26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Η Μπέρνλι έκανε την έκπληξη και ανέκοψε τη φόρα της Τσέλσι, αποσπώντας ισοπαλία 1-1 στο Λονδίνο απέναντι στους πρωτοπόρους της Premier League για την 26η αγωνιστική. Μείωσε την "ψαλίδα" η Μάντσεστερ Σίτι που διέλυσε τη Νιούκαστλ. Η Σουόνσι ανέτρεψε τα δεδομένα και υπέταξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 2-1. Η Άρσεναλ έφυγε με νίκη από την έδρα της Κρίσταλ Πάλας και πέρασε στην 3η θέση.

26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Το τέταρτο γκολ στα τελευταία 6 παιχνίδια του Μπράνισλαβ Ιβάνοβιτς δεν ήταν αρκετό ώστε η Τσέλσι να υποτάξει την Μπέρνλι και το 1-1 στο "Στάμφορντ Μπριτζ" ανοίξει ξανά τη μάχη του τίτλου με τη Μάντσεστερ Σίτι. Το παιχνίδι άρχισε με... ευχάριστο τρόπο για τους "μπλε", των οποίων οι φίλαθλοι έδειχναν στις εξέδρες με πανό την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε ρατσιστική συμπεριφορά. Στον αγωνιστικό χώρο, το εκπληκτικό σόλο του Εντέν Αζάρ έδωσε την ευκαιρία στον Σέρβο αμυντικό να γράψει το 1-0 μόλις στο 14ο λεπτό της συνάντησης.

26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Ακολούθησε ένα σόλο του... διαιτητή Μάρτιν Άτκινσον, ο οποίος δεν καταλόγισε δύο πέναλτι υπέρ των γηπεδούχων, σε χέρι του Μάικλ Κάιτλι και σε ανατροπή του Ντιέγκο Κόστα, φάσεις που θα μπορούσαν να "κλειδώσουν" τη νίκη για την ομάδα του Ζοζέ Μουρίνιο. Στο 70ο λεπτό ήρθαν τα πάνω κάτω. Ο Άσλεϊ Μπαρνς έκανε τάκλιν με τις τάπες στην κνήμη του Νεμάνια Μάτιτς, ο διαιτητής δεν αντιλήφθηκε κάτι και ο Σέρβος μέσος εξοργίστηκε, έχασε τον έλεγχο και έσπρωξε τον αντίπαλό του, με συνέπεια να αποβληθεί. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Μπεν Μι σκόραρε στο 81' για την ομάδα του Σον Ντάικ και διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Τσέλσι (4-2-3-1): Κουρτουά, Ιβάνοβιτς, Ζουμά, Τέρι, Λουίς (86' Ντρογκμπά), Μάτιτς, Φάμπρεγας, Κουαδράδο (63' Γουίλιαν), Οσκάρ (72' Ραμίρες), Αζάρ, Κόστα

Μπέρνλι (4-4-1-1): Χίτον, Τρίπιερ, Σέικελ, Κιν, Μι, Μπόιντ, Τζόουνς, Άρφιλντ, Κάιτλι (79' Βόουκς), Μπαρνς, Ινγκς

26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Η Μάντσεστερ Σίτι δεν άφησε αναξιοποίητη την ευκαιρία που της έδωσε η Τσέλσι και διέλυσε με 5-0 τη Νιούκαστλ στο "Ετιχάντ", με συνέπεια να κλείσει στους 5 βαθμούς την "ψαλίδα" από την κορυφή. Μέσα σε 21 λεπτά, οι πρωταθλητές Αγγλίας είχαν... καθαρίσει το παιχνίδι, αφού βρίσκονταν μπροστά στο σκορ με 3-0. Μόλις στο 28ο δευτερόλεπτο του αγώνα κέρδισαν πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Σέρχιο Αγκουέρο. Ο Σαμίρ Νασρί διπλασίασε τα τέρματα 10 λεπτά αργότερα και ο Έντιν Τζέκο, από δημιουργός του τέρματος του Γάλλου, έγινε σκόρερ στο 21', βρίσκοντας για πρώτη φορά δίχτυα μετά από 15 παιχνίδια.

26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Στο 2ο ημίχρονο, ο Νταβίδ Σίλβα πήρε τη "σκυτάλη" και σημείωσε 2 τέρματα στο 51' και στο 53', ολοκληρώνοντας το εφιαλτικό απόγευμα των "καρακαξών". Βασικός αγωνίστηκε ο Γιάγια Τουρέ, ο οποίος επέστρεψε στη δράση μετά από την απουσία του για το Κύπελλο Εθνών Αφρικής και βοήθησε στην πρώτη εντός έδρας νίκη της Σίτι από τις 4 Ιανουαρίου, με συνέπεια οι "πολίτες" να βρίσκονται στο +2 σε σχέση με τη βαθμολογία που είχαν στο αντίστοιχο χρονικό σημείο την περσινή σεζόν.

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Κόμπανι, Μανγκαλά, Κολάροβ, Νασρί (70' Λάμπαρντ), Φερναντίνιο, Τουρέ, Σίλβα (59' Νάβας), Τζέκο, Αγκουέρο (60' Μπόνι)

Νιούκαστλ (4-2-3-1): Κρουλ, Γιάνμαατ (71' Τέιλορ), Γουίλιαμσον, Κολοτσίνι, Αϊνταρά, Κόλμπακ, Ανίτα (46' Αμπέντ), Γκουφράν, Σισοκό, Πέρεθ, Σισέ

26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Η Σουόνσι έκανε την ανατροπή και νίκησε για δεύτερη φορά φέτος τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, τιμωρώντας τους "κόκκινους διαβόλους" ( 2-1) για ακόμα μία κακή εμφάνιση. Η ομάδα του Λουίς φαν Χάαλ έφτανε σε θετικά αποτελέσματα παρότι δεν έπειθε ον τελευταίο καιρό και λίγο έλειψε να συμβεί κάτι τέτοιο και στην Ουαλία. Αρχικά ο Άντερ Ερέρα έσωσε στη γραμμή σχεδόν βέβαιο γκολ των γηπεδούχων και λίγο αργότερα ο Ισπανός μέσος χρίστηκε σκόρερ, δείχνοντας ότι είναι σε θέση να τα καταφέρει αυτήν τη φορά.

26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Η απάντηση των γηπεδούχων ήταν άμεση, με τον Σουνγκ Γουένγκ Κι να σκοράρει από μία σέντρα του Τζόντζο Σέλβεϊ. Οι φιλοξενούμενοι άρχισαν να αυξάνουν το τέμπο τους και να πιέζουν, με τον Αντόνιο Βαλένσια και τον Άσλεϊ Γιανγκ να περνούν ως αλλαγές στα άκρα και τον Φαν Χάαλ να επιστρέφει στο 3-5-2, ωστόσο ο Λούκας Φαμπιάνσκι κράτησε απαραβίαστη την εστία του στο 2ο μέρος. Αντιθέτως, ο Ντάβιδ ντε Χέα μάζεψε την μπάλα από τα δίχτυα στο 73', όταν ο Μπαφετιμπί Γκομίς κόντραρε σε σουτ του Σέλβεϊ, έκανε την ανατροπή και έγραψε το τελικό 2-1.

Σουόνσι (4-2-3-1): Φαμπιάνσκι, Νότον, Φερνάντες, Γουίλιαμς, Τέιλορ, Κι, Κορκ, Σίγκουρντσον (74' Μοντέρο), Σέλβεϊ (90+4' Αμάτ), Ράουτλετζ, Γκομίς

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-1-2-1-2): Ντε Χέα, Μακνάιρ (46' Βαλένσια), Τζόουνς, Ρόχο, Σο (58' Γιανγκ), Μπλιντ, Ερέρα, Ντι Μαρία (79' Μάτα), Φελαϊνί, Φαν Πέρσι, Ρούνεϊ

26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Η Άρσεναλ εκμεταλλεύτηκε την γκέλα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και πέρασε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα με την εκτός έδρας νίκη της επί της Κρίσταλ Πάλας στο "Σέλχαστ Παρκ" με 2-1. Η ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ "καθάρισε" τη νίκη από το 1ο ημίχρονο, παίρνοντας κεφάλι στο σκορ μόλις στο 8ο λεπτό από εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Σάντι Καθόρλα. Ο Αλσατός είχε παρατάξει όλα τα μεγάλα επιθετικά "όπλα" του και λίγο πριν από το τέλος του 1ου ημιχρόνου, ο Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε μετά από ριμπάουντ σε σουτ του Ντάνι Γουέλμπεκ.

26η αγ.: Σοκ για Τσέλσι, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, πλησίασε η Σίτι, 3η η Άρσεναλ (VIDEOS)

Οι παίκτες του Τόνι Πιούλις δεν κατάφεραν να αντιδράσουν αποτελεσματικά. Οι αμυνόμενοι των "κανονιέρηδων", μάλιστα, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 81 διωξίματα, περισσότερα από κάθε άλλον αγώνα στην Premier League. Ένα δοκάρι του Γκλεν Μάρεϊ θα μπορούσε να αλλάξει τις συνθήκες του αγώνα, με τον Άγγλο επιθετικό να βρίσκει εν τέλει δίχτυα στις καθυστερήσεις και να μην μπορεί να αποτρέψει την 15η νίκη σε 19 αγώνες της Άρσεναλ.

Κρίσταλ Πάλας (4-4-1-1): Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι, Σουαρέ, Ζάχα, Ματς, Λέντλεϊ, Πάντσεον, Γκάιλ, Κάμπελ

Άρσεναλ (4-2-3-1): Οσπίνα, Τσέιμπερς, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί, Μονρεάλ, Κοκλέν, Καθόρλα, Σάντσες (89' Παουλίστα), Εζίλ (76' Ροσίτσκι), Γουέλμπεκ (77' Γκιμπς), Ζιρού

Σε ρυθμούς twitter

# Ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος έμεινε εκτός αποστολής και η Μίντλεσμπρο γνώρισε αναπάντεχη εντός έδρας ήττα από τη Λιντς στην Championship.

# Ο Κώστας Σταφυλίδης αγωνίστηκε σε όλη τη διάρκεια του εκτός έδρας αγώνα της Φούλαμ με τη Μίλγουολ που έληξε ισόπαλος δίχως σκορ.

# Ο Τζόι Μπάρτον της ΚΠΡ πλέον μετράει 8 κάρτες στα τελευταία 8 παιχνίδια. Οι 7 κίτρινες, αλλά σήμερα αντίκρισε κόκκινη γι' αυτόν τον λόγο.

# Το σώσιμο του Άντερ Ερέρα στο παιχνίδι της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Σουόνσι.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

17:00 Άστον Βίλα - Στόουκ 1-2

(20' Σινκλέρ - 45' Ντιουφ, 90+3' πέν. Μόουζες)

17:00 Τσέλσι - Μπέρνλι 1-1

(14' Ιβάνοβιτς - 81' Μι)

17:00 Κρίσταλ Πάλας - Άρσεναλ 1-2

(90+4' Μάρεϊ - 8' πέν. Καθόρλα, 45+1' Ζιρού)

17:00 Χαλ - ΚΠΡ 2-1

(16' Γέλαβιτς, 89' Εντόι - 38' Όστιν)

17:00 Σάντερλαντ - Γουέστ Μπρομ 0-0

17:00 Σουόνσι - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-1

(30' Κι, 73' Γκομίς - 28' Ερέρα)

19:30 Μάντσεστερ Σίτι - Νιούκαστλ 5-0

(2' πέν. Αγκουέρο, 12' Νασρί, 21' Τζέκο, 51', 53' Σίλβα)

Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2015

14:00 Τότεναμ - Γουέστ Χαμ

16:05 Έβερτον - Λέστερ

18:15 Σαουθάμπτον - Λίβερπουλ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Άστον Βίλα (4-3-3): Γκουζάν, Χάτον, Φλάαρ, Κλαρκ, Ρίτσαρντσον (42' Σισοκό), Χιλ (58' Βάιμαν), Σάντσες, Ντελφ, Σινκλέρ, Μπεντέκε, Αγκμπόνλαχορ

Στόουκ (4-3-3): Μπέγκοβιτς, Μπάρντσλεϊ, Βόλσαϊντ, Γουίλσον, Πίτερς (86' Ντιόναταν), Άιρλαντ (86' Σίντγουελ), Ενζονζί, Γουίλαν, Γουότερς, Ντιουφ, Μόουζες

Χαλ (3-5-2): Μακγκρέγκορ, Ντόσον, Μπρους (53' Ραμίρες), Μακσέιν, Ελμοχαμαντί, Λίβερμορ (67' Ερνάντες), Χάντλστοουν, Μέιλερ (82' Αλούκο), Μπρέιντι, Γέλαβιτς, Εντόι

ΚΠΡ (4-4-2): Γκριν, Φέρλονγκ, Κόκερ, Φέρντιναντ, Γιουν, Φίλιπς, Μπάρτον, Χένρι, Κράνιτσαρ (78' Τραορέ), Όστιν (75' Σάρατε), Ζαμόρα (64' Ντόουτλι)

Σάντερλαντ (4-4-1-1): Παντιλιμόν, Βερχίνι (88' Φαν Άανχολτ), Μπράουν, Ο' Σέι, Ρεβεγέ, Άλβαρες (68' Φλέτσερ), Κάτερμολ, Λάρσον, Τζόνσον, Ντεφό, Γκράχαμ (68' Γουίκαμ)

Γουέστ Μπρομ (4-4-2): Φόστερ, Ντόσον, Μακόλεϊ, Λέσκοτ, Μπραντ, Μόρισον (73' Μπέιρντ), Φλέτσερ, Γιάκομπ, Γκάρντνερ (88' Μακμάναμαν), Μπεραΐνο, Ιντέιγ

TA LIVE ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ:

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK