Ο Γκρεγκ Ντάικ νέος πρόεδρος της FA

Ο πρώην γενικός διευθυντής του BBC, Γκρεγκ Ντάικ, θα αντικαταστήσει τον Ντέιβιντ Μπερνστάιν στο τιμόνι της προεδρίας της αγγλικής ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας το προσεχές καλοκαίρι.

Ο Γκρεγκ Ντάικ νέος πρόεδρος της FA
PHOTOGRAPH: FIONA HANSON/PA

Ο 65χρονος αναμένεται να αναλάβει την προεδρία στις 13 Ιουλίου, όταν θα αποχωρήσει ο Μπερνστάιν μετά από θητεία δυόμισι χρόνων. Η FA αποδέχθηκε την υποψηφιότητά του και αναμένεται η έγκρισή της από το συμβούλιο της ομοσπονδίας.

Ο Βρετανός, εκτός από γενικός διευθυντής του BBC από το 2000 έως το 2004, αποτέλεσε μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στα τέλη της δεκαετίας του 90', γεγονός που χαρακτήρισε και ως κορυφαία εμπειρία στην καριέρα του, ενώ από το 2006 εκτελεί χρέη προέδρου στην ομάδα της Μπρέντφορντ, της οποίας δηλώνει και οπαδός.

Σε δηλώσεις τις οποίες παρέθεσε στην ιστοσελίδα της ομοσπονδίας τόνισε: "Μεγάλωσα σε μια οικογένεια όπου ο πατέρας μου ενδιαφερόταν περισσότερο για το αν κερδίσω στο ποδόσφαιρο παρά για το αν πέρασα τις εξετάσεις στο σχολείο.

Το ποδόσφαιρο ήταν πάντα ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής μου, αφού βρίσκεται στην καθημερινότητα μου από τότε που ήμουν 15 ετών, είτε ως ποδοσφαιριστής είτε ως παράγοντας".

Ο πρώην πρόεδρος της ομοσπονδίας συνεχάρη με μήνυμα το διάδοχό του: "Θα ήθελα να συγχαρώ το νέο πρόεδρο και εύχομαι να πετύχει στα νέα του απαιτητικά καθήκοντα".

News 24/7

24MEDIA NETWORK