Απολύθηκε ο Φαν Χάαλ από τη Γιουνάιτεντ, όλα έτοιμα για Μουρίνιο

Μόλις λίγα 24ωρα μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας, η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ πήρε την απόφαση να απολύσει τον Λουίς Φαν Χάαλ. Μια "ανάσα" από την ανάληψη της τεχνικής ηγεσίας ο Ζοζέ Μουρίνιο.

Απολύθηκε ο Φαν Χάαλ από τη Γιουνάιτεντ, όλα έτοιμα για Μουρίνιο
© PA

Παρελθόν αποτελεί από τον πάγκο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ο Λουίς Φαν Χάαλ, λίγες μόλις ημέρες μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου Αγγλίας. Ο Ολλανδός τεχνικός έφτασε στις 9 παρά τέταρτο το πρωί της Δευτέρας (ώρα Αγγλίας) στο προπονητικό κέντρο της ομάδας, όπου είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Γιουνάιτεντ, Εντ Γούντγορντ.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για αρκετή ώρα, παρουσία δικηγόρου και ανακοινώθηκε στον Φαν Χάαλ, η απόλυσή του. Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ο αντιπρόεδρος της Γιουνάιτεντ, είπε στον Ολλανδό, πως η ομάδα χρειάζεται μια ανανέωση, παρά το γεγονός πως ο 64χρονος προπονητής είχε ακόμη ένα χρόνο συμβόλαιο.

Απολύθηκε ο Φαν Χάαλ από τη Γιουνάιτεντ, όλα έτοιμα για Μουρίνιο
© PA

Ως εκ τούτου, η Γιουνάιτεντ θα πληρώσει τον επόμενο χρόνο του συμβολαίου του όπως είχε συμφωνηθεί εξ αρχής. Δηλαδή ο Φαν Χάαλ θα εισπράξει ένα ποσό που ξεπερνάει τα 7.500.000 ευρώ. Παράλληλα μαζί με τον Ολλανδό αποχωρεί και το τεχνικό επιτελείο του, με τον καινούργιο κόουτς να είναι ελεύθερος να προσλάβει όποιους αυτός επιθυμεί. Στον "αέρα" παραμένει το μέλλον του βοηθού προπονητή, Ράιαν Γκιγκς.

Ο Λουίς Φαν Χάαλ παρέμεινε δύο σεζόν στην ομάδα του Μάντσεστερ και ο πρώτος του τίτλος ήρθε φέτος το Μάιο, όταν και σήκωσε το Κύπελλο Αγγλίας. Η αλήθεια είναι πως οι φίλαθλοι όσο και οι ιθύνοντες της ομάδας περίμεναν πολύ περισσότερα, από τη στιγμή δε που δαπανήθηκαν υπέρογκα ποσά για παίκτες τις δύο τελευταίες σεζόν.

Πιο συγκεκριμένα επί ημερών του Ολλανδού δαπανήθηκαν πάνω από 300.000.000 ευρώ για την αγορά ποδοσφαιριστών όπως οι Ντι Μαρία, Μαρσιάλ, Σβαϊνστάιγκερ, Μπλιντ, Ερέρα, Σναϊντερλέν, Σο κι άλλοι.

Όλα έτοιμα για Μουρίνιο

Ο Φαν Χάαλ αποτελεί παρελθόν και πλέον η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ είναι έτοιμη να ανακοινώσει την πρόσληψη του Ζοζέ Μουρίνιο. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο Νησί, ο Πορτογάλος κόουτς θα έχει την Τρίτη (24/5) ραντεβού με τον αντιπρόεδρο της Γιουνάιτεντ, προκειμένου να διευθετηθούν και οι τελευταίες λεπτομέρειες.

Όπως μάλιστα αποκαλύπτει η "Daily Mail", η βρετανική ομάδα είχε δώσει ένα ποσό της τάξεως των 5.000.000 ευρώ στον Μουρίνιο, προκειμένου να μην υπογράψει σε άλλη ομάδα, μέχρι η Γιουνάιτεντ να αποφασίσει για το μέλλον του Φαν Χάαλ.

Απολύθηκε ο Φαν Χάαλ από τη Γιουνάιτεντ, όλα έτοιμα για Μουρίνιο

Οι συζητήσεις μεταξύ του "Special One" και των "κόκκινων διαβόλων" είχαν ξεκινήσει εδώ και πολύ καιρό, ενώ όσο περνούν οι ώρες έρχονται όλο και περισσότερες λεπτομέρειες στο προσκήνιο. Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι το ποσό που θα εισπράξει ο Ζοζέ Μουρίνιο. Σύμφωνα με τη "Daily Mail" λοιπόν ο Πορτογάλος θα υπογράψει πενταετές συμβόλαιο συνεργασίας με ένα ποσό που θα ανέρχεται συνολικά στα 96.000.000 ευρώ, δηλαδή περίπου 19.000.000 ευρώ το χρόνο!

Ο πρώην τεχνικός των Μπενφίκα, Πόρτο, Τσέλσι, Ίντερ και Ρεάλ Μαδρίτης δεν αρκέστηκε στις διαπραγματεύσεις για τις απολαβές του, αφού σύμφωνα με τα δημοσιεύματα απαίτησε και δραστική αναμόρφωση του ρόστερ. Μάλιστα οι άνθρωποι του συλλόγου είναι έτοιμοι να του προσφέρουν ένα μπάτζετ που θα ξεπερνάει τα 200.000.000 ευρώ!

Από τις πρώτες απαιτήσεις του Μουρίνιο φαίνεται να είναι η παραμονή του Ντε Χέα στο ρόστερ, καθώς και η απόκτηση του Ζλάταν Ιμπραχίμοβιτς!

News 24/7

24MEDIA NETWORK