Αλλα λέει η Αστυνομία, αλλά η Γιουνάιτεντ για την προσέλευση του κόσμου

Σημαντικές διαφορές στον αριθμό προσέλευσης φιλάθλων που δηλώνει στα εντός έδρας παιχνίδια της η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ σε σχέση με τις αντίστοιχες αναφορές της Αστυνομίας παρατηρούνται κατά τη φετινή σεζόν.

Αλλα λέει η Αστυνομία, αλλά η Γιουνάιτεντ για την προσέλευση του κόσμου

Oπως σημειώνει σε σχετικό ρεπορτάζ του ο "Guardian", ο μέσος όρος προσέλευσης κόσμου φέτος στο "Ολντ Τράφορντ" είναι, κατά την Αστυνομία του Μάντσεστερ, 65601 θεατές, ενώ ο αριθμός που δίνει η Γιουνάιτεντ είναι 75.527.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της μεγάλης διαφοράς του υπολογισμού αποτελεί ο αγώνας με τη Νιούκαστλ στις αρχές της σεζόν για το Λιγκ Καπ. Η Γιουνάιτεντ έδωσε στη δημοσιότητα ως προσέλευση 46358, η Αστυνομία όμως "μέτρησε" μόλις 33409 οπαδούς στο γήπεδο.

Η διαφορά οφείλεται στο γεγονός ότι οι ιθύνοντες της αγγλικής ομάδας υπολογίζουν πάντα ως "παρόντες" τους κατόχους εισιτηρίων διαρκείας σε αντίθεση με την Αστυνομία που μετρά μόνο τη φυσική παρουσία του κόσμου.

Το γεγονός πάντως καταδεικνύει το φαινόμενο που παρατηρείται τα τελευταία χρόνια στο αγγλικό ποδόσφαιρο και έχει να κάνει με την σχετική αποστασιοποίηση μερίδας οπαδών οι οποίοι, ενώ έχουν προπληρώσει τα εισιτηρία τους, δεν πηγαίνουν στο γήπεδο. Ανάλογο φαινόμενο άλλωστεε παρατηρείται και στην Αρσεναλ.

News 24/7

24MEDIA NETWORK