Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Με τον βαθμό της ισοπαλίας απέδρασε από το "Άνφιλντ", η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η οποία μετά από 3 σερί ήττες από τη Λίβερπουλ, αυτήν τη φορά έφυγε με την ισοπαλία 1-1. Καλύτεροι οι γηπεδούχοι για το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, προηγήθηκαν στο 68' με τον Στίβεν Τζέραρντ, ωστόσο ο Χαβιέρ Ερνάντες που πέρασε ως αλλαγή ισοφάρισε στο 80'.

Λίβερπουλ - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1

Η επιστροφή του Στίβεν Τζέραρντ στο βασικό σχήμα της Λίβερπουλ για πρώτη φορά από το αντίστοιχο παιχνίδι της περσινής σεζόν θα μπορούσε να ήταν η βασική είδηση των ενδεκάδων, εάν ο Άλεξ Φέργκιουσον δεν είχε παρατάξει... αναπληρωματική γραμμή κρούσης. Γουέιν Ρούνεϊ, Χαβιέρ Ερνάντες και Λουίς Νάνι κοσμούσαν τον πάγκο στο "Άνφιλντ", με τον Ντάνι Γουέλμπεκ να παίζει μόνος του στην επίθεση, έχοντας ως στήριγμα τις προωθήσεις (από πολύ πίσω) των Άσλεϊ Γιανγκ και Τζι Σουνγκ Παρκ.

Το τρικ της προώθησης του Στιβ Τζόουνς σε θέση αμυντικού μέσου εμπόδισε τους γηπεδούχους να χρησιμοποιήσουν τη δύναμή τους στον άξονα. Το παιχνίδι μεταφέρθηκε αρχικά στις πτέρυγες, όπου ήταν πιο εύκολο και για τις 2 ομάδες να εντοπίσουν χώρους, αλλά καμία δεν βρήκε τις κομβικές πάσες για να προκύψουν τελικές προσπάθειες.

Με την πάροδο του χρόνου σε έναν αγώνα δίχως ευκαιρίες πλην μιας κεφαλιάς του Τζόουνς, η ομάδα του Κένι Νταλγκλίς είχε την εδαφική υπεροχή, η οποία περνούσε ανεκμετάλλευτη. Στις αντεπιθέσεις τους, οι "κόκκινοι διάβολοι" σταματούσαν στην προσπάθεια να εντοπίσουν σε σωστή θέση τον Γουέλμπεκ. Συν αυτώ, οι Τζόουνς και Ντάρεν Φλέτσερ άρχισαν να αμελούν τα ανασταλτικά καθήκοντα, με συνέπεια να αφήσουν χώρους στο κέντρο και να τον αξιοποιήσουν με κούρσες από πίσω οι γηπεδούχοι. Και πάλι, όμως, υπήρχε πρόβλημα στην τελική προσπάθεια και μόνο μία πολύ καλή στιγμή του Λουίς Σουάρες που εξουδετερώθηκε από τον Ντάβιντ ντε Χέα θα μπορούσε να αλλάξει το αποτέλεσμα.

Το δεύτερο ημίχρονο άρχισε χωρίς αλλαγές σε ενδεκάδες και σε εικόνα. Οι γηπεδούχοι διατηρήθηκαν στο προσκήνιο και έφταναν με άνεση μέχρι την περιοχή των φιλοξενουμένων, αλλά με φτωχή ουσία. Το πέρασμα των λεπτών δεν στάθηκε ευνοϊκό για κάποιον προπονητή, με τον Φέργκιουσον να κρατά τα "μεγάλα όπλα" στη "φαρέτρα" του. Η πρώτη κίνηση του Νταλγκλίς ήταν ο Τζόρνταν Χέντερσον, ωστόσο ο νεοαποκτηθείς μέσος δεν έκανε κάποια διαφορά.

Τα πάντα άλλαξαν στο 68' με 2 ενέργειες των πιο έμπειρων παικτών του γηπέδου, του Τζέραρντ και του Ράιαν Γκιγκς. Σε ένα φάουλ εκτός περιοχής, ο αρχηγός της Λίβερπουλ εκτέλεσε πάνω στο τείχος και στον Ουαλό άσο της Γιουνάιτεντ, ο οποίος έφυγε από τη θέση του και η μπάλα πέρασε στην εστία του ντε Χέα. Το 1-0 ήταν γεγονός, όπως κι η είσοδος των Ρούνεϊ και Νάνι.

Οι 2 αλλαγές δεν είχαν άμεσο αντίκτυπο στη ροή του αγώνα, με τους γηπεδούχους να έχουν και το πλεονέκτημα της ανεβασμένης ψυχολογίας. Η είσοδος και του Ερνάντες ήταν το τελευταίο "χαρτί" του Φέργκιουσον και αποδείχθηκε κομβικό. Μετά από ένα κόρνερ στο 80ό λεπτό, η κωλυσιεργία των αμυνομένων της Λίβερπουλ επέτρεψαν στον αμαρκάριστο Μεξικανό να ισοφαρίσει.

Στα λεπτά που απέμειναν, η Λίβερπουλ έκλεισε τους πρωταθλητές Αγγλίας στα καρέ τους και δημιούργησε ευκαιρίες για να ανακτήσει το προβάδισμα, αλλά ο Ντάβιντ ντε Χέα με ορισμένες εξαιρετικές επεμβάσεις κράτησε την ισοπαλία μπροστά στην ΚΟΠ.

Οι δηλώσεις Νταλγκλίς και Φέργκιουσον.

Δείτε όλα τα υπόλοιπα σαββατιάτικα παιχνίδια της 8ης αγωνιστικής.

Δείτε το live:

News 24/7

24MEDIA NETWORK