Σαρώνει τα βραβεία ο Αζάρ

Ο Εντέν Αζάρ μετά την ανάδειξη του ως κορυφαίος παίκτης της Premier League, κατέκτησε μία ακόμη ατομική διάκριση, αφού και η Ένωση Συντακτών Ποδοσφαίρου της Αγγλίας ψήφισε τον Βέλγο μεσοεπιθετικό ως τον κορυφαίο του πρωταθλήματος.

Σαρώνει τα βραβεία ο Αζάρ

Η Τσέλσι κατέκτησε την κορυφή της Αγγλίας και καθοριστική συμβολή είχε αναμφίβολα ο Εντέν Αζάρ. Με 14 γκολ και 9 ασίστ (συνολικά στην σεζόν 20 και 12 αντίστοιχα) είχε εξαιρετική συνεισφορά στην επιθετική συγκομιδή των "μπλε".

Τα στατιστικά του και η γενικότερη παρουσία του καθ' όλη την διάρκεια της σεζόν του έδωσαν τον τίτλο του καλύτερου παίκτη της Premier League, όπως αποφάσισε η Ένωση Επαγγελματιών Ποδοσφαιριστών και τώρα ήρθε η σειρά της αντίστοιχης ένωσης για τους δημοσιογράφους.

Συγκεκριμένα, ο Αζάρ συγκέντρωσε το 53% των ψήφων και άφησε πίσω τους τους Χάρι Κέιν και Τζον Τέρι. Ο διεθνής Βέλγος αν και 24 ετών έχει προλάβει ήδη να κάνει πολύ πλούσια την συλλογή του όσον αφορά τους ατομικούς τίτλους.

Σε 6 ποδοσφαιρικές περιόδους από το 2009 μέχρι και σήμερα έχει κερδίσει σε Λιλ και Τσέλσι 7 βραβεία, είτε ως καλύτερος νέος παίκτης, είτε ως καλύτερος παίκτης γενικά.

Αναλυτικά οι διακρίσεις του Εντέν Αζάρ:

Καλύτερος νέος παίκτης της Ligue 1 (2009 & 2010)

Καλύτερος παίκτης της Ligue 1 (2010 & 2011)

Καλύτερος νέος παίκτης της Premier League (2014)

Καλύτερος παίκτης της Premier League (2015, βάση ποδοσφαιριστών)

Καλύτερος παίκτης της Premier League (2015, βάση δημοσιογράφων)

News 24/7

24MEDIA NETWORK