Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Η Μάντσεστερ Σίτι έκανε επίδειξη δύναμης απέναντι στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο ντέρμπι της πόλης και εκμεταλλευόμενη την τραγική αμυντική συμπεριφορά των "κόκκινων διαβόλων", έφτασε σε μεγαλειώδη νίκη 4-1. Δύο γκολ ο Σέρχιο Αγκουέρο και από ένα οι Γιάγια Τουρέ και Σαμίρ Νασρί, με τον Γουέιν Ρούνεϊ να μειώνει στο τέλος με πανέμορφη εκτέλεση φάουλ.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Το "παρθενικό" ντέρμπι του Μάντσεστερ για Μανουέλ Πελεγκρίνι και Ντέιβιντ Μόγες βρήκε τους δύο προπονητές να κινούνται εκ του ασφαλούς, στο μέτρο του δυνατού. Ο Ντάβιντ Σίλβα δεν ήταν έτοιμος ακόμα, οπότε ο Χιλιανός τεχνικός τον άφησε εκτός ενδεκάδας, ενώ ο Σκοτσέζος έχασε τον Ρόμπιν φαν Πέρσι με πρόβλημα στον μηρό λίγο πριν από τη σέντρα, με συνέπεια να παίξει με τον Ντάνι Γουέλμπεκ στην κορυφή της επίθεσης.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Καμία από τις δύο ομάδες δεν κατάφερε να επιβάλλει τον ρυθμό της στα πρώτα λεπτά. Οι φιλοξενούμενοι είχαν λίγο παραπάνω την κατοχή της μπάλας, αλλά δεν δημιουργούσαν ευκαιρίες, παίζοντας από τον άξονα. Οι γηπεδούχοι έμοιαζαν ευχαριστημένοι με έναν πιο παθητικό ρόλο, έχοντας ταχύτατους παίκτες ώστε να βγουν στην αντεπίθεση και να εκμεταλλευτούν τα κενά των "κόκκινων διαβόλων". Η στατική άμυνα των πρωταθλητών Αγγλίας ήταν η αιτία του πρώτου τέρματος του αγώνα, από τον Σέρχιο Αγκουέρο στο 15ο λεπτό και στις καθυστερήσεις του 1ου μέρους, ο Γιάγια Τουρέ αξιοποίησε ακόμα ένα "δώρο", αμαρκάριστος στη μικρή περιοχή για το 2-0.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Μέσα σε 5 λεπτά από τη σέντρα του 2ου ημιχρόνου, η Σίτι είχε διασύρει τους συμπολίτες της. Ο Αγκουέρο και ο Σαμίρ Νασρί είχαν ανεβάσει τον δείκτη του σκορ στο 4-0, αφού οι φιλοξενούμενοι επέμεναν να μην αμύνονται από τον χώρο του κέντρο και πίσω. Οι Μαρουάν Φελαϊνί και Μάικλ Κάρικ ανέβαιναν στο γήπεδο και αργούσαν να επιστρέψουν, αφήνοντας εκτεθειμένο το αργό αμυντικό δίδυμο των Νεμάνια Βίντιτς και Ρίο Φέρντιναντ, με ολέθριες συνέπειες.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Με τη νίκη διασφαλισμένοι, οι γηπεδούχοι έριξαν τον ρυθμό, έδωσαν μέτρα στους αντιπάλους τους και περίμεναν ευκαιρία για να αυξήσουν το δείκτη του σκορ. Ο Ντάβιντ ντε Χέα κινδύνεψε περισσότερες φορές από τον Τζο Χαρτ στο υπόλοιπο του αγώνα. Ο Μόγες έμεινε στην αντικατάσταση του Άσλεϊ Γιανγκ με τον Τομ Κλέβερλι, ενώ ο Πελεγκρίνι "φρέσκαρε" καλύτερα την ενδεκάδα του. Ο Πατρίς Εβρά είχε δοκάρι στο 80ό λεπτό και στο 87', με καταπληκτική εκτέλεση φάουλ, ο Γουέιν Ρούνεϊ επιβραβεύτηκε ως ο μοναδικός παίκτης της Γιουνάιτεντ που πάλευε για κάτι σε αυτό το ντέρμπι. Το τελικό 4-1 αφήνει τους πρωταθλητές στην 8η θέση της βαθμολογίας και στέλνει τους "πολίτες" στη 2η, μαζί με Τσέλσι και Λίβερπουλ.

Μάντσεστερ Σίτι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 4-1

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κομπανί, Νάστασιτς, Κολάροφ, Νάβας (71' Μίλνερ), Τουρέ, Φερναντίνιο, Νασρί, Αγκουέρο (86' Γκαρθία), Νεγρέδο (75' Τζέκο)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φελαϊνί, Βαλένσια, Ρούνεϊ, Γιανγκ (51' Κλέβερλι), Γουέλμπεκ

Το live της αναμέτρησης

Διαβάστε ακόμη

Ο Εζίλ έστειλε την Άρσεναλ στην κορυφή

News 24/7

24MEDIA NETWORK