9η αγ.: Πίκρα για Λίβερπουλ, 3η η Νιούκαστλ

Η Λίβερπουλ πέταξε άλλους δύο βαθμούς στο "Άνφιλντ", αυτή τη φορά με αντίπαλο τη Νόριτς. Στάθηκαν και άτυχοι οι "κόκκινοι", αφού είχαν τρία δοκάρια. Ένα γκολ αρκούσε στη Νιούκαστλ για να ανέβει στην 3η θέση.

Liverpool's Uruguayan striker Luis Suarez (2nd L) vies with Norwich City's English defender Russell Martin (L) and English defender Kyle Naughton (R) during the English Premier League football match between Liverpool and Norwich City at Anfield in Liverpool, north-west England on October 22, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES

RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images)
Liverpool's Uruguayan striker Luis Suarez (2nd L) vies with Norwich City's English defender Russell Martin (L) and English defender Kyle Naughton (R) during the English Premier League football match between Liverpool and Norwich City at Anfield in Liverpool, north-west England on October 22, 2011. AFP PHOTO/ANDREW YATES RESTRICTED TO EDITORIAL USE. No use with unauthorized audio, video, data, fixture lists, club/league logos or live services. Online in-match use limited to 45 images, no video emulation. No use in betting, games or single club/league/player publications. (Photo credit should read ANDREW YATES/AFP/Getty Images) AFP/GETTY IMAGES

Μετά την ισοπαλία και πολύ περισσότερο την εμφάνιση με αντίπαλο τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ άπαντες στην ομάδα του Κένι Νταλγλίς πίστευαν πως θα έχουν εύκολο έργο με αντίπαλο τη Νόριτς. Ο τερματοφύλακας των φιλοξενούμενων Τζον Ρούντιι ήταν σε εξαιρετική ημέρα και κράταγε ως το 45+1 το μηδέν για την ομάδα του. Για να συμβεί αυτό είχε χρειαστεί και τη βοήθεια των δοκαριών του σε προσπάθειες των Σουάρες, Σκρτελ. Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους, όμως, είδε τον Μπέλαμι να τον νικά, σκοράροντας για πρώτη φορά μετά την επιστροφή του στη Λίβερπουλ. Οι "κόκκινοι" όμως δύσκολα κρατάνε το μηδέν στην άμυνα και αυτό αποδείχθηκε στο 60' με τον Χολτ να ισοφαρίζει έχοντας μπει στο γήπεδο τρία λεπτά νωρίτερα. Οι παίκτες του Νταλγκλίς πίεσαν, αλλά σε όλες τις ευκαιρίες που πήγαν προς το τέρμα ο Ρούντι είχε την απάντηση. Αξίζει να σημειωθεί πως η Λίβερπουλ είχε άλλο ένα δοκάρι με τον Σουάρες, αλλά και μεγάλη χαμένη ευκαιρία στο 94' με κεφαλιά του Κάρολ.

Στο παιχνίδι της Γουλβς με τη Σουόνσι οι Ουαλοί ήταν κυρίαρχοι στο πρώτο μέρος και προηγήθηκαν με 2-0. Στο 24’ ο Γκράχαμ άνοιξε το σκορ με κοντινέ πλασέ και 11’ μετά ο ίδιος παίκτης είδε τον Άλεν να κόβει μέσα στην περιοχή των γηπεδούχων για να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του και να βάλει τα θεμέλια για την πρώτη εκτός έδρας νίκη της Σουόνσι.

Το σενάριο άλλαξε στην επανάληψη, με τη Γουλβς να εξασφαλίζει τελικά το βαθμό στο τέλος. Οι "λύκοι" του Μικ ΜακΆρθι προέρχονται από πέντε συνεχόμενες ήττες και δεν άντεχαν άλλη απώλεια. Το 1-2 έγινε στο 84' με τον Ντόιλ να σπρώχνει την μπάλα σε άδειο τέρμα και πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι ο Ο’ Χάρα έφερε τον αγώνα στα ίσια. Ο Μόρας είχε περάσει πριν την ισοφάριση στο γήπεδο και ακόμα δεν είχε βρει τα πατήματά του. Οι γηπεδούχοι πίεσαν για την ολική ανατροπή, αλλά το διαμορφωθέν 2-2 δεν άλλαξε.

Στο Σεντ Τζέιμς Παρκ η Νιούκαστλ αναζητούσε μία εύκολη νίκη απέναντι στην παραπαίουσα Γουίγκαν. Οι "καρακάξες" παρουσιάστηκαν κατώτερες του αναμενόμενου στο πρώτο μέρος και είδαν τον Κρουλ να απομακρύνει. Οι γηπεδούχοι απάντησαν με μία καλή ευκαιρία του Μπεστ. αλλά το μηδέν του ημιχρόνου δεν άλλαξε. Η ομάδα του Άλαν Πάρντιου κατέκτησε τελικά τη νίκη με το 1ο εφετινό γκολ του Γιοάν Καμπάιγ στο 81ο λεπτό του αγώνα.

Στα Δυτικά Μίντλαντς η Άστον Βίλα υποδέχθηκε τη Γουέστ Μπρόμιτς σε ένα τοπικό ντέρμπι. Οι "χωριάτες" είδαν τον Ντάρεν Μπεντ να χάνει μία απίστευτη ευκαιρία, αλλά να παίρνει το αίμα του πίσω στο 23'. Από την ασυνεννοησία του Ριντ με το Φόστερ ο Αγκμπονλαχόρ κέρδισε πέναλτι και ο διεθνής επιθετικός άνοιξε το σκορ. Στο 35' έγινε η φάση που άλλαξε το σενάριο του αγώνα. Σε μία αμφισβητούμενη φάση ο Χερντ της Βίλα αποβλήθηκε με τη Γουέστ Μπρόμιτς να μην ισοφαρίζει όμως, αφού ο Μπραντ αστόχησε από τα 11 βήματα. Στο τέλος του πρώτου μέρους, όμως, ο ίδιος εκτέλεσε το κόρνερ από το οποίο ο Όλσον ισοφάρισε με καρφωτή κεφαλιά. Ο 26χρονος Βορειοιρλανδός έφτιαξε και το δεύτερο γκολ της ομάδας του, το οποίο πέτυχε ο Σάρνερ στο 57'.

Το 1-2 δεν άλλαξε και για πρώτη φορά μετά το 1979 η Γουέστ Μπρόμιτς έφυγε με νίκη από το "Βίλα Παρκ". Παράλληλα υποχρέωσε τους "χωριάτες" στη 2η συνεχόμενη ήττα τους.

Χωρίς πόντο στην έδρα της παρέμεινε η Μπόλτον μετά και την 9η αγωνιστική. Η ομάδα του Όουεν Κόιλ "πέταξε στα σκουπίδια" το διπλό της περασμένης εβδομάδας και έμεινε μέσα στην επικίνδυνη ζώνη. Την ίδια ώρα η Σάντερλαντ πανηγύρισε την παρθενική εφετινή εκτός έδρας επιτυχία της με γκολ των Σεσενιόν και Μπέντνερ στο 82' και το 94'.

Το πρόγραμμα και τα αποτελέσματα της 9ης αγωνιστικής

Σάββατο 22/10

Γουλβς – Σουόνσι 2-2

(84’ Ντόιλ, 86’ Ο’ Χάρα – 24’ Γκράχαμ, 35’ Άλεν)

Άστον Βίλα – Γουέστ Μπρομ 1-2

(23' πεν. Μπεντ - 45' Όλσον, 57' Σάρνερ)

Μπόλτον – Σάντερλαντ 0-2

(82' Σεσενιόν, 94' Μπέντνερ)

Νιούκαστλ – Γουίγκαν 1-0

(81' Καμπάιγ)

Λίβερπουλ – Νόριτς 1-1

(45+1 Μπέλαμι - 60' Χολτ)

Κυριακή 23/10

Άρσεναλ – Στόουκ

Φούλαμ – Έβερτον

Μαν.Γιουνάιτεντ - Μαν.Σίτι

Μπλάκμπερν – Τότεναμ (17:00)

ΚΠΡ – Τσέλσι (18:00)

News 24/7

24MEDIA NETWORK