8η αγ.: Στα οκτώ σταμάτησε η Σαουθάμπτον, στα τέσσερα ο Αγκουέρο! (VIDEOS)

Την πιο εμφατική νίκη της ιστορίας της στο πρωτάθλημα πανηγύρισε η Σαουθάμπτον, καθώς διέσυρε με 8-0 την Σάντερλαντ. Με απόλυτο πρωταγωνιστή τον Σέρχιο Αγκουέρο, ο οποίος έβαλε τέσσερα γκολ (τα δύο με πέναλτι), η Μάντσεστερ Σίτι επιβλήθηκε 4-1 της Τότεναμ. Ο Ντάνι Γουέλμπεκ έσωσε την παρτίδα για την Άρσεναλ, "καθάρισε" ο Οσκάρ για την Τσέλσι.

8η αγ.: Στα οκτώ σταμάτησε η Σαουθάμπτον, στα τέσσερα ο Αγκουέρο! (VIDEOS)

Τη δεύτερη πιο εμφατική νίκη στην ιστορία της Premier League κατέγραψε η Σαουθάμπτον (σ.σ. μαζί μ' εκείνη της Τσέλσι επί της Άστον Βίλα τον Δεκέμβριο του 2012), αφού επιβλήθηκε 8-0 της Σάντερλαντ στο "Σεντ Μέρις Στέιντιουμ", πλησιάζοντας το 9-0 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επί της Ίπσουιτς (4 Μαρτίου 1995).

Ο Γκρατσιάνο Πελέ έβαλε δύο γκολ, ενώ οι φιλοξενούμενοι συνέβαλαν στην... καταστροφή τους, βάζοντας δύο αυτογκόλ (Σαντιάγκο Βεργκίνι στο 12', Λίαμ Μπρίντκατ στο 63'). Οι Τζακ Κορκ, Ντούσαν Τάντιτς, Βίκτορ Ουανιάμα και Σαντιό Μανέ έβαλαν τα άλλα τέσσερα τέρματα.

Σαουθάμπτον (4-3-3): Φόρστερ, Κλάιν, Φοντέ, Αλντερβάιρελντ, Μπέρτραντ, Ντέιβις (65' Μανέ), Σναϊντερλέν, Κορκ, Λονγκ (65' Ουανιάμα), Πελέ (80' Μαγιούκα), Τάντιτς.

Σάντερλαντ (4-5-1): Μανόνε, Βεργκίνι, Οσέι, Μπράουν (46' Μπρίντκατ), Φαν Άανχολτ, Μπάκλεϊ, Γκόμες (61' Τζόνσον), Κάτερμολ, Λάρσον (60' Ρόντγουελ), Γουίκαμ, Φλέτσερ.

Τα highlights του αγώνα

Ο Βεργκίνι άνοιξε το σκορ με ένα σπάνιο αυτογκόλ

Ο Πελέ διπλασίασε το προβάδισμα με πλασέ προ κενής εστίας

Ο Κορκ εκμεταλλεύθηκε μια μαγική ασίστ του Τάντιτς στο 37'

Ένα ακόμα σπάνιο αυτογκόλ, αυτή τη φορά από τον Μπρίντκατ

Ιδανικό το πλασέ του Πελέ για το 5-0

Τραγικό το λάθος του Μανόνε κι ο Τάντιτς ευνοήθηκε

Τη σκυτάλη πήρε ο Ουανιάμα με κοντινό πλασέ

Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε ο Μανέ στο 86'

Αγκουέρο: ο απόλυτος πρωταγωνιστής

8η αγ.: Στα οκτώ σταμάτησε η Σαουθάμπτον, στα τέσσερα ο Αγκουέρο! (VIDEOS)

Η 18η Οκτωβρίου 2014 θα μείνει χαραγμένη στο μυαλό του Σέρχιο Αγκουέρο, καθώς παραβίασε τέσσερις φορές την εστία της Τότεναμ στο 4-1 του "Έτιχαντ" κι έγινε ο πρώτος σκόρερ της Μάντσεστερ Σίτι στην Premier League με 61 γκολ.

Ο Μανουέλ Πελεγκρίνι άφησε στον πάγκο τον κουρασμένο λόγω διεθνών υποχρεώσεων Γιάγια Τουρέ κι έδωσε φανέλα βασικού στον Φρανκ Λάμπαρντ, ο οποίος όμως τραυματίστηκε κι αποχώρησε στο 28ο λεπτό, αφού προηγουμένως κέρδισε πέναλτι από τον Έρικ Λαμέλα.

Το πρώτο ημίχρονο επεφύλασσε τρία γκολ, δύο πέναλτι που εκτέλεσε ο Αγκουέρο (το ένα εύστοχο στο 20', το άλλο αποκρούστηκε από τον Ούγκο Λορίς στο 32') και πολλές ευκαιρίες, ενώ το δεύτερο δύο γκολ, ακόμα δύο πέναλτι (το ένα εύστοχο από τον Αγκουέρο στο 68', το άλλο άστοχο από τον Ρομπέρτο Σολδάδο στο 62') και την αποβολή του Φεντερίκο Φάσιο (στο ντεμπούτο του στο πρωτάθλημα) που έγειρε την πλάστιγγα υπέρ των πρωταθλητών.

Μάντσεστερ Σίτι (4-2-3-1): Χαρτ, Σανιά, Κλισί, Ντεμιτσέλις, Κομπανί, Μίλνερ, Φερνάντο (76' Τουρέ), Νάβας, Σίλβα (70' Γιόβετιτς), Λάμπαρντ (28' Φερναντίνιο), Αγκουέρο.

Τότεναμ (4-2-3-1): Λορίς, Ντάιερ, Ρόουζ, Καμπούλ, Φάσιο, Καπού (60' Ντεμπελέ), Μέισον (70' Βέρτονγκεν), Λαμέλα (60' Τάουνσεντ), Έρικσεν, Σαντλί, Σολδάδο.

Τα highlights του αγώνα

Ο Σέρχιο Αγκουέρο άνοιξε το σκορ στο 13ο λεπτό

Ο Έρικσεν απάντησε άμεσα με κοντινό πλασέ

Πέντε λεπτά αργότερα, ο Αργεντινός ξανάδωσε το προβάδισμα στην Σίτι με πέναλτι

Ο Λορίς απέκρουσε το πέναλτι του Αγκουέρο στο 32'

Ο Χαρτ απέκρουσε το πέναλτι του Σολδάδο στο 62'

Το πέναλτι που προκάλεσε την αποβολή του Φάσιο

Στο 68' ο Αγκουέρο ξαναβρήκε τη φόρμα του από την άσπρη βούλα

Με ιδανικό πλασέ στο 75', ο Αγκουέρο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα

Δεν φάνηκε το κενό του Κόστα

8η αγ.: Στα οκτώ σταμάτησε η Σαουθάμπτον, στα τέσσερα ο Αγκουέρο! (VIDEOS)

Η απουσία του Ντιέγκο Κόστα δεν εμπόδισε την Τσέλσι να επικρατήσει 2-1 της Κρίσταλ Πάλας στο ματς που ο Τζον Τέρι φόρεσε το περιβραχιόνιο του αρχηγού για 500ή φορά και να πανηγυρίσει την έβδομη νίκη της σε οκτώ ματς.

Ο Οσκάρ άνοιξε το σκορ στο 6ο λεπτό με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ, αλλά ο Ζοζέ Μουρίνιο ανησύχησε, αφού ο Θέσαρ Αθπιλικουέτα αποβλήθηκε στο 40ό με απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μάιλ Τζέντινακ. Εν τέλει, η αριθμητική ισορροπία αποκαταστάθηκε άμεσα, καθώς ο Ντάμιεν Ντελάνεϊ είδε την κόκκινη προτού τελειώσει το ημίχρονο.

Το ρολόι σημάδευε το 51ο λεπτό, όταν ο Σεσκ Φάμπρεγας σημείωνε το πρώτο του γκολ με τη φανέλα της Τσέλσι στην Premier League, ενώ το μόνο που κατάφεραν οι γηπεδούχοι ήταν να μειώσουν με τον Φρέιζερ Κάμπελ στο τελευταίο λεπτό.

Κρίσταλ Πάλας (4-3-3): Σπερόνι, Κέλι, Χάνγκελαντ, Ντιλέινι, Γουόρντ, Μακάρθουρ (69' Γκεντιουρά), Τζέντινακ, Λέντλεϊ (58' Μαριάπα), Πάντσεον (69' Ζάχα), Κάμπελ, Μπολάσι.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Φάμπρεγας, Γουίλιαν (42' Φελίπε Λουίς), Οσκάρ, Αζάρ (86' Σαλάχ), Ρεμί (91' Ντρογκμπά).

Τα highlights του αγώνα

Ο Οσκάρ άνοιξε το σκορ με φάουλ

Ο Αθπιλικουέτα αποβλήθηκε στο 40'

Ο Ντελάνεϊ αποβλήθηκε με τη σειρά του στο 43'

Τρομερή συνεργασία των "μπλε" κι ο Φάμπρεγας διπλασίασε το προβάδισμα

Ο Κάμπελ μείωσε στις καθυστερήσεις

Την έσωσε ο Γουέλμπεκ

8η αγ.: Στα οκτώ σταμάτησε η Σαουθάμπτον, στα τέσσερα ο Αγκουέρο! (VIDEOS)

Στο -11 από την κορυφή έμεινε η Άρσεναλ των αρκετών απουσιών, του 19χρονου Έκτορ Μπεγερίν στα μπακ και του Νάτσο Μονρεάλ στα στόπερ, καθώς η Χαλ απέσπασε ισοπαλία 2-2 στο "Έμιρεϊτς".

Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ μπήκε φορτσάτη κι έχασε μία καλή ευκαιρία με τον Τζακ Γουίλσιρ, προτού ο Αλέξις Σάντσες ανοίξει το σκορ με ωραία ενέργεια. Οι φιλοξενούμενοι απάντησαν άμεσα με ωραία λόμπα του Μοχαμέντ Ντιαμέ στο 17' κι "ευνοήθηκαν" από τον τραυματισμό του Στιβ Χάρπερ, αφού ο Έλντιν Γιακούποβιτς αποδείχθηκε "Κέρβερος".

Η Χαλ πάγωσε το "Έμιρεϊτς" με τη σέντρα του δευτέρου ημιχρόνου, όταν ο Άμπελ Ερνάντες ανέτρεψε τα δεδομένα και το ματς όδευε χωρίς πολλές συγκινήσεις προς το φινάλε. Τελικά, ο Ντάνι Γουέλμπεκ ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και η Άρσεναλ πίεσε για τη νίκη, αλλά ο Γιακούποβιτς κράτησε το βαθμό με δύο επεμβάσεις του.

Άρσεναλ (4-5-1): Στσέσνι, Μπεγερίν, Μέρτεσακερ, Μονρεάλ, Γκιμπς, Φλαμινί (63' Ράμσεϊ), Σάντσες, Γουίλσιρ (69' Κάμπελ), Καθόρλα, Όξλεϊντ-Τσάμπερλεϊν, Γουέλμπεκ.

Χαλ (3-5-2): Χάρπερ (43' Γιακούποβιτς), Τσέστερ, Ντέιβις, Ντόσον (84' Μπρους), Χάντλστοουν, Ντιαμέ, Ελ Μοχαμαντί, Ρόμπερτσον, Μπεν Αρφά, Λίβερμορ, Ντιαμέ, Ερνάντες (63' Ραμίρες).

Τα highlights του αγώνα

Ο Σάντσες άνοιξε το σκορ

Ο Ντιαμέ ισοφάρισε, έχοντας προηγουμένως κάνει φάουλ στον Φλαμινί

Ο Ερνάντες ανέτρεψε τα δεδομένα με κεφαλιά

Ο Γουέλμπεκ ισοφάρισε στο 91'

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Σέρχιο Αγκουέρο έβαλε τέσσερα γκολ για πρώτη φορά σε ματς ευρωπαϊκού πρωταθλήματος

# Ο Φεντερίκο Φάσιο έγινε ο δεύτερος παίκτης που αποβάλλεται στο ντεμπούτο του μετά τον Σαμπά Ντιακιτέ της ΚΠΡ (Φεβρουάριος 2012)

Τα αποτελέσματα της 8ης αγωνιστικής

Σάββατο 18 Οκτωβρίου

14:45 Μάντσεστερ Σίτι - Τότεναμ 4-1

(13', 20' πέν, 68' πέν, 75' Αγκουέρο - 15' Έρικσεν)

17:00 Άρσεναλ - Χαλ 2-2

(13' Σάντσες, 91' Γουέλμπεκ - 17' Ντιαμέ, 46' Ερνάντες)

17:00 Μπέρνλι - Γουέστ Χαμ 1-3

(60' Μπόιντ - 49' Σακό, 54' Βαλέντσια, 70' Κόουλ)

17:00 Κρίσταλ Πάλας - Τσέλσι 1-2

(90' Κάμπελ - 6' Οσκάρ, 51' Φάμπρεγας)

17:00 Έβερτον - Άστον Βίλα 3-0

(18' Τζαγκιέλκα, 48' Λουκάκου, 76' Κόουλμαν)

17:00 Σαουθάμπτον - Σάντερλαντ 8-0

(12' αυτ. Βεργκίνι, 18', 69' Πελέ, 37' Κορκ, 63' αυτ. Μπρίντκατ, 78' Τάντιτς, 79' Ουανιάμα, 86' Μανέ)

18:15 Νιούκαστλ - Λέστερ 1-0

(71' Ομπερτάν)

Κυριακή 19 Οκτωβρίου

15:30 ΚΠΡ - Λίβερπουλ

18:00 Στόουκ - Σουόνσι

Δευτέρα 20 Οκτωβρίου

22:00 Γουέστ Μπρομ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Οι συνθέσεις των υπολοίπων αγώνων

Μπέρνλι (4-4-1-1): Χίτον, Τρίπιερ, Νταφ, Σάκελ, Με, Μπόιντ, Άρφιλντ, Τζόουνς, Κάιτλι (83' Τσαλόμπα), Ινγκς (83' Σόρντελ), Γιούτκεβιτς (65' Μπαρνς).

Γουέστ Χαμ (4-3-3): Αντριάν, Τζένκινσον, Κόλινς, Ριντ, Κρέσγουελ, Νόουμπλ, Σονγκ (83' Νόλαν), Αμαλφιτανό, Ντάουνινγκ, Σακό, Βαλέντσια (59' Κόουλ).

Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ, Κόουλμαν, Αλκαράς, Τζαγκιέλκα, Μπέινς, Μπάρι, Μακάρθι, Νέισμιθ (87' Ετό), Μπάρκλεϊ (66' Πίενααρ), Όσμαν, Λουκάκου (92' Γκίμπσον).

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν, Χάτον, Φλάαρ, Μπέικερ (26' Κλαρκ), Σισοκό, Κλέβερλι, Γουέστγουντ, Ρίτσαρντσον, Ενζογκμπιά (63' Βάιμαν), Αγκμπονλαχόρ, Μπεντέκε (81' Κόουλ).

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Κρουλ, Γιάνμαατ, Τέιλορ, Κολοτσίνι, Ντάμετ, Κόλμπακ, Ανίτα, Ομπερτάν, Σισοκό, Γκουφράν, Σισέ.

Λέστερ (4-5-1): Σμάιχελ, Ντε Λατ, Μόργκαν, Μουρ, Κοντσέσκι, Αλμπράιτον (56' Βέιρντι), Ντρίνκγουοτερ, Καμπιάσο (79' Κνοκάρ), Τζέιμς, Σλουπ (56' Νάγκεντ), Ουλόα.

Διαβάστε ακόμη:

Έγραψε ιστορία ο Αγκουέρο (VIDEOS)

Καθυστέρηση λόγω... οθόνης στο "Σεντ Τζέιμς Παρκ" (VIDEO)

ΤΡΟΜΕΡΗ χαμένη ευκαιρία από τον Παπίς Σισέ (VIDEO)

Πανό εναντίον του Αμπράμοβιτς (PHOTO)

Τα δύο απίθανα αυτογκόλ της Σάντερλαντ (VIDEOS)

News 24/7

24MEDIA NETWORK