Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Όλα είναι έτοιμα. Η Premier League έχει φορέσει τα γιορτινά της και κάνει σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο. Με αφορμή το γεγονός αυτό, το Contra.gr σας παρουσιάζει τις 11 καλύτερες φετινές μεταγραφές του πρωταθλήματος. Ποιοι παίκτες αναμένεται να λάμψουν;

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Η στιγμή που περιμένουν εκατομμύρια ποδοσφαιρόφιλοι ανά τον κόσμο έφτασε. Η Premier League κάνει σέντρα αυτό το Σαββατοκύριακο και οι "μονομάχοι" ρίχνονται στην αρένα. Όπως σε κάθε μεταγραφικό παζάρι, οι Άγγλοι συνηθίζουν να ρίχνουν αρκετά χρήματα πραγματοποιώντας ηχηρές μεταγραφές. Φέτος όμως ίσως κάποιοι να... έριξαν παραπάνω!

Πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα, αυτό της Άρσεναλ που από ομάδα που πουλούσε, έχει μετατραπεί σε μεγάλο "αγοραστή". Τοπ-παίκτες μετακόμισαν και φέτος προς Αγγλία μεριά και άπαντες περιμένουν να δουν ένα από τα πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα των τελευταίων ετών.

Το Contra.gr σας παρουσιάζει τις 11 καλύτερες φετινές μεταγραφές των ομάδων της Premier League:

11. Μπόγιαν Κρίκιτς - Στόουκ Σίτι

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Υπήρξε διακαής πόθος της ομάδας του Ολυμπιακού κατά τη διάρκεια της μεταγραφικής περιόδου, ωστόσο ο ίδιος αποφάσισε να μετακομίσει στην Στόουκ και στη Premier League σε μια προσπάθεια να δώσει ξανά "ώθηση" στην καριέρα του. Ξέρει πολύ καλά πως χιλιάδες "μάτια" θα είναι στραμμένα επάνω του, περιμένοντας να δουν κάτι από τον παλιό Μπόγιαν.

Το βιογραφικό του άλλωστε είναι αρκετά πλούσιο για την ηλικία των 23 ετών. Αποτελεί "δημιούργημα" της περίφημης ακαδημίας της Μπαρτσελόνα, Λα Μασία, ενώ έχει περάσει κι από τις Ρόμα, Μίλαν και Άγιαξ. Αν καταφέρει να θυμίσει τον παίκτη που πρωτοείδαμε με τη φανέλα της Μπαρτσελόνα, τότε θα του αξίζει μια αρκετά ψηλότερη θέση σε αυτή την 11άδα.

10. Μπαφετιμπί Γκομίς - Σουόνσι (ελεύθερος)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Αναμφίβολα η ο Γάλλος επιθετικός είναι μια άκρως ικανοποιητική επιθετική λύση, ειδικά για μια ομάδα όπως η Σουόνσι. Έχει φάει τα γήπεδα του Championnat με το κουτάλι και μέχρι πέρυσι αποτελούσε τον βασικό επιθετικό της Λιόν.

Συνολικά με τους Λιονέ μετράει 239 συμμετοχές και 91 γκολ σε Γαλλία και Ευρώπη, ενώ πριν αγωνίστηκε στις Τρουά και Σεντ-Ετιέν. Για όσους το θυμούνται είχε πετύχει και το τρίτο γκολ στο "Καραϊσκάκης" όταν οι "στεφανουά" αντιμετώπιζαν τον Ολυμπιακό στα πλαίσια του Europa League (τελικό σκορ 1-3).

Η Σουόνσι έκανε κίνηση ματ και τον έκλεισε ως ελεύθερο, αφού το συμβόλαιό το με τη Λιόν έληξε και δεν ανανεώθηκε. Μένει να δούμε αν το δίδυμο με τον Μπονί θα είναι τόσο "φονικό", όσο ευελπιστούν οι άνθρωποι της ομάδας. Αρχής γενομένης με το ματς κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Φαν Χάαλ, στην πρεμιέρα.

9. Ένερ Βαλέντσια - Γουέστ Χαμ (15.000.000€)

Related content

Ο 24χρονος επιθετικός από το Εκουαδόρ, έκανε γνωστό στο όνομά του με τις τρομερές του εμφανίσεις στο Μουντιάλ. Μπορεί η χώρα του να μην προκρίθηκε στους "16" όμως "κέρδισε" έναν παίκτη για το μέλλον. Ο Βαλέντσια πέτυχε όλα τα γκολ για την ομάδα του στο Παγκόσμιο Κύπελλο (1 με Ελβετία και 2 με Ονδούρα) και έκανε τους Ευρωπαίους σκάουτερ να τον "μαρκάρουν" στενά για την υπογραφή του.

"Νικήτρια" ήταν η Γουέστ Χαμ η οποία έδωσε ένα τσεκ 15.000.000 ευρώ στην μεξικάνικη Πατσούκα και απέκτησε τον νεαρό επιθετικό. Επειδή είναι η πρώτη του χρονιά στην Ευρώπη και ειδικά σε ένα πρωτάθλημα όπως αυτό της Αγγλίας, υπάρχει ένα ερωτηματικό στο πόσο γρήγορα θα μπορέσει να προσαρμοστεί.

8. Ρομελού Λουκάκου - Έβερτον (33.000.000€)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Ο Βέλγος έχει χαρακτηριστεί ως ο νέος "Ντρογκμπά", λόγω σωματοδομής και ταλέντου. Ωστόσο δεν έπεισε τον Ζοζέ Μουρίνιο να τον κρατήσει στην Τσέλσι, μετακομίζοντας στην Έβερτον στην οποία πέρυσι αγωνιζόταν δανεικός. Με τα "ζαχαρωτά'' πέρυσι ο Λουκάκου έβαλε 15 γκολ σε 31 αγώνες πρωταθλήματος, κάνοντας τους ιθύνοντες του συλλόγου να δαπανήσουν περίπου 33.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσουν.

Με το Βέλγιο στο Μουντιάλ πάντως δεν προσέφερε τα αναμενόμενα, σκοράροντας μόλις ένα γκολ (κόντρα στις ΗΠΑ). Αυτό που θέλει είναι να κάνει τον Μουρίνιο να... μετανιώσει για την απόφασή του. Αναμφίβολα έχει τα φόντα να το καταφέρει.

7. Άντερ Ερέρα - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (35.750.000€)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Στα πρώτα του παιχνίδια με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ στα φιλικά των ΗΠΑ, ενθουσίασε τον Λουίς Φαν Χάαλ. Ο 24χρονος Ισπανός ο οποίος μέχρι πέρυσι αγωνιζόταν στην Μπιλμπάο του Βαλβέρδε, είναι ένας παίκτης που μπορεί να δώσει άλλον αέρα στους "κόκκινους διαβόλους".

Η Μπιλμπάο δεν ήθελε με τίποτα να τον παραχωρήσει (είχε αρνηθεί αρκετές προτάσεις της Γιουνάιτεντ), ωστόσο η Γιουνάιτεντ πλήρωσε τα 35.750.000 ευρώ της ρήτρας του και τον έκλεψαν από τους Βάσκους. Συνολικά με την Αθλέτικ Μπιλμπάο "έγραψε" 128 συμμετοχές, σημείωσε 11 γκολ, ενώ είχε και 20 ασίστ. Η νέα σελίδα που του ανοίγεται στο Μάντσεστερ είναι η μεγάλη πρόκληση που περίμενε στην καριέρα του και όλα δείχνουν πως το όνομά του θα συζητηθεί αρκετά κατά τη διάρκεια της σεζόν.

6. Ντιντιέ Ντρογκμπά - Τσέλσι (ελεύθερος)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Η επιστροφή του Ντιντιέ Ντρογκμπά στην Premier League είναι γεγονός. Ο Ιβοριανός πέρασε μια οκταετία στο Λονδίνο και την Τσέλσι (2004-2012) και σκόραρε 157 φορές σε 341 παιχνίδια κατά την προηγούμενή του θητεία. Οι φίλαθλοι της ομάδας περιμένουν με ανυπομονησία να δουν το αστέρι τους να φοράει και πάλι τη μπλε φανέλα. Μπορεί να έχει χάσει λίγο από την ταχύτητά του, καθώς πλέον έχει πατήσει τα 36 χρόνια, ωστόσο η σωματοδομή του παραμένει η ίδια, ίσως και καλύτερη!

Στην μιάμιση σεζόν που πέρασε στην Τουρκία και τη Γαλατάσαραϊ, σκόραρε 20 φορές σε 53 παιχνίδια, ενώ αγωνίστηκε και στο Μουντιάλ της Βραζιλίας ως αρχηγός της Ακτής Ελεφαντοστού. Ο Γιώργος Σαμαράς όμως δεν του έκανε το χατήρι να περάσει στην επόμενη φάση. Αποτελεί μια πολύ αξιόπιστη λύση για την επιθετική γραμμή του Ζοζέ Μουρίνιο, μετά τον Ντιέγκο Κόστα ακόμα και σε αυτή την ηλικία.

5. Φρανκ Λάμπαρντ - Μάντσεστερ Σίτι (δανεικός)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Βρίσκεται τόσο ψηλά στη λίστα, κυρίως για τον ντόρο που προκάλεσε η μετακόμισή του στη Σίτι (έστω και ως δανεικός). Ο αρχηγός και ο παίκτης έμβλημα της Τσέλσι, άλλαξε στρατόπεδο. Ο άνθρωπος των 648 εμφανίσεων και των 211 γκολ, στις 13 σεζόν που αγωνίστηκε με τη φανέλα των "μπλε". Στις 30 Ιουνίου το συμβόλαιο του "Φράνκι" έληξε και οι Λονδρέζοι δεν το ανανέωσαν. Η αμερικάνικη Νιου Γιορκ Σίτι του πρόσφερε μια θέση στην ομάδα και τον έκανε δικό της.

Με τις επίσημες υποχρεώσεις της όμως να ξεκινάνε από το 2015, ο Λάμπαρντ έπρεπε να παραμείνει "ζεστός" και να έχει παιχνίδια στα πόδια του. Η λύση ήταν να δοθεί λοιπόν δανεικός. Ως θυγατρική της Μάντσεστερ Σίτι, η ομάδα της Νέας Υόρκης τον έστειλε στους "Πολίτες" για τους επόμενους έξι μήνες. Έτσι, οπαδοί της Τσέλσι είδαν τον άλλοτε ηγέτη τους, όπως δεν περίμεναν ποτέ να τον δουν, με τη φανέλα της Σίτι.

Το αν θα βοηθήσει παραμένει άγνωστο, καθώς η Μάντσεστερ Σίτι είναι πλήρης στο χώρο του κέντρου και ο Άγγλος έχει περάσει τα 36. Βέβαια, είναι ο γνωστός... Λάμπαρντ που με μία του ενέργεια μπορεί να αλλάξει την έκβαση ενός παιχνιδιού. Η εμπειρία του και μόνο μπορεί να βοηθήσει τους "Πολίτες".

4. Άνταμ Λαλάνα - Λίβερπουλ (28.840.000€)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)

Η ακριβότερη φετινή μεταγραφή της Λίβερπουλ. Η 26χρονος Άγγλος μέσος έκανε την καλύτερή του χρονιά πέρυσι με την Σαουθάμπτον κερδίζοντας μια θέση στην ομάδα του λιμανιού. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε το γεγονός πως αναδείχθηκε μέσα στους 6 καλύτερους παίκτες της χρονιάς στην Αγγλία, ενώ ψηφίστηκε ο καλύτερος παίκτης της ομάδας του, τόσο από τους οπαδούς, όσο και από τους συμπαίκτες του.

Ταξίδεψε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας μαζί με την αποστολή των Άγγλων, ωστόσο δεν κατάφερε να δείξει πολλά εκεί, καθώς η γενική εικόνα της ομάδας ήταν κακή. Σίγουρα έχει πολλά να προσφέρει. Και στην εθνική ομάδα και στην Λίβερπουλ. Αγωνίζεται εξίσου καλά τόσο σαν μεσοεπιθετικός, όσο και στα πλάγια, ενώ τα τρεξίματά του θα δώσουν την ευκαιρία στους "κόκκινους" να είναι κίνδυνος-θάνατος στις αντεπιθέσεις.

3. Ντιέγκο Κόστα - Τσέλσι (40.000.000€)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)
© CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMA

Η αποκάλυψη της περσινής, εκπληκτικής πορείας της Ατλέτικο Μαδρίτης. Ο Βραζιλιάνος σκόραρε 36 φορές σε 52 αγώνες παίρνοντάς την από το χέρι μέχρι τον τελικό του Champions League, αλλά και οδηγώντας την στην κατάκτηση του ισπανικού πρωταθλήματος!

Έχει πολιτογραφηθεί Ισπανός, κι ενώ είχε αγωνιστεί σε δύο φιλικά με την εθνική Βραζιλίας, τελικά διάλεξε να γίνει διεθνής με την εθνική Ισπανίας. Όπως ήταν λογικό ήτα ο δέκτης των περισσότερων αποδοκιμασιών στο Παγκόσμιο Κύπελλο, που η "φούρια ρόχα" απογοήτευσε. Ο Μουρίνιο τον επέλεξε για την κορυφή της επίθεση της Τσέλσι, δαπανώντας ένα ποσό κοντά στα 40.000.000 ευρώ. Θα είναι η πρώτη του συμμετοχή στο αγγλικό πρωτάθλημα, αλλά ο κόουτς των "μπλε" στηρίζει πολλά στον Κόστα.

2. Σεσκ Φάμπρεγας - Τσέλσι (37.000.000€)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)
© CHELSEA FC/PRESS ASSOCIATION IMA

Ο Σεσκ επιστρέφει στην Premier League, αυτή τη φορά με τη φανέλα της Τσέλσι. Ο Μουρίνιο άφησε ελεύθερο τον Φρανκ Λάμπαρντ και είδε στο πρόσωπο του Φάμπρεγας τον καλύτερο αντικαταστάτη του. Ο Ισπανός είχε περάσει μια 8ετία στα αγγλικά γήπεδα με τη φανέλα της Άρσεναλ (τον είχε πάρει ο Βενγκέρ από τις ακαδημίες της Μπαρτσελόνα), ενώ από το 2008-11 διετέλεσε και πρώτος αρχηγός της ομάδας. Αγωνίστηκε με επιτυχία για τρεις σεζόν στη Βαρκελώνη, σε έναν πιο επιθετικό ρόλο από αυτόν που τον είχαμε συνηθίσει στην ομάδα του Βενγκέρ.

Αν και 27 χρονών είναι 91 φορές διεθνείς με την Ισπανία ενώ η τροπαιοθήκη του είναι τεράστια: 1 κύπελλο Αγγλίας, 1 πρωτάθλημα Ισπανίας, 1 κύπελλο Ισπανίας, 1 Ευρωπαϊκό Σούπερ Καπ, 1 Μουντιάλ και 2 Εuro. Φέτος με την φανέλα της Τσέλσι θέλει να κατακτήσει και την Premier League την οποία δεν πανηγύρισε με την Άρσεναλ το 2004 καθώς τη χρονιά εκείνη αγωνιζόταν στην Β' ομάδα της!

1. Αλέξις Σάντσες - Άρσεναλ (37.800.000€)

Οι 11 καλύτερες μεταγραφές της Premier League (PHOTOS+VIDEOS)
2014 THE ARSENAL FOOTBALL CLUB PLC

Η εντυπωσιακή Χιλή που παρακολουθήσαμε στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, οφείλει πολλά στον Αλέξις. Είναι ο ηγέτης και η επιθετική δύναμη αυτής της ομάδας. Κάτι παρόμοιο ευελπιστεί να κάνει και στην Άρσεναλ.

Ο Βενγκέρ αποφάσισε και φέτος να ξοδέψει πολλά και να αγοράσει με πάνω από 37.000.000 ευρώ τον Χιλιανό από την Μπαρτσελόνα (πέρυσι είχε φέρει τον Μεσούτ Οζίλ από τη Ρεάλ). Σε μια τριετία στη Βαρκελώνη, ο Σάντσες αγωνίστηκε συνολικά σε 141 αγώνες, σκοράροντας 47 φορές, ενώ κατέκτησε πρωτάθλημα, κύπελλο, Σούπερ Καπ Ισπανίας και Ευρώπης, καθώς και το Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων.

Στο πρώτο του παιχνίδι με τη φανέλα της Άρσεναλ, πανηγύρισε και τον πρώτο του τίτλο, σηκώνοντας το Community Shield και σκοπός του είναι οι τίτλοι να μην σταματήσουν εκεί...

Διαβάστε ακόμη:

News 24/7

24MEDIA NETWORK