Παραδέχθηκε την πίεση στους διαιτητές ο Φέργκιουσον

Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, μετά τα 27 χρόνια θητείας του στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, παραδέχθηκε στην συνέντευξη Τύπου πριν από το τελευταίο ματς της καριέρας του πως προσπαθούσε να επηρεάσει τους διαιτητές.

Παραδέχθηκε την πίεση στους διαιτητές ο Φέργκιουσον

Ο Σκοτσέζος έχει κατηγορηθεί πολλές φορές για ευνοϊκή μεταχείριση από τους διαιτητές, ιδιαίτερα στα παιχνίδια που η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ βρισκόταν πίσω στο σκορ. Μάλιστα, το 2012 το BBC είχε ορίσει ως "Fergie time" τον έξτρα χρόνο που δίνουν οι διαιτητές προκειμένου να βοηθήσουν την ομάδα του Μάντσεστερ, όταν το παιχνίδι "στραβώνει" εις βάρος της. Ενδεικτικό είναι το γεγονός πως η ομάδα έχει πετύχει πολλά από τα νικητήρια γκολ της σε αυτόν τον χρόνο.

Ο 71χρονος τεχνικός της ομάδας, λίγες μέρες πριν από το τελευταίο παιχνίδι της καριέρας του με την Γουέσ Μπρομ (19/5), παραδέχθηκε πως προσπαθούσε να επηρεάσει τους διαιτητές, ωστόσο τόνισε πως περιόριζε τις προσπάθειές του αυτές εντός αγωνιστικού χώρου.

"Στο παιχνίδι εναντίον της Σουόνσι ο τέταρτος διαιτητής μου έδειξε τον πίνακα του που έλεγε 8 λεπτά. Εγώ του είπα: 'Σκέψου λίγο καλύτερα'. Αυτό είναι μέρος του παιχνιδιού, η πίεση που ασκείς στους διαιτητές. Αλλά κράτησα τα παιχνίδια του μυαλού για τους αντιπάλους. Το μυαλό μας θα είναι πάντα σε αυτά τα γκολ του τελευταίου λεπτού. Ο γιος μου προσπαθούσε να τα μετρήσει. Πρέπει να είναι πάνω από 30 που σήμαιναν σίγουρα κάτι. Όταν θα βλέπω πάλι τα παιχνίδια θα είμαι ακόμα αγχωμένος στα 5 τελευταία λεπτά όταν θα είμαστε ένα γκολ πίσω".

News 24/7

24MEDIA NETWORK