Μετά την αποχώρηση του Βενγκέρ, σειρά παίρνει ο Κλοπ!

Έχει ήδη προλάβει να συμπληρώσει 17 χρόνια στους πάγκους και για τον Γιούργκεν Κλοπ η Λίβερπουλ ίσως αποτελέσει τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του, ακολουθώντας στην έξοδο από το "Νησί" τον Βενγκέρ.

Liverpool's manager Juergen Klopp, left, shakes hands with Arsenal's manager Arsene Wenger after their team's 3-3 draw in the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield Stadium, Liverpool, England, Wednesday, Jan. 13, 2016. (AP Photo/Jon Super)
Liverpool's manager Juergen Klopp, left, shakes hands with Arsenal's manager Arsene Wenger after their team's 3-3 draw in the English Premier League soccer match between Liverpool and Arsenal at Anfield Stadium, Liverpool, England, Wednesday, Jan. 13, 2016. (AP Photo/Jon Super) AP IMAGE

Η εξαιρετική πορεία της Λίβερπουλ φέτος στο Champions League δεν περνάει απαρατήρητη στον ποδοσφαιρικό πλανήτη, με μπροστάρη στο γήπεδο τον Μοχάμεντ Σαλάχ. Άλλος όμως είναι ο άνθρωπος που έχει φέρει στον "ίσιο" δρόμο τον αγγλικό σύλλογο και ακούει στο όνομα Γιούργκεν Κλοπ.

Ο Γερμανός έχει φτάσει με την ομάδα του στα ημιτελικά της ευρωπαϊκής διοργάνωσης και οδεύει ολοταχώς προς τον τελικό, εκεί όπου πολλοί πιστεύουν πως ελπίζει να συναντήσει τη Μπάγερν Μονάχου και τον Γιουπ Χάινκες, προκειμένου να πάρει εκδίκηση, όταν ο τελευταίος του στερούσε το τρόπαιο το 2013 στο Γουέμπλεϊ.

Στα 51 του χρόνια ο πολύπειρος προπονητής έχει "χορτάσει" από εμπειρίες, έχοντας προλάβει να πανηγυρίσει και δύο πρωταθλήματα Γερμανίας με τη μόνη κούπα που ίσως να του έχει μείνει ως "άχτι" να αποτελεί αυτή με τα μεγάλα αυτιά. Γι' αυτό και ο Κλοπ προχώρησε στη δήλωση ότι το κλαμπ του Μέρσισαϊντ μπορεί να γραφτεί στο ιστορικό του ως τον τελευταίο σταθμό της καριέρας του.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στο γερμανικό Sky: " Στην ηλικία του Χάινκες δεν θα προπονώ σίγουρα, θαυμάζω αυτό που κάνει, εγώ όμως δεν θα το κάνω, είναι μία ειλημμένη απόφαση. Πολύ πιθανό να τελειώσω τη καριέρα μου πολύ νωρίτερα απ' ότι οι προπονητές συνήθως σταματάνε. Δεν θέλω να "πεθάνω" στους πάγκους. Μετά τη Λίβερπουλ θα πάρω σίγουρα διάλειμμα για έναν χρόνο, είναι μια υπόσχεση που έχω δώσει στην οικογένειά μου".

Όσον αφορά τη παραμονή του στην Αγγλία, πρόσθεσε: " Έχω συμβόλαιο με την ομάδα για ακόμα τέσσερα χρόνια και η διοίκηση είναι ευχαριστημένη μαζί μου", ενώ, μετά τη θητεία του στο "Νησί", άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να επαναπατριστεί για λογαριασμό της Μάιντζ ή της Ντότρμουντ, λέγοντας: " Σε αυτούς τους δύο συλλόγους πέρασα φανταστικές στιγμές. Πιθανόν να επιστρέψω εκεί, αλλά όχι απαραίτητα με την ιδιότητα του κόουτς".

Ποια θα είναι η επόμενη ομάδα του Βενγκέρ;

News 24/7

24MEDIA NETWORK