Λίβερπουλ - Άρσεναλ 1-2

Ο Φαν Πέρσι στο 92' χάρισε στην Αρσεναλ το διπλό στο "Ανφιλντ" στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής. Ο ίδιος είχε διορθώσει το αυτογκόλ του Κοσιελνί. Εκπληκτικός ο Στσέζνι, έκανε την απόκρουση της χρονιάς.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 1-2

Το live του αγώνα

Ο μεγάλος δείκτης του ρολογιού ετοιμάζεται να καλύψει το μικρό. Αμφότεροι δείχνουν ψηλά, στον ουρανό. Η μονομαχία είναι έτοιμη να αρχίσει. Οι 2 πιστολέρο, στη μεριά τους. Αμφότεροι με ανεβασμένο ηθικό μετά τις μονομαχίες της προηγούμενης εβδομάδας, από όπου βγήκαν αλώβητοι. Ο πρώτος μονομάχος, με τα κόκκινα... σπιρούνια, κατέκτησε και τρόπαιο για το κατόρθωμά του (λιγκ καπ). Ο δεύτερος, διατήρησε τη φήμη του αρχηγού της πόλης (απέναντι στην Τότεναμ).

Αυτή η μονομαχία, όμως, ήταν διαφορετική. Δεν είχε ένα συμβολικό έπαθλο, αλλά περίπου 100.000.000 ευρώ. Τόσα πάνω-κάτω θα εισπράξει από όλες τις πλευρές ο τυχερός που θα συμπληρώσει την αγγλική τετράδα του Champions League. Κι αυτή η μονομαχία κάτω από τον ήλιο του Μέρσεϊσαϊντ, θα έκρινε πολλά.

Πρώτος τράβηξε το "όπλο" του ο κόκκινος μονομάχος. Κι όπως έχει συμβεί πολλές φορές στο παρελθόν, καθώς η κάννη έβγαινε από τη θήκη, ήρθε η καταστροφή. Το χέρι τραντάχτηκε, το δάχτυλο πάτησε τη σκανδάλη κι η σφαίρα έφυγε πρόωρα, "λαβώνοντας" το πόδι. Ο Ντιρκ Κάουτ πήρε αψήφιστα την παρουσία του Βόιτσιεχ Στσέσνι στο τέρμα της Άρσεναλ, με τον Πολωνο να αποκρούει το πέναλτι που (δεν) έκανε στον Λουίς Σουάρες και στη συνέχεια να διώχνει εκπληκτικά και το 2ο σουτ του Ολλανδού επιθετικού (18'). Η επίθεση της Λίβερπουλ, για ακόμα μία φορά παρουσιάστηκε αναποτελεσματική, άστοχη. Ο "κανονιέρης" βρήκε ευκαιρία, βλέποντας τον "κόκκινο" να μένει εμβρόντητος από την ατυχία του. Έβγαλε κι αυτός το "όπλο", αλλά η κατάληξη ήταν ίδια. Η σφαίρα κατέληξε στο πόδι κι ο Λοράν Κοσιελνί, με το 2ο φετινό αυτογκόλ του και το 5ο των Λονδρέζων, άνοιξε το σκορ εις βάρος της ομάδας του, στο 23ο λεπτό.

Επόμενος γύρος. Άσφαιρα. Κι η Λίβερπουλ είχε πολλά από αυτά. Πρώτα με το (δραστήριο) Σουάρες αμέσως μετά το 1-0, με την άμυνα των φιλοξενούμενων να βαράει κι αυτή άσφαιρα, όταν προσπαθούσε να αμυνθεί με τους... αμυντικούς της και τον Άλεξ Σονγκ. Γι' αυτό και διόρθωσε αυτό το... λάθος με την επιστροφή των Τόμας Ροσίτσκι και Μίκελ Αρτέτα, που βοήθησαν να σταματήσει κάπως η Λίβερπουλ. Δεν σταμάτησε, όμως η αστοχία των γηπεδούχων, με τον Πολωνό Στσέσνι, τον αντίπαλο της Εθνικής Ελλάδας στο Euro 2012, να αποφεύγει τις όποιες σφαίρες έφυγαν προς το μέρος του και να γλιτώνει την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ, σε ένα από τα χειρότερα ημίχρονά της φέτος. Μέχρι το 47ο λεπτό, όταν η ομάδα του Μέρσεϊσαϊντ έριξε το επόμενο άσφαιρο, σε δοκάρι του Κάουτ, το 21ο "κόκκινο" για φέτος.

Το 2ο ημίχρονο είχε θύμα. Ο Μίκελ Αρτέτα χτύπησε στο κεφάλι σε σύγκρουση με τον Τζόρνταν Χέντερσον και αποχώρησε στο φορείο καταχειροκροτούμενος. Ο αντικαταστάτης του, Αμπού Ντιαμπί, άντεξε περίπου 30 λεπτά στον αγωνιστικό χώρο, μέχρι να βγει κι αυτός νοκ άουτ. Σε αυτό το διάστημα, οι πιο επικίνδυνες φάσεις προέκυπταν από τα πλάγια, με σέντρες στις οποίες δεν προλάβαιναν να παρεμβληθούν οι επιθετικοί και να τις μετατρέψουν σε γκολ.

Μεσαίες γραμμές χωρίς φαντασία οργάνωναν επιθέσεις χωρίς τύχη και τα πιστόλια δίχως λάδι, δεν πυροβόλησαν ούτε μια φορά σωστά. Χωρίς να προσπαθήσουν ιδιαίτερα, αν και στα τελευταία λεπτά η Άρσεναλ πάτησε πιο πολύ στο γήπεδο της Λίβερπουλ, σε σχέση με την προηγούμενη μία ώρα αγώνα. Η ροή του παιχνιδιού, όμως, προϊδέαζε για ισοπαλία. Μέχρι να εμφανιστεί ο πιο αποτελεσματικός πιστολέρο της Premier League το 2012, ο φαν Πέρσι, ο οποίος με... πειραγμένο όπλο (εμφανέστατο οφσάιντ), έφτασε τα 31 γκολ φέτος, διαμορφώνοντας το 2-1 στο 93ο λεπτό.

Λίβερπουλ - Άρσεναλ 1-2

News 24/7

24MEDIA NETWORK