26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Η προετοιμασία της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ενόψει Ολυμπιακού ολοκληρώθηκε με νίκη 2-0 στη δύσκολη έδρα της Κρίσταλ Πάλας. Τα γκολ των Τζον Τέρι και Γιάγια Τουρέ έδωσαν νίκες με 1-0 σε Τσέλσι και Μάντσεστερ Σίτι απέναντι σε Έβερτον και Στόουκ αντίστοιχα για την 26η αγωνιστική της Premier League, κρατώντας απαράλλαχτη τη μάχη του τίτλου. Ανάμεσά τους παραμένει η Άρσεναλ που διέλυσε 4-1 τη Σάντερλαντ. Αναιμικό ντεμπούτο για τον Κώστα Μήτρογλου, ως αλλαγή, για τη Φούλαμ.

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Η πρώτη νίκη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ απέναντι σε... αγγλική ομάδα για το 2014 είναι γεγονός. Οι "κόκκινοι διάβολοι" είχαν υποτάξει μόνο τις Σουόνσι και Κάρντιφ στο νέο έτος και αντιμετώπισαν την Κρίσταλ Πάλας στο "Σέλχαρστ Παρκ", με την ομάδα του Τόνι Πιούλις να προέρχεται από 3 σερί εντός έδρας νίκες. Οι φιλοξενούμενοι δυσκολεύτηκαν στην αρχή, αλλά έφτασαν στη νίκη με 2-0 χάρη 3 ημέρες πριν από την αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο "Γ. Καραϊσκάκης" για τη φάση των 16 του Champions League.

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγες είχε την μπάλα συνεχώς στα πόδια της, αλλά η καλά στημένη άμυνα των γηπεδούχων περιορίσε τους χώρους όπου θα μπορούσαν να λειτουργήσουν επικίνδυνα οι φιλοξενούμενοι. Ο Χουάν Μάτα ήταν ξανά εκτοπισμένος στα δεξιά και δεν μπορούσε να προσφέρει τις υπηρεσίες του ως δεκάρι, ωστόσο ένα πέναλτι έδωσε την ευκαιρία στη Γιουνάιτεντ να ανοίξει το σκορ. Ο Ρόμπιν φαν Πέρσι έφτασε τα 10 φετινά γκολ και λίγο αργότερα, ο πιο ακριβοπληρωμένος παίκτης του κόσμου εδώ και μερικές ώρες, ο Γουέιν Ρούνεϊ, άρχισε την απόσβεση γράφοντας το τελικό 2-0.

Κρίσταλ Πάλας (4-2-3-1): Σπερόνι, Γουόρντ, Νταν, Ντιλέινι, Παρ, Γέντινακ, Λέντλεϊ, Ινς (85' Γκέιλ), Σαμάκ (74' Μπολάσι), Πάντσεον, Μάρεϊ (66' Τζερόμ)

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (4-2-3-1): Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κάρικ, Φελαϊνί (88' Φλέτσερ), Μάτα, Ρούνεϊ, Γιανουζάι (60' Γκιγκς), Φαν Πέρσι (80' Βαλένσια)

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Η Τσέλσι όδευε προς 3ο σερί παιχνίδι δίχως νίκη, όταν ο Τζον Τέρι έμεινε ανενόχλητος στην περιοχή του Τιμ Χάουαρντ και με προβολή λύτρωσε τους πρωτοπόρους της Premier League, γράφοντας το 1-0 απέναντι στην Έβερτον. Ο αρχηγός των "μπλε" αξιοποίησε την τελευταία από τις 24 τελικές προσπάθειες των γηπεδούχων, που τα βρήκαν σκούρα απέναντι σε μία ομάδα που είχε την κατοχή της μπάλας έστω και στο "Στάμφορντ Μπριτζ" και δημιούργησε κάποιες καλές στιγμές. Το συγκρότημα του Ζοζέ Μουρίνιο, πάντως, δημιούργησε καλύτερες ευκαιρίες, με συνέπεια ο Χάουαρντ να έχει αρκετή δουλειά και για 93 λεπτά να είναι ο ήρωας του αγώνα.

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Ψάχνοντας λύσεις από τον πάγκο, οι δύο προπονητές άλλαξαν επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές. Ο Special One έριξε στη μάχη τους Ραμίρες, Αντρέ Σίρλε και Φερνάντο Τόρες, ενώ ο Ρομπέρτο Μαρτίνεθ άλλαξε και τους 3 παίκτες πίσω από τον Στίβεν Νέισμιθ (ο Απόστολος Βέλλιος ήταν εκτός αποστολής), αλλά κανείς εκ των Ρος Μπάρκλεϊ, Γεράρδ Ντεουλοφέου και Έιντεν Μακγκίντι κατάφεραν να εξωθήσουν τον Μουρίνιο στην πρώτη εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα ως τεχνικός της Τσέλσι, μετά από 77 παιχνίδια.

Τσέλσι (4-2-3-1): Τσεχ, Ιβάνοβιτς, Κέιχιλ, Τέρι, Αθπιλικουέτα, Μάτιτς, Λάμπαρντ, Γουίλιαν (62' Τόρες), Οσκάρ (46' Ραμίρες), Αζάρ, Ετό (69' Σίρλε)

Έβερτον (4-2-3-1): Χάουαρντ, Κόουλμαν, Τζαγκέλκα, Ντεστέν, Μπέινς, Μακάρθι, Μπάρι, Μιραλάς (75' Ντεουλοφέου), Όσμαν (63' Μπάρκλεϊ), Πίενααρ (80' Μακγκίντι), Νέισμιθ

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Το πλασέ του Γιάγια Τουρέ στο 70ό λεπτό έλυσε τον "γόρδιο δεσμό" της άμυνας της Στόουκ, η οποία περιόρισε όσο μπορούσε την ομάδα του Μανουέλ Πελεγκρίνι, αλλά απέτυχε να της κόψει βαθμούς. Η Μάντσεστερ Σίτι έφτασε στη δύσκολη νίκη με 1-0 και παρέμεινε σε απόσταση "τριπόντου" από την κορυφή, έχοντας και ένα παιχνίδι λιγότερο που μπορεί να τη θέση εκ νέου επικεφαλής του πίνακα της βαθμολογίας, έστω και στη διαφορά τερμάτων με την Τσέλσι.

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Οι "πολίτες" φάνηκαν επηρεασμένοι από το μεσοβδόμαδο εντός έδρας "χαστούκι" από την Μπαρτσελόνα, με τον Μαρτίν Ντεμιτσέλις να παραμένει στη βασική σύνθεση και τον Σέρχιο Αγκουέρο εκτός αποστολής. Το δίδυμο Άλβαρο Νεγρέδο - Έντιν Τζέκο δεν βρήκε τους χώρους που θα ήθελε και τις πάσες για να "εκτελέσει" τον Ασμίρ Μπέγκοβιτς, ενώ ο έτερος τερματοφύλακας, Τζο Χαρτ, πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή επέμβαση σε προσπάθεια του Τσάρλι Άνταμ για να κρατήσει απαραβίαστη την εστία του, μέχρι να σημειώσει το "χρυσό" γκολ ο Τουρέ (και να χάσει αυτήν την ευκαιρία ο Έντιν Τζέκο).

Μάντσεστερ Σίτι (4-4-2): Χαρτ, Σαμπαλέτα, Ντεμιτσέλις, Κομπανί, Κολάροφ, Νασρί, Φερναντίνιο (63' Νάβας), Τουρέ, Σίλβα, Νεγρέδο (56' Γιόβετιτς, 69' Γκαρθία), Τζέκο

Στόουκ (4-2-3-1): Μπέγκοβιτς, Κάμερον, Σόκρος, Γουίλσον, Πίτερς, Γουίλαν (82' Έθρινγκτον), Άνταμ, Οντεμβίγκι, Γουόλτερς (78' Άιρλαντ), Αρναούτοβιτς (68' Παλάσιος), Κράουτς

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Θυμίζοντας... Μπάγερν Μονάχου σε ορισμένες στιγμές, η Άρσεναλ έφτασε σε εμφατική νίκη 4-1 επί της Σάντερλαντ στο "Έμιρεϊτς" και άφησε πίσω της την προ ημερών ήττα από τους Βαυαρούς στο ίδιο γήπεδο για το Champions League. Η επιστροφή του Ολιβιέ Ζιρού στην ενδεκάδα συνοδεύτηκε από 2 γκολ και ορισμένες απίθανες συνεργασίες, αρχής γενομένης από το τέρμα στο 5ο λεπτό της συνάντησης που έδωσε τον τόνο για τη συνέχεια. Οι "κανονιέρηδες" δεν σταμάτησαν να ψάχνουν κι άλλα τέρματα το μεταγραφικό απόκτημα των "μαύρων γατών", Σαντιάγο Βερχινι, τους προσέφερε το 2-0 με λάθος πάσα στον τερματοφύλακα, την οποία αξιοποίησε ο Γάλλος φορ.

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

Μία εκπληκτική όσο και αστραπιαία συνεργασία έφερε το 3-0 του Τόμας Ροσίτσκι πριν από τη λήξη του 1ου ημιχρόνου και οι Λονδρέζοι πανηγύριζαν ήδη την κατάκτηση των 3 πόντων. Το γκολ του Λοράν Κοσιελνί αύξησε το μέγεθος του θριάμβου και η είσοδος του Νάτσο Σκόκο πέρασε σχεδόν απαρατήρητη για την ομάδα του Χάρη Μαυρία, που έμεινε εκτός αποστολής. Η μείωση του σκορ με τον Εμανουέλε Τζιακερίνι δεν ήταν αρκετή και η νίκη κράτησε την ομάδα του Αρσέν Βενγκέρ έναν πόντο μακριά από την κορυφή και την ομάδα του Γκας Πογέτ 3 πόντους από τον πάτο.

Άρσεναλ (4-2-3-1): Στσέσνι, Σανιά, Μέρτεζακερ, Κοσιελνί (67' Φλαμινί), Μονρεάλ (46' Τζένκινσον), Γουίλσιερ, Αρτέτα, Καθόρλα, Ροσίτσκι (73' Νιαμπρί), Ποντόλσκι, Ζιρού

Σάντερλαντ (4-3-3): Μανόνε, Μπάρντσλεϊ, Βερχίνι, Ο' Σέι, Αλόνσο, Κι (73' Σκόκο), Μπρίντκατ, Κόλμπακ, Τζόνσον (46' Λάρσον), Άλτιντορ (46' Τζιακερίνι), Μπορίνι

Σε ρυθμούς twitter

26η αγ.: Έτοιμη για Ολυμπιακό η Γιουνάιτεντ, λυτρωτές Τέρι, Τουρέ, ντεμπούτο ο Μήτρογλου

# Ο Κώστας Μήτρογλου έκανε... απαρατήρητο ντεμπούτο στην Premier League στο 61ο λεπτό της εκτός έδρας συνάντησης της Φούλαμ με την Γουέστ Μπρομ, όμως μία άλλη αλλαγή, ο Ματέι Βίντρα, είχε μεγαλύτερο αντίκτυπο στον αγώνα, ισοφαρίζοντας στο 86' σε 1-1. Εκτός αποστολής και με προπονητή τον Φέλιξ Μάγκατ ο Γιώργος Καραγκούνης.

Τα αποτελέσματα της 26ης αγωνιστικής

Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

14:45 Τσέλσι - Έβερτον 1-0

(90+3' Τέρι)

17:00 Άρσεναλ - Σάντερλαντ 4-1

(5', 31' Ζιρού, 42' Ροσίτσκι, 57' Κοσιελνί - 81' Τζιακερίνι)

17:00 Κάρντιφ - Χαλ 0-4

(18' Χάντλστοουν, 38', 57' Γέλαβιτς, 67' Λίβερμορ)

17:00 Μάντσεστερ Σίτι - Στόουκ 1-0

(70' Τουρέ)

17:00 Γουέστ Μπρομ - Φούλαμ 1-1

(86' Βίντρα - 28' Ντετζαγκά)

17:00 Γουέστ Χαμ - Σαουθάμπτον 3-1

(20' Τζάρβις, 23' Κ. Κόουλ, 71' Νόλαν - 8' Γιοσίντα)

19:30 Κρίσταλ Πάλας - Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 0-2

(62' πέν. Φαν Πέρσι, 68' Ρούνεϊ)

Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014

15:30 Λίβερπουλ - Σουόνσι

15:30 Νιούκαστλ - Άστον Βίλα

18:00 Νόριτς - Τότεναμ

Οι συνθέσεις και τα videos των υπολοίπων αγώνων

Κάρντιφ (4-4-2): Μάρσαλ, Φάμπιο, Κόκερ, Κάλα, Τέιλορ (75' Τζον), Ζαχά (46' Ντάλι), Έικρεμ, Κάουι, Νόουαν, Κάμπελ (79' Μπέργκετ), Τζόουνς

Χαλ (4-4-2): Μακγκρέγκορ, Ροσίνιορ, Μπρους (70' Τσέστερ), Ντέιβις, Φιγκερόα, Ελ Μοχαμαντί, Λίβερμορ, Χάντλστοουν (62' Μπόιντ), Μέιλερ, Γέλαβιτς, Λονγκ (76' Κουίν)

Γουέστ Μπρομ (4-2-3-1): Φόστερ, Τζόουνς (44' Ανιτσέμπε), Μακόλεϊ, Όλσον, Ρίτζγουελ, Μόρισον, Μουλουμπί, Αμαλφιτανό, Μπεραϊνό (75' Βίντρα), Μπραντ, Μπιφουμά (46' Γκέρα)

Φούλαμ (4-2-3-1): Στεκέλενμπουργκ, Ρίτερ, Χάιτινχα, Χάνγκελαντ, Αμορεμπιέτα (52' Ρίισε), Πάρκερ, Σίντγουελ, Ντετζαγκά, Χόλτμπι, Ρίτσαρντσον (70' Μπερν), Ρονταγέγκα (61' Μήτρογλου)

Γουέστ Χαμ (4-2-3-1): Αντριάν, Ντεμέλ, Κόλινς, Τόμκινς, Μακάρτνεϊ, Νομπλ, Τέιλορ, Τζάρβις (57' Ντιαμέ), Νόλαν (73' Ρέιντ), Ντάουνινγκ, Κ. Κόουλ

Σαουθάμπτον (4-2-3-1): Μπόρουτς, Τσέιμπερς, Γιοσίντα, Φόντε, Σο, Σνεντερλέν, Κορκ (63' Ραμίρες), Λαλάνα, Ντέιβις (78' Γουόρντ Πρόουζ), Ροντρίγκεζ, Λάμπερτ (78' Γκάλαχερ)

News 24/7

24MEDIA NETWORK