Η μεγαλύτερη αστυνομική έρευνα της Αγγλίας για το "πόρισμα Χίλσμπορο"

Τα συγκλονιστικά στοιχεία που έφερε στο φως της δημοσιότητας το πόρισμα της Ανεξάρτητης Επιτροπής Χίλσμπορο, για την τραγωδία του 1989, σηματοδοτούν την έναρξη των ερευνών της αστυνομίας για τους πραγματικούς υπευθύνους.

Η μεγαλύτερη αστυνομική έρευνα της Αγγλίας για το "πόρισμα Χίλσμπορο"

Η αναπληρωτής επικεφαλής της Ανεξάρτητης Επιτροπής Διαμαρτυριών της Αστυνομίας (IPCC), Ντέμπορα Γκλας, ανακοίνωσε την έναρξη των ερευνών των συμβάντων πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τη "μοιραία" 15η Απριλίου.

"Από τη δημοσιοποίηση του πορίσματος, η IPCC έχει αρχίσει να το εξετάζει ενδελεχώς και να μελετά τις 450.000 σελίδες αποδεικτικών στοιχείων, ώστε να αναγνωρίσουμε ποιες συμπεριφορές, επώνυμες ή ανώνυμες αστυνομικών οργάνων, χρήζουν ερευνών", τόνισε μεταξύ άλλων, υποστηρίζοντας ότι θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αστυνομική έρευνα που έχει διεξαχθεί ποτέ στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η έρευνα θα αναζητήσει απαντήσεις σχετικά με τις αλλαγές καταθέσεων, τα άτομα που τις διέταξαν, ποιοι γνώριζαν, ποιοι εμπλέκονταν στη διαδικασία και εάν πιέστηκαν αξιωματικοί. Επίσης, θα εξεταστούν οι παραπλανητικές πληροφορίες που φέρεται να μεταφέρθηκαν σε ΜΜΕ, βουλευτές, και ερευνητές, οι οποίες επέρριπταν ευθύνες στους φιλάθλους της Λίβερπουλ.

Θα αναθεωρηθούν οι κινήσεις των αστυνομικών μετά την τραγωδία, συμπεριλαμβανομένων των ανακρίσεων και της εξέτασης των θυμάτων για κατανάλωση αλκοόλ. Τέλος, θα τεθεί στο μικροσκόπιο ο ρόλος της αστυνομίας των Γουέστ Μίντλαντς και όσων ηγήθηκαν των ερευνών της τραγωδίας.

"Θα πραγματοποιηθεί μία ανεξάρτητη έρευνα από την IPCC για όλα αυτά τα ζητήματα. Θα συνθέσουμε ένα επιτελείο εξειδικευμένο για την υπόθεση του 'Χίλσμπορο'", εξήγησε η Γκλας.

News 24/7

24MEDIA NETWORK