7η αγ.: Εντός τα πάει καλά η Σίτι, νέα νίκη για την Τσέλσι

Εν αντιθέσει με το Champions League που έχει αποσπάσει μόλις ένα βαθμό σε δύο παιχνίδια, στην Premier League αρχίζει να βρίσκει τα πατήματά της. Ο λόγος για τη Μάντσεστερ Σίτι, η οποία πραγματοποίησε εξαιρετική εμφάνιση και νίκησε 3-0 τη Σάντερλαντ. Στην κορυφή της βαθμολογίας, πάντως, παραμένει η Τσέλσι μετά το 4-1 επί της Νόριτς.

7η αγ.: Εντός τα πάει καλά η Σίτι, νέα νίκη για την Τσέλσι

Το ματς ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς για τους πρωταθλητές, οι οποίοι δεν είχαν στη διάθεσή τους τον αρχηγό Κομπανί και τον Χάβι Γκαρθία. Μόλις στο 5ο λεπτό ο Κολάροφ τους έδωσε το προβάδισμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Πριν ακόμη συμπληρωθεί το 20λεπτο ο Μινιολέ εμπόδισε τους Μπαλοτέλι και Σαμπαλέτα να διπλασιάσουν τα γκολ των "πολιτών", αλλά στο δεύτερο ημίχρονο οι τελευταίοι ήταν καταιγιστικοί και υποχρέωσαν τη Σάντερλαντ στην πρώτη εφετινή της ήττα.

Από γύρισμα ακριβείας του Κολάροφ προήλθε το δεύτερο γκολ της Μάντσεστερ Σίτι στο 60ό λεπτό. Σκόρερ του ήταν ο Αγουέρο, ο οποίος βρήκε δίχτυα για δεύτερη συνεχόμενη αγωνιστική και κλείδωσε τη δεύτερη σερί νίκη της ομάδας του στο πρωτάθλημα. Ακολούθησε μία κλασική ευκαιρία του Τέβες και ένα δοκάρι του Σίλβα για να πιστοποιηθεί η κυριαρχία των παικτών του Μαντσίνι στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 84ο λεπτό βγήκε αλλαγή ένας παίκτης που τον τελευταίο χρόνο βρέθηκε στη δυσμένεια του προπονητή του και το σενάριο αποχώρησής του από την ομάδα φάνταζε πιθανό. Ο Κάρλος Τέβες έδωσε τη θέση του στον Γκαέλ Κλισί, γνωρίζοντας την αποθέωση από το κοινό του "Σίτι οφ Μάντσεστερ". Οι φίλαθλοι των γηπεδούχων ξανασηκώθηκαν από τις θέσεις τους πέντε λεπτά αργότερα, όταν ο Μίλνερ εκτέλεσε φάουλ από πλάγια θέση, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Γκάρντνερ και κατέληξε στα δίχτυα του Μινιολέ για τρίτη φορά.

7η αγ.: Εντός τα πάει καλά η Σίτι, νέα νίκη για την Τσέλσι

Το απόλυτο έχει στην έδρα της η Τσέλσι με το πέρας τεσσάρων αγώνων. Λίγες ημέρες μετά την εμφαντική και παρθενική νίκη στο Champions League επί της Νόρτζελαντ, η ομάδα του Λονδίνου επικράτησε 4-1 της Νόριτς, σε ένα ματς που, ουσιαστικά, είχε κριθεί από το πρώτο ημίχρονο. Ως εκ τούτου έφτασε τους 19 βαθμούς και πραγματοποιεί το καλύτερό της ξεκίνημα στην Premier από τη σεζόν 2005-06.

Τα "καναρίνια" πάγωσαν το "Στάμφορντ Μπριτζ" στο 11ο λεπτό, έπειτα από έναν εξαιρετικό συνδυασμό των παικτών τους. Ο Μπάρνετ έγινε αποδέκτης μιας μακρινής μπαλιάς και έστρωσε με το κεφάλι στον επερχόμενο Χολτ, ο οποίος έπιασε ένα μονοκόμματο σουτ, μην αφήνοντας περιθώρια αντίδρασης στον Τσεχ.

Η απάντηση της Τσέλσι, πάντως, δόθηκε άμεσα και ήταν αποστομωτική. Ο Τόρες με καρφωτή κεφαλιά στο 14' σημείωσε το έκτο εφετινό του γκολ (σε 12 ματς) και 99ο σε όλες τις αγγλικές διοργανώσεις, ο Λάμπαρντ με δυνατό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής στο 22' έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του, ενώ ο Αζάρ με πλασέ στο 31' έκανε το 3-1. Το δεύτερο ημίχρονο κύλησε σε χαλαρούς ρυθμούς και μοναδική... παραφωνία αποτέλεσε το γκολ του Ιβάνοβιτς στο 76ο λεπτό.

7η αγ.: Εντός τα πάει καλά η Σίτι, νέα νίκη για την Τσέλσι

Ο Ολιβιέ Ζιρού πραγματοποίησε το καλύτερό του παιχνίδι από τότε που μετακόμισε στο Λονδίνο, οδηγώντας την Άρσεναλ στην πρώτη της νίκη (επί της Γουέστ Χαμ) μετά την ισοπαλία με τη Μάντσεστερ Σίτι και την εντός έδρας ήττα στο τοπικό ντέρμπι με την Τσέλσι.

Η πρώην αντίπαλος του Ολυμπιακού στο Champions League έχασε δύο ευκαιρίες στο πρώτο 20λεπτο, αλλά οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ με μία εξαιρετική προσπάθεια του Ντιάμε στο 21ο λεπτό. Το πρώτο ημίχρονο, πάντως, έληξε ισόπαλο αφού έπειτα από λάθος στο κέντρο, ο Ποντόλσκι έκανε το γύρισμα και ο Ζιρού έφερε το ματς στα ίσα.

Στο δεύτερο ημίχρονο οι ευκαιρίες μπροστά από τις δύο εστίες διαδέχονταν η μία την άλλη, ώσπου φτάνοντας στο 77ο λεπτό, ο Ζιρού έβγαλε μία ωραία κάθετη στον Γουόλκοτ, ο οποίος πλάσαρε ιδανικά τον Γιαασκελάινεν και έδωσε το προβάδισμα στους "κανονιέρηδες". Στο επόμενο λεπτό αμφότεροι οι αντίπαλοι έχασαν κλασικότατες ευκαιρίες, προτού ο Καθόρλα με ένα καλοζυγισμένο, μακρινό σουτ βάλει τέλος στη σεμνή τελετή.

Σε ρυθμούς twitter

# O Αλεξάντερ Κολάροφ έχει βάλει 4 γκολ στις 5 τελευταίες εμφανίσεις του με τη Μάντσεστερ Σίτι και την εθνική Σερβίας.

# Η Μάντσεστερ Σίτι έχει σκοράρει και στα 11 εφετινά παιχνίδια που έχει δώσει μέχρι στιγμής, ωστόσο για πρώτη φορά δεν δέχθηκε γκολ.

# Η τελευταία νίκη της Σάντερλαντ στο "Σίτι οφ Μάντσεστερ" σημειώθηκε πριν από 31 χρόνια.

# Ο Σέρχιο Αγουέρο έφτασε τα 25 γκολ στην Premier με τη φανέλα των "πολιτών". Μόλις 5 παίκτες τους έχουν σημειώσει παραπάνω.

# Ο Φρανκ Λάμπαρντ έχει βάλει γκολ και στις 3 αναμετρήσεις με τη Νόριτς στο "Στάμφορντ Μπριτζ".

# Η Νόριτς έχει δεχθεί γκολ και στα 37 τελευταία εκτός έδρας παιχνίδια της στην Premier League (ρεκόρ).

# "Ο Άσλεϊ Κόουλ κάνει tweet ό,τι θέλει", φώναξαν οι φίλοι της Τσέλσι με αφορμή τη γνωστή ιστορία που ξέσπασε μετά την απόφαση της αγγλικής ομοσπονδίας να τιμωρήσει τον Τζον Τέρι.

# Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η Σουόνσι αποσπά βαθμό από ματς της Premier που βρισκόταν πίσω στο σκορ με 2 γκολ.

# Η Έβερτον δεν έχει ηττηθεί από τη Γουίγκαν στα τελευταία 8 ματς πρωταθλήματος.

# Η Γουέστ Μπρομ νίκησε στα πρώτα 4 εντός έδρας παιχνίδια της σεζόν για πρώτη φορά μετά τη σεζόν 1919-20.

# Το γκολ του Πάβελ Πογκρέμπνιακ ήταν το 100ό της Ρέντινγκ στην Premier League

# Από τον Αύγουστο του 2011, ο Σάντι Καθόρλα έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ εκτός περιοχής από κάθε άλλον παίκτη των πέντε "μεγάλων" ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων (Premier, Primera, Serie A, Bundesliga, Ligue 1). Κόντρα στη Γουέστ Χαμ έβαλε το 9ο.

# Ο Αρσέν Βενγκέρ έφτασε τις 350 νίκες πρωταθλήματος στον πάγκο της Άρσεναλ. Μόνο ο σερ Άλεξ Φέργκιουσον μετρά περισσότερες (504).

Τα αποτελέσματα της 7ης αγωνιστικής

Μάντσεστερ Σίτι - Σάντερλαντ 3-0

(5' Κολάροφ, 60' Αγουέρο, 89' Μίλνερ)

Τσέλσι - Νόριτς 4-1

(14' Τόρες, 22' Λάμπαρντ, 31' Αζάρ, 76' Ιβάνοβιτς / 11' Χολτ)

Σουόνσι - Ρέντινγκ 2-2

(71' Μίτσου, 78' Ρούτλετζ / 31' Πογκρέμπνιακ, 66' Χουντ)

Γουέστ Μπρομ - ΚΠΡ 3-2

(5' Μόρισον, 23' Γκέρα, 85' Μουλούμπου / 35' Τααράμπτ, 92' Γκρανέρο)

Γουίγκαν - Έβερτον 2-2

(10' Α. Κονέ, 23' Ντι Σάντο / 11' Γέλαβιτς, 87' πέν. Μπέινς)

Γουέστ Χαμ - Άρσεναλ 1-3

(21' Ντιάμε / 41' Ζιρού, 77' Γουόλκοτ, 83' Καθόρλα)

Κυριακή 07 Οκτωβρίου

Σαουθάμπτον - Φούλαμ (15:30)

Λίβερπουλ - Στόουκ (17:00)

Τότεναμ - Άστον Βίλα (17:00)

Νιούκαστλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (18:00)

Videos από τα υπόλοιπα παιχνίδια

Γουέστ Μπρομ - ΚΠΡ 3-2

Σουόνσι - Ρέντινγκ 2-2

Γουίγκαν - Έβερτον 2-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK