Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-0 (VIDEOS)

Η Άρσεναλ επικράτησε με 3-0 της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του "Γουέμπλεϊ" και κατέκτησε το 13ο Community Shield της ιστορίας της. Τα γκολ για τους "κανονιέρηδες" πέτυχαν οι Καθόρλα, Ράμσεϊ και Ζιρού. Ο Τζόελ Κάμπελ μπήκε αλλαγή στο 86ο λεπτό.

Άρσεναλ - Μάντσεστερ Σίτι 3-0 (VIDEOS)

Τον πρώτο τίτλο της χρονιάς πανηγύρισε η Άρσεναλ, επικρατώντας της Μάντσεστερ Σίτι στον τελικό του Community Shield στο "Γουέμπλεϊ" με 3-0. Οι "κανονιέρηδες" ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη σεζόν και οι καινούργιοι παίκτες που αγωνίστηκαν έδειξαν θετικά στοιχεία.

Δυναμικό ξεκίνημα

Το ματς ξεκίνησε πολύ καλά για την ομάδα του Βενγκέρ, η οποία έδειξε να παίρνει από νωρίς το ρόλο του "κυρίαρχου του παιχνιδιού". Μόλις στο 21ο λεπτό ο Σάντι Καθόρλα με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής έγραψε το 1-0, δίνοντας το προβάδισμα στους "κανονιέρηδες" και έβαλε σε σκέψεις τον προπονητή της Σίτι, Μανουέλ Πελεγκρίνι.

Οι "Πολίτες" στα επόμενα λεπτά έδειξαν να θέλουν να "ανέβουν" για να ισοφαρίσουν, κάτι που λίγο έλειψε να κάνουν στο 40ο λεπτό, ξεδιπλώνοντας μια πολύ όμορφη αντεπίθεση.

Ωστόσο, όχι μόνο δεν μπόρεσαν να το κάνουν αλλά αντ' αυτού οι παίκτες της Άρσεναλ που έκοψαν έβγαλαν γρήγορη αντεπίθεση και ο Άαρον Ράμσεϊ την ολοκλήρωσε με τον καλύτερο τρόπο, στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα του Βίλι Καμπαγιέρο στο 42'. Ο Ουαλός μέσος συνέχισε από εκεί ακριβώς που το "άφησε" την προηγούμενη σεζόν.

Δεύτερο ημίχρονο, "μια από τα ίδια"

Στην επανάληψη η Σίτι βγήκε με την πρόθεση να πιέσει για να πετύχει το γκολ που θα την ξαναέβαζε στον αγώνα. Σε κάποια σουτ που επιχείρησαν οι "Πολίτες" είδαν τον Στσέσνι να διώχνει τη μπάλα και να δίνει σιγουριά κάτω από τα γκολπόστ της Άρσεναλ.

Στο 61ο λεπτό ο Ζιρού με "κανονιά" έξω από τη μεγάλη περιοχή (η μπάλα κόντραρε σε παίκτη της Σίτι) έγραψε το 3-0 στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Βίλι Καμπαγιέρο. Κάπου εκεί το παιχνίδι "τελείωσε".

Τα επόμενα λεπτά οι δύο ομάδες έδειχναν σαν να περιμένουν το τελευταίο σφύριγμα με τις φάσεις να είναι λιγοστές. Ο Τζόελ Κάμπελ μπήκε ως αλλαγή στο 86' στη θέση του σκόρερ Άαρον Ράμσεϊ, αλλά δεν πρόλαβε να κάνει πολλά στο διάστημα που αγωνίστηκε.

Το τελικό 3-0 έδωσε στην Άρσεναλ το 13ο Community Shield της ιστορίας της και παράλληλα άφησε αρκετές ελπίδες στους φιλάθλους της για ακόμη μεγαλύτερα πράγματα τη φετινή σεζόν.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Άρσεναλ: Στσέσνι, Ντεμπισί, Κοσιελνί (46' Μονρεάλ), Τσέιμπερς, Γκιμπς, Αρτέτα, Γουίλσιρ (68' Φλαμινί), Ράμσεϊ (86' Κάμπελ), Αλέξις (46' Τσάμπερλεϊν), Καθόρλα (70' Ροζίτσκι), Σανογκό (46' Ζιρού)

Μάντσεστερ Σίτι: Καμπαγιέρο, Κλισί, Μπογιατά, Νάστασιτς, Κολάροφ (76' Ρίτσαρντς), Φερνάντο, Τουρέ (60' Ζικουλίνι), Νάβας (85' Σινκλέρ), Νασρί (46' Σίλβα), Γιόβετιτς, Τζέκο (60' Μίλνερ)

Το live του Contra.gr

Η σελίδα ανανεώνεται αυτόματα όποτε υπάρχει νέα καταχώρηση - δεν χρειάζεται refresh

News 24/7

24MEDIA NETWORK