτ. Γουίλκινσον)

Άρσεναλ - Νιούκαστλ 7-3

(20', 73', 90' Γουόλκοτ, 50' Οξλέιντ-Τσάμπερλεϊν, 64' Ποντόλσκι, 84', 87' Ζιρού / 43', 69' Μπα, 59' Μαρβό)

Έβερτον - Τσέλσι 1-2

(2' Πίενααρ / 42', 72' Λάμπαρντ)

ΚΠΡ - Λίβερπουλ 0-3

(10', 16' Σουάρες, 28' Άγκερ)

Διαβάστε εδώ τι έγινε στους αγώνες του Σαββάτου.

News 24/7

24MEDIA NETWORK