37η αγ.: Αγκαλιά με τον τίτλο η Σίτι, ελπίζει ακόμη η Γιουνάιτεντ

Με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάγια Τουρέ, η Μάντσεστερ Σίτι επικράτησε 2-0 της Νιούκαστλ στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" και βρίσκεται ένα βήμα πριν από την κατάκτηση του πρώτου της πρωταθλήματος μετά από 44 ολόκληρα χρόνια.

37η αγ.: Αγκαλιά με τον τίτλο η Σίτι, ελπίζει ακόμη η Γιουνάιτεντ

Στο πρώτο ημίχρονο οι δύο ομάδες έχασαν από μία -διπλή- ευκαιρία για να πάρουν το προβάδισμα, ενώ στο δεύτερο, οι "πολίτες" άρχισαν να κερδίζουν χώρους στο κέντρο και να απειλούν την εστία του Κρουλ.

Με τη συμπλήρωση 70 λεπτών παιχνιδιού, ο Γιάγια Τουρέ έπαιξε ωραία το 1-2 με τον Αγουέρο και με ένα εκπληκτικό, φαλτσαριστό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία της εστίας των γηπεδούχων, ανοίγοντας το σκορ.

Εν συνεχεία, η Σίτι έχασε κάποιες ευκαιρίες για να "καθαρίσει" το ματς, ενώ και η Νιούκαστλ άρχισε τις... επικίνδυνες επισκέψεις στα καρέ του Χαρτ, ώσπου ο Γιάγια Τουρέ έδωσε τέλος στη σεμνή τελετή.

Το ρολόι σημάδευε το 89ο λεπτό, όταν ο Ιβοριανός μέσος έγινε αποδέκτης μιας πάσας του Αγουέρο από τα δεξιά, κοντρόλαρε και σούταρε γρήγορα νικώντας για δεύτερη φορά τον Κρουλ.

Υπενθυμίζεται ότι πέρυσι ένα γκολ του Γιάγια Τουρέ στον τελικό με τη Στόουκ είχε χαρίσει στους "πολίτες" το πρώτο τους Κύπελλο μετά από 42 ολόκληρα χρόνια.

Την τελευταία αγωνιστική η Μάντσεστερ Σίτι υποδέχεται την ΚΠΡ και με νίκη θα κατακτήσει τον τίτλο, ενώ η Γιουνάιτεντ φιλοξενείται από τη Σάντερλαντ.

Οι "κόκκινοι διάβολοι" έκαναν το χρέος τους επικρατώντας 2-0 της Σουόνσι και ελπίζουν σε ένα μικρό θαύμα για να κατακτήσουν το πρωτάθλημα. Το σκορ άνοιξε στο 28', όταν ο Γιανγκ έκανε το σουτ και ο Σκόουλς παρεμβλήθηκε με τακουνάκι, αλλάζοντας την πορείας της μπάλας.

Η πλάστιγγα έγειρε προς το μέρος της Γιουνάιτεντ στο 41ο λεπτό. Έπειτα από αμυντικό λάθος της ουαλικής ομάδας, ο Γιανγκ με τεχνικό πλασέ έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Φορμ και έγραψε το τελικό αποτέλεσμα.

Αναφορικά με τη μάχη της 3ης θέσης, η Τότεναμ δεν μπόρεσε να εκμεταλλευθεί την γκέλα της Άρσεναλ, αφού αναδείχθηκε ισόπαλη 1-1 με την Άστον Βίλα. Οι "χωριάτες" άνοιξαν το σκορ στο 35' με μακρινό σουτ του Κλαρκ (η μπάλα βρήκε στον Γκαλάς και άλλαξε πορεία), ενώ οι φιλοξενούμενοι ισοφάρισαν στο 62' με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Αντεμπαγιόρ.

Το σημαντικότερο βήμα για την παραμονή στην Premier League έκανε η ΚΠΡ που έκαμψε την αντίσταση της Στόουκ στο 89ο λεπτό. Σκόρερ του μοναδικού γκολ της αναμέτρησης ήταν ο Τζιμπρίλ Σισέ (με εν κινήσει πλασέ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ), ο οποίος είχε περάσει ως αλλαγή στο 50' και συνέβαλε τα μέγιστα για τη νίκη της ομάδας του.

Στα άλλα ματς της ημέρας, η Φούλαμ επικράτησε 2-1 της Σάντερλαντ, η Γουέστ Μπρομ μετέτρεψε το 2-0 σε 2-2 στο "Ρίμποκ", ενώ Γουλβς και Έβερτον αναδείχθηκαν ισόπαλοι χωρίς γκολ.

Τα αποτελέσματα της 37ης αγωνιστικής

Άρσεναλ - Νόριτς 3-3

(2' Μπεναγιούν, 72', 80' Φαν Πέρσι / 12' Χούλαχαν, 27' Χολτ, 85' Μόρισον)

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Σίτι 0-2

(70', 89' Γ. Τουρέ)

Άστον Βίλα - Τότεναμ 1-1

(35' Κλαρκ / 62' πεν. Αντεμπαγιόρ)

Μπόλτον - Γουέστ Μπρομ 2-2

(24' πεν. Πετρόφ, 72' αυτ. Τζόουνς / 75' Μπρουντ, 90' Μόρισον)

Φούλαμ - Σάντερλαντ 2-1

(12' Ντέμπσεϊ, 35' Ντεμπελέ / 34' Μπάρντσλεϊ)

ΚΠΡ - Στόουκ 1-0

(89' Σισέ)

Γουλβς - Έβερτον 0-0

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ - Σουόνσι 2-0

(28' Σκόουλς, 41' Γιανγκ)

Δευτέρα 07 Μαΐου

Μπλάκμπερν - Γουίγκαν (22:00)

Τρίτη 08 Μαΐου

Λίβερπουλ - Τσέλσι (22:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK