"Δεν καταργείται ο υποβιβασμός", τόνισε ο Χένρι για την κλειστή λίγκα

Το σχέδιο της κλειστής λίγκας που συζητιέται από τους Αμερικανούς ιδιοκτήτες της Πρέμιερσιπ είναι δεδομένο πως βρίσκει σύμφωνο το αφεντικό της Λίβερπουλ Τζον Χένρι. Διέψευσε ωστόσο τα σενάρια που θέλουν τις ομάδες να έχουν εγγυημένη θέση στην κατηγορία.

"Δεν καταργείται ο υποβιβασμός", τόνισε ο Χένρι για την κλειστή λίγκα

"Δεν έχουμε συζητήσει κάτι τέτοιο. Δεν πρόκειται να καταργηθεί ο υποβιβασμός", ήταν το σύντομο σχόλιο του Χένρι στο "Associated Press”, διαψεύδοντας μ’ αυτόν τον τρόπο τις δηλώσεις του εκτελεστικού διευθυντή μάνατζερ της λίγκας, Ρίτσαρντ Μπέβαν, ο οποίος είχε πει ότι οι Αμερικανοί θέλουν να αλλάξουν το σύστημα διεξαγωγής της Πρέμιερσιπ.

Μισές από τις ομάδες της κατηγορίας έχουν ξένους επενδυτές και η ανησυχία των εγχώριων παραγόντων είναι έκδηλη, αφού δεν θέλουν να αλλάξει το format του αγγλικού ποδοσφαίρου, με τον ισχυρισμό ότι οι ομάδες των χαμηλότερων κατηγοριών θα μαραζώσουν.

Για να λάβει χώρα αυτή η κοσμοϊστορική αλλαγή οφείλουν να τη στηρίξουν 14 από τις 20 ομάδες της κατηγορίας. Πρέπει όμως να λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι ακόμα υπάρχουν αντιδράσεις και από ομάδες που έχουν Αμερικανούς ιδιοκτήτες, όπως η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Άστον Βίλα.

News 24/7

24MEDIA NETWORK